У Тернополі з’явився третій теплохід

У Тернополі з’явився третій теплохід
Стареньке судно нещодавно привезли у Тернопіль із Києва. Стоїть воно на території колишнього комбайнового заводу. Капітан теплохода “Герой Танцоров” Тарас Парій вважає, що на Ставі достатньо і двох діючих теплоходів. Планують ремонтувати мотор одного з них, на що треба 80 тисяч.

- Я чув про те, що хтось із тернополян купив судно, - розповідає капітан тернопільської команди матросів Тарас Парій. – Цей теплохід привезли до нашого міста із Києва. Він подібний до нашого “Тараса Парія” – це проект №793.



Чоловік розповідає, що два діючих теплоходи через брак відпочивальників не завжди роблять прогулянки разом.

- Нам зараз третій теплохід не потрібен на Ставі, - розповідає пан Парій. – Бувають такі дні, коли виходимо лише одним судном. Охоччих поплавати не так вже й багато. Щоб ще одне судно було корисне, треба все спланувати.

Пан Парій пояснює, що для запуску теплоходу на воду треба довести його до ладу, а також оформити багато документів. На судні мусить бути команда матросів на чолі із капітаном, в якого має бути відповідний диплом.

- В іншому разі судно не може виходити у плавання, - каже чоловік, - Це буде просто нелегально.
Власника тернопільської “новинки” пан Парій не знає. У місті ходять чутки, що ним є один із співвласників “Тернопільського машинобудівного заводу“, на території якого зараз стоїть судно. Іржавий корпус ПТ-63 зараз сторожує охоронець. В адмінкорпусі заводу кажуть, що вони не знають, кому належить це майно.

До речі, сезон прогулянок Тернопільським ставом буде тривати до заморозків. Після нього теплоходи поставлять на ремонт.

- Наразі погода дуже гарна, - каже пан Парій. – Ремонтувати теплоходи будемо, коли похолодає. У першу чергу нам треба привести до ладу “Героя Танцорова” - треба ремонтувати мотор. Будемо займатись і маленьким теплоходом. Ми плануємо там зробити салон і вікна. Зараз він у доброму стані, бо не так давно його відновлювали. На це пішла немала сума грошей.
 

Відео дня
iv class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Anonymous

    капітан Парій, купіть сучасний, вигідний для пасажирів теплохід! бо на те корито на якому розрізаєте бурхливі води ставу, страшно заходити! мабуть тому й мало пасажирів
  • Anonymous

    Бояться конкуренции....Частный корабль.Что хочу то и сделаю..хочу казино, хочу кабак...или свадьбы по озеру катать.Молодцы.А пиз....тут многие готовы, но не более...
  • Anonymous

    Причал для яхт побудували ? Ось і перша ласточка :))))
  • Anonymous

    Ви всі не шарите! зайвий катер місту НІКОЛИ не помішає, головне правильна його експлуатація (в усіх смислах)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up