Партнер рубрики Події

У Тернополі маршрутка їхала без водія. Його вже звільнили

У Тернополі маршрутка їхала без водія. Його вже звільнили
На зупинці на вулиці Кривоноса водій відлучився в туалет, а тим часом автобус поїхав сам разом із пасажирами. Зупинив його молодий чоловік аж неподалік переходу біля педуніверситету. З пасажирами все добре, а от водія наступного дня звільнили


- Всі пасажири дуже перелякалися. Старші жінки вголос молилися, дехто встиг вистрибнути з автобуса, - розповідає Марія Супрунюк. - Щастя, що якийсь юнак зупинив транспорт. Він врятував наші життя!

Цій тернополянці та ще двом десяткам пасажирів довелося проїхатись в автобусі без водія. Інцидент стався 4 грудня на зупинці на вул. Кривоноса. Відзначився водій автобуса № 15. Він залишив на певний час маршрутку з пасажирами, а вона сама рушила з місця. А героєм дня став невідомий юнак, який зупинив автобус і врятував життя як мінімум десяти людей.

Жінки молилися. Цього дня о 8.00 Марія Супрунюк їхала на роботу і сіла в автобус № 15.

Відео дня
>
- У салон почали заходити люди, вони розраховувались і сідали, - розповідає жінка. – А водій чемно зібрав гроші, а тоді вийшов. На вул. Кривоноса - кінцева зупинка, тому водії часто роблять там собі перерву для того, аби випити кави або сходити в туалет.

Поки водія не було, люди продовжували сідати в автобус, додає тернополянка.
- Я сиділа справа на одиничному кріслі посередині салону, - каже вона. - Спершу навіть не зауважила, як автобус почав від'їжджати, думала, це водій рушив. Аж виявилося, автобус почав котитися сам. Люди заметушилися, вигукуючи: "А де водій?".

Зрозумівши небезпеку, в якій опинилися, деякі пасажири почали зістрибувати з автобуса, який ще не набрав розгону.

- Я побачила з вікна, як дівчата попадали, - каже пані Марія. - Вони ж так могли і під колеса потрапити. Мене нога боліла кілька днів, тому вистрибнути не могла. Я лише сиділа, міцно впершись у сидіння, і думала, який стовп нас зупинить. Автобус спершу навіть наїхав на бордюр, але колесо зісковзнуло, і він покотився по дорозі, набравши розгону. Так цей автобус проїхав більше сотні метрів.

Люди розійшлися. За словами Марії, із салону вистрибнули близько 10 чоловік, ще стільки залишилися в автобусі. Серед них переважно жінки літнього віку. Вони були перелякані, стояли між кріслами. Усі голосно молилися.

- Не доїжджаючи до пішохідного переходу навпроти педуніверситету, автобус зупинив студент – єдиний чоловік, який залишився у салоні, - каже співрозмовниця.

Тим часом водій доганяв автобус і ловив двогривневі купюри, які повилітали з салону, бачила тернополянка. Чоловік дякував юнакові, але той мовчки розвернувся і пішов. Люди теж усі розійшлися. Ніхто не захотів їхати в цьому автобусі.

- Я теж вийшла, - каже жінка. – Шокована пройшла пішки аж до Ставу. Вже й забула, що нога болить. Аж на вул. Дружби сіла в автобус № 19 і поїхала далі.

Автобус, який рушив без водія, бачила і одинадцятикласниця Соломія Боднар.
- Я якраз йшла на зупинку, навіть планувала сідати у цю маршрутку, - каже дівчина. - Аж бачу - вона несеться без водія. Потім дивлюся - якийсь чоловік кермо викручує.

Маршрутка мчала на великій швидкості. Тим часом шофер біг за нею, падаючи по дорозі, додає дівчина.

Водія вже звільнили. До речі, про випадок з автобусом на вул. Кривоноса згадували і на виконкомі міськради 5 грудня, коли обговорювали проект рішення про збільшення тарифів на проїзд до 2, 50 грн.

- Як ви вважаєте, наші перевізники дотримуються всіх умов угоди, якісно і професійно надають свої послуги, нема зауважень? – запитав міський голова начальника міського управління транспорту Ігоря Мединського.

Той сказав, що перевізники виконують свої обов'язки на 80% і, мовляв, скарги на водії часто бувають безпідставними. Приміром, одна жінка 4 грудня поскаржилася на те, що у салоні автобуса пахне дезодорантом. Тоді заступник мера з гуманітарних питань Леонід Бицюра додав, що того дня були і інші скарги.

- Водій залишив автобус, а сам пішов хтозна-куди. Яка різниця куди? Хоч молитися, - сказав Сергій Надал. - Але яке він мав право залишати автобус сам, щоб він поїхав своїм ходом до наступної зупинки. От будуть надавати якісно послуги, будуть отримувати якісну оплату.

Прокоментувати цю ситуацію сам пан Мединський нам не зміг - упродовж двох днів посадовець не піднімав слухавку мобільного, а на службовому телефоні секретарка щоразу повідомляла, що у її керівника нарада з перевізниками, конференція, важливі переговори, зустріч з мером.

Як повідомила керівник прес-служби міськради Катерина Калуш, про випадок на вул. Кривоноса міськрада дізналася з повідомлень в Інтернеті. Ніхто з пасажирів, які їхали у цій маршрутці, до них не скаржився.
- Цього водія звільнили одразу ж наступного дня, - каже пані Калуш. – Адже він неправильно припаркував автобус, не врахувавши похилої дороги та погодних умов. А того дня на дорозі була ожеледиця.

Катерина Калуш додає, що у місті передбачено ряд зупинок, де водії можуть перепочити та сходити в туалет. Зупинка на вул. Кривоноса - одна з них. Водія не було лише дві-три хвилини. Втім, через його необачність могла статися біда.

Пані Калуш також додає, що на тернопільських перевізників останнім часом надходить дуже багато скарг. Це і стало однією із причин, що виконком не прийняв рішення про підвищення тарифів на проїзд. Адже якість послуг перевізників не відповідає ціні. Поки люди будуть скаржитися на них, доти тариф буде незмінним.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Anonymous

    водій відлучився не так в туалет, як покурити. Водям вже не можна курити ні в маршрутках ні на зупинках, тому мусять дальше відходити. Наша влада вже дістала з своєю боротьбою проти куріння. Скоро депутати самі будуть маршрутки водити, бо при тій собачій роботі, та ще й забороною куряння ніхто там працювати не захоче.
  • Anonymous

    Автобус відходить від зупинки, за ним біжить мужик спотикається і падає, встає біжить знову падає і так раз п'ять. У автобусі всі потухають від сміху. З вікна висовується дівчина і кричить. - Чоловіче, якщо ви ще раз впадете ми тут всі впісяємося! - Ви зараз всі обкакаєтесь- я водій цього автобуса!
  • Anonymous

    Причому тут "ручник" чи "стоянкове гальмо"? Будь-який воді навіть середнього рівня кваліфікації, на спуску повинен залишати авто колесами до бордюру, або повертати їх так, щоб авто прокотилось мінімум. Але ж у нас всі купують "права", тому й водіїв навіть середнього рівня якщо буде двоє на сотню, то вже гуд. Їзда - то не тільки ПДР.
  • Anonymous

    тому хлопцеві мав би дякувати в першу чергу водій, він його конретно виручив. а то не дай Бог були би жертви...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera 16:55 Біля Вишнівця сталася ДТП: надавали допомогу жінці 16:01 У Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов благодатний вогонь play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up