Партнер рубрики Події

У Тернополі горів ресторан "Ковчег" (ОНОВЛЕНЕ)

У Тернополі горів ресторан "Ковчег" (ОНОВЛЕНЕ)
Пожежу на покрівлі "Ковчегу" оперативно погасили. Вже через кілька годин заклад продовжив працювати у звичному режимі.

 - У "Ковчезі" пожежа! - повідомив телефоном 20 вересня у редакцію наш читач, який назвався Сергієм. - Проїжджав повз, там диму купа. Люди на вулицю вийшли.

В управлінні МНС підтвердили, що отримали виклик у пивну ресторацію "Ковчег". Приблизно о 14.15 кореспондент "20 хвилин" вже була біля цього закладу. Якраз прибула і пожежна машина. На подвір'ї метушилися працівники ресторації та рятувальники. Збоку за всім спостерігали близько десятка людей. Епіцентр займання, як помітила кореспондент, був на покрівлі. Адже клуби диму здіймалися саме звідти з правої сторони споруди.

Що саме зайнялося у дерев'яній ресторації, ніхто з присутніх на подвір'ї не знав. Згодом кілька пожежників вибралися на дах і почали зривати частину покриття. В середину нікого не впускали, окрім персоналу. 
 

Відео дня
>

Вже приблизно через 40 хвилин рятувальники ліквідували займання, постраждалих у цій пожежі не було.
- На місці пожежі працювало одне пожежно-рятувальне відділення – це одна автоцистерна і четверо рятувальників, - повідомив начальник центру пропаганди управління МНС в області Ігор Невінський. - Пожежу ліквідували дуже оперативно. У ресторації одразу спрацювала пожежна сигналізація, наші працівники швидко прибули на місце і не дали вогню розповсюдитися.
Адже наслідки могли бути набагато страшніші, продовжує пан Невінський. У закладі всі меблі дерев'яні, тай сама ресторація оздоблена деревом. Як повідомили в обласному управлінні Держтехногенбезпеки, суму збитків та причини виникнення пожежі наразі з'ясовують.

 

 


 Серйозних збитків пожежа "Ковчегові" не завдала, повідомив засновник ресторації Михайло Гросуляк. Вже через кілька годин після пожежі 20 вересня заклад продовжив роботу у звичному режимі.
- "Ковчег" всередині зовсім не постраждав, епіцентр пожежі був на даху, ймовірно займання сталося від комина, - каже ресторатор. - Тому під час ліквідації пожежі частково пошкодився дах та сонячні батареї. За її допомогою нагрівали воду. Доведеться перейти на електричне нагрівання.
До речі, у "Ковчезі" живуть різні тваринки - морські свинки, кролики, шиншили та папуги. Ніхто з них від диму не постраждав.
- Більше того, про небезпеку нам першим сповістив кролик Пушок, який живе на третьому поверсі, - каже Михайло Гросуляк. - Він тривожно заметушився у клітці.
Нагадаємо, пивоварну ресторацію "Ковчег" відкрили у Тернополі 7 серпня. Заклад оздоблений старим деревом, якому декілька сотень років. Його збирали по селах із залишків старих стодол. Для будівництва використали давній метод оздобили глиною та соломою. Відкриття цієї ресторації було гучною подією у місті. Адже тут окрім цікавого інтер’єру та території є ще й власна броварня.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (59)
  • Anonymous

    Не знаю, в "Ковчезі" ще не був, та й судячи з відгуків по цінах, вряд чи піду, вже мовчу про дизайн таких от закладів! Шановні, проїлося вже. Цей типу "український стиль", а насправді стайня стайнею, дешевий варіант зробити з гім*а цукерку. Фламінго,Млин і т.д. взагалі в дизайнера смаку немає, особливо Млин, понапихували всякої всячини,. а місця,як в кладовці, мовчу вже про смак. Та й взагалі кухня в Млині не подобається. В Фламінго було колись смачно, дійсно смачно,правда років 10 назад. А зараз якось завітав туди (на Живова), чуть не ахнув з цін і об"єму піци ( вона рініше вдвічі більшою була). Мовчу про дизайн, який не міняється і не оновлюється. Але варто відмітити майстерність і вміння наших людей- з корита і бяняка робити масово-популярні безглузді генделики для заможніх жителів Тернополя (колишніх базарників )
  • Anonymous

    Просто наші Тернополяни мало їздять по Заграницях, у порівнянні з нашими західними сусідами. А тим І МІСЬКО КОРИСТУЄТЬСЯ. Звичайні заклади,яким ще далеко по сервісу ,кухні ,дизайну до їхніх ЦІН!!!!! Але якщо є ЛЮДИ (ЛОХИ) які ЗГІДНІ за "БАРАБУЛЬКУ " яку в селах дають свиням ,платити не малі гроші .. То МІСЬКОВІ 5-БАЛІВ
  • Anonymous

    міняйте поварів, тоді буде толк. я раз була і більшетуди ні ногою. поки реально хтось їз знайомих не скаже що там вже смачно.
  • Anonymous

    От же ж розчарувався, думав згорів, а він всього навсього горів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 09:30 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 09:15 Ремонт та будівництво: магазини та гуртовні будівельних матеріалів у Тернополі (партнерський проєкт) 09:00 Для молоді організовують вишкіл до Дня Героїв 07:50 У Тернополі тимчасово змінюють маршрут автобуса №12 21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики 16:40 Тернопільським немовлятам подарували перші вишиванки 16:00 На два дні перекриють рух транспорту через «горбатий міст» у Тернополі 15:05 Як тернополяни День вишиванки відзначили: репортаж play_circle_filled photo_camera 14:30 Тернопільські рятувальники у вишиванках: «вишиваємо» перемогу разом photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up