У Тернополі незаконну рекламу захищали з міліцією

У Тернополі незаконну рекламу захищали з міліцією
Коли демонтували незаконну зовнішню рекламу з фасаду житлового будинку, її власник натиснув тривожну кнопку і викликав міліцію. Утім, державна служба охорони порозумілася з чиновниками і рекламу таки зняли

Незаконну рекламу тернопільські підприємці ховають, а потім вішають знову або навіть чинять спротив, коли її знімають, запевняють у спеціальній комісії міськради. Сіті-лайти, банери, плакати та іншу рекламу вони разом із комунальниками демонтували по всьому місту.
Зовнішня реклама, яку не зареєстрували відповідним чином, є незаконною. Рішення про її демонтаж ухвалили на виконкомі міськради 19 вересня . Утім, аби зняти деякі банери та вивіски, працівникам державної охоронної служби доводилося викликати співробітників прокуратури та міліціонерів.
- Особливо складно було демонтувати банер, розміщений на житловому будинку, у якому розташований комп’ютерний салон “Хард”, - розповідає керівник комісії Віктор Снітинський. - Хоча наші працівники пояснили власникові, що є рішення виконкому і рекламу демонтують законно, він натиснув тривожну кнопку та викликав наряд міліції. Через деякий час непорозуміння з міліціонерами залагодили, а власник сам вирізав ножем рекламний банер із залізної рами. Найближчим часом ми демонтуємо і металеву раму.
Як запевнив директор салону “Хард”, ситуація була іншою — він захищав свою вивіску, а не рекламу.
- Банер висить уже чотири роки, згідно з шостим пунктом статті дев'ятої „Закону про рекламу”, він був вивіскою а не рекламою, - розповідає директор салону Леонід Литвин. - Цього року Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою вивіска не може бути більшою ніж три квадратних метри. Однак я був переконаний, що мою вивіску знімають незаконно, і викликав охорону. Чиновники з міської ради сказали про цю нову постанову лише тоді, коли я викликав міліцію. Не могли відразу зробити по-людськи — хотіли, аби я реєстрував свою вивіску як рекламу і платив за це гроші. Тоді я демонтував цей банер сам, а згодом на цьому ж місці встановлю такий же, тільки менший.
Тим часом дехто із підприємців вирішив схитрувати. Так, в одному магазині на вулиці Руській власник самостійно демонтував вивіску, - продовжує Віктор Снітинський. - Він навіть подав документи на реєстрацію реклами, але наступного дня вчепив вивіску на попереднє місце. Та реклама й далі є незаконною, оскільки її ще не зареєстрували.
Як повідомили чиновники, тепер до цього закладу навідається муніципальна поліція. Її працівники складуть протокол за фактом повторного незаконного розміщення зовнішньої реклами на фасаді будинку.
До слова, комунальники зняли лише частину незаконної реклами, тієї, щодо демонтажу якої ухвалив рішення виконком. Віктор Снітинський запевнив, що усі ці вивіски демонтують до кінця вересня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    за рекламу потрібно платити !!! а то порозвішували тих секнд-хендів .. не місто а цирк ((
  • Anonymous

    І чим вони відрізняються від синьо-голубих. Ті самі методи.
  • Anonymous

    а чому це підприємець має платити за свою рекламу на своєму ж фасаді. коли нарешті вже влада почне доплачувати нам підприємцям за власноруч і за власний рахунок впорядковані під їздні шляхи, тротуари, ремонт тих самих фасадів, на які ми немаємо права навіть рекламу повішати. що ж ви панови зробили для нас доброго. чи вам так добре спитчя після того як тисячі людей вас згадає незлим тихим...матом ?!

    Anonymous reply Anonymous

    Логика у них отсутствует полностью...плитку перед магазином положи, фасад если малолетние дебилы его обрисовали перекрась за свой счет! Они за это не отвечают.А вот если рекламу повесил плати непонятно за что Уровень муниципалов - гонять бабок с семечками и бегать кучей доставая предпринимателей изображая бурную деятельность для мера.
  • Anonymous

    а свої пластикові зупинки своїм ж плакатами позаклеювали,то нічо так треба ж (((((((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up