У Тернополі мати відмовилася від темношкірої дитини

У Тернополі мати відмовилася від темношкірої дитини
Дозвіл на усиновлення темношкірої дитини надав виконавчий комітет Тернопільської міськради на своєму засіданні, що відбулося 29 лютого.

– Минулого року студентка одного з тернопільських вузів народила від іноземця темношкіру дитину, – розповів заступник міського голови Леонід Бицюра. – Мати відмовилася від новонародженої дівчинки і залишила її у пологовому.
У службі у справах неповнолітніх та дітей припускають, що мати вчинила так, ймовірно, через колір шкіри малюка.
– У 2011 році у Тернополі було троє покинутих дітей, – продовжує заступник начальника відділу з питань опіки та піклування служби у справах неповнолітніх та дітей Тернопільської міської ради Марія Дунець. – У двох випадках батьки, які відмовилися від дітей, ведуть антисоціальний спосіб життя, не мають постійного місця проживання. У третьому випадку, коли дитина народилася темношкірою, - мати з благополучної родини. Дитину влаштували у дитячий будинок, однак зараз її уже всиновили.
Прийомними батьками стали громадяни України, для яких колір шкіри дитини не став перешкодою.
Заступник міського голови Леонід Бицюра визнає, що у Тернополі є проблеми сімейного характеру, які виникають у стосунках українських дівчат з іноземними громадянами.
– Тільки минулого року у Тернополі служба у справах неповнолітніх та дітей розглядала чотири справи, щодо неналежного виконання батьківських обов’язків іноземними громадянами, – каже Леонід Бицюра. – Цього року на розгляді перебуває поки що одна справа.
За словами заступника мера, ця справа стосується іноземця, якого позбавляють батьківських прав уже вдруге, тобто щодо однієї дитини його уже позбавили батьківських прав. Тепер мова йде про другу дитину, уже від іншої тернополянки.
–  Частина тернопільських вузів перепрофілювалися на навчання іноземних громадян, не питаючи на це згоди громади – каже Леонід Бицюра. – Але сучасний світ вимагає певних правил співіснування спільнот, громад, народів і для того, щоб займатися навчанням іноземців, потрібно підготувати для цього інфраструктуру міста. Адже іноземці, наприклад, потребують інших умов медичного забезпечення, бо часто переносять ті хвороби, які не притаманні нашому краю.
Культура, звичаї, релігія в іноземців зовсім інші, тому також потрібно враховувати ряд соціальних аспектів, додає заступник міського голови. Зокрема, у Тернополі зараз виникає багато проблем сімейного характеру у змішаних шлюбах.
–  Тому сьогодні батьки, виховуючи своїх дітей, та громадськість повинні звертати увагу молоді на ті проблеми, з якими вони можуть зіткнутися у стосунках з іноземними громадянами, - каже він.

Василь СОЛТИС, 0-96-725-70-22, [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (167)
  • Рощук Дмитро

    Тупиє шмари , дають до весіля кому хочеш і навіть мавпам а потім чому генофон переводиться
  • Anonymous

    Після кольорового хлопця білої дитити у білої дівчини не буде.

    Anonymous reply Anonymous

    Буде в полосочку чи в горошок.
  • Anonymous

    От вам і расизм і ксенофобія. А всі таврували Нову Тернопільську Газету :)))

    Anonymous reply Anonymous

    не смішно!
  • Anonymous

    перше сука ноги розставить а потім так сталось а деж була коли можна ще було зробити аборт,а тебер то дитятко має мучатись,Я БАЖАЮ ТІЙ МАТУСІ ЩОБ ВСЕ ЖИТТЯ СНИЛАСЬ ТА ДИТИНКА І ВОНА ЗА НЕЇ РОЗПЛАЧУВАЛАСЬ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up