Партнер рубрики Події

У Тернополі вчителі відстоювали футбол

У Тернополі вчителі відстоювали футбол
- Ми не віримо, що міськрада могла прийняти таке суперечливе рішення, - каже вчитель фізичного виховання школи №2 Володимир Щербина. - Зараз всюди популяризують футбол. А в нас хочуть поставити на ньому хрест.



Більше двох десятків тернопільських вчителів фізичного виховання зібралися 26 вересня біля міського управління освіти. Таким чином вони протестували проти закриття в тернопільських школах позакласних занять з футболу. За словами вчителів та тренерів, багатьом із них про це вже повідомили директори шкіл. Педагоги обурені таким рішенням.

- Ми пропрацювали цілий місяць, тепер нам кажуть, що ставки з футболу немає, - каже Володимир Щербина.

Ці заняття вели вчителі фізкультури або тренери з футболу. Відтак останні тепер взагалі можуть залишитися без роботи. Та й багато дітей залишаться без улюбленої гри. Так, кожна група з футболу складається з 15-20 чоловік. А таких груп є по три-чотири в кожній школі. Учні приходять на заняття по три рази на тиждень після уроків.

Відео дня
>- Тернопільські школярі показували хороші результати на міських та обласних змаганнях. Вони мали де провести дозвілля, тепер їх просто викидають на вулицю, - каже пан Щербина.

За словами вчителів, їхні керівники їм пояснили, що за рахунок закриття позакласних занять з футболу будуть економити кошти. Деякі педагоги навіть розповіли, що їх вже викликав директор і казав писати заяву на звільнення за власним бажанням. Як виявилося, керівники шкіл не мали права такого робити.
Вчителі зібрали підписи проти закриття позакласних занять з футболу і своє звернення на ім'я міського голови залишили у міськраді, під стінами якої продовжили свій протест. До педагогів прийшла заступник начальник міського управління освіти Раїса Сауляк. Вона запевнила, що ніхто з них без роботи не залишиться, а заняття з футболу вони проводитимуть і надалі.

- Та ж схаменіться, ви всі будете працювати, - звернулася вона до вчителів. - Я не розумію, чому так сталося, що деякі директори, не володіючи повноцінною інформацією, збурили колективи. А вони прийшли сюди з питаннями, на які вже давно є відповіді. Ми гарантуємо, що всі будуть на роботі і матимуть ту зарплату, яку і мали раніше.

Проблема була лише в тому, як оформити документи, продовжує пані Сауляк. Річ у тім, що ще у 1999 році прийняли рішення виконкому про введення додаткових штатних одиниць керівників з футболу. Так було і донині. Оскільки Міністерство освіти і науки в 2011 році ввело нові штати, де чітко обумовлено і конкретизовано кожну штатну одиницю, і ці штати вводять з першого вересня 2012 року, то виникло питання, як проводити оплату праці керівників гуртків з футболу. Оскільки таких штатних одиниць в типовому положенні про штатні одиниці не передбачено.

- Ми консультувалися з фінансовим управлінням, проводили наради з міським головою, - каже Раїса Сауляк. - Вирішили, що у кожної школи є внутрішні резерви і кожна школа спроможна оплатити ставку чи півставки працівникам, який працює на посаді педагога фізвиховання та ще й читає години з футболу.



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    Спасибі свідомим патреотам!
  • Anonymous

    А ще трошки, й логопедів, мабуть, не буде у школах. Бо вже не знають, на чому зекономити. Та розігнати, к чорту, все управління разом з методичним центром! Там сидять одні дармоїди. А скільки їх там! І кожен шле до школи електронкою цидулки, вимагає реагування на них, тобто створює видимість бурхливої діяльності. Смикають того педпрацівника, як хочуть. На всі заходи, які проводяться у місті, ЗАСТАВЛЯЮТЬ йти вчителів, незважаючи, чи це уроки, чи це вихідний. Зробіть усім учителям подарунок до професійного свята: розженіть управлінців від освіти. А вчителі знають, як працювати.
  • Anonymous

    В нових штатних розписах, про які згадувала пані Р.Савуляк чорним по білому написано, що при кількості 31 і більше класів. Крім того, в школах I - III ступеня на гурткову роботу військо-патріотичного та спортивного напряму передбачається додатково 0,5 посади керівника гуртка. Питання на який гурток в кожній школі ті гроші направило керівництво. Підозрюю, що в цілях економії їх просто приховали. Вчителі фізкультури, мій Вам респект, що згуртувались і пішли відстоювати свої права. Думаю, що скоро до Вас приєднаємося ми, батьки тих дітей, яких позбавили безкоштовних улюблених занять. Я за те щоб в наших школах діти могли відвідувати різні секції, чи то футбол, чи волейбол і т.д.
  • Anonymous

    Як Ви не розумієте? Все, що робить "Свобода" - на благо держави! Футбол є небезпечним для українців. Де Ви бачили, щоб патрійоти у вишиванках та з пивом-цигарками у футбол грали? То все москалі вигадали, щоб змусити наших дітей тяжко виснажуватись з мячем. Всі на смолоскипну ходу за заборону футболу!

    Anonymous reply Anonymous

    Ну піпєц називається.. Добалакалися шиза косіт наши ряди... Ті патріоти, що у вишиванках футбол не грають, а от ті що із бутилкой водкі і балалайкою напевне кращі футболісти у світі. Коменти деяких хворих на голову коментаторів вже конкретно дістали....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up