Партнер рубрики Події

У Тернополі підігріли не весь тротуар, а лише смужку

У Тернополі підігріли не весь тротуар, а лише смужку
Тротуар із підігрівом працює на повну потужність, хоча підігріву вистачає лише на смужку бруківку шириною в метр. Однак тернополяни кажуть, що добре й так.

Нагадаємо, тротуар з електропідігрівом встановили восени на ділянці бульв. Шевченка від універмагу до вулиці Князя Острозького.
Йдемо дивитися на тротуар у понеділок, 16 січня вранці. На вулиці падає легенький сніжок, температура — мінус два градуси. Посеред тротуару видніє довга чорна смуга чистої мокрої тротуарної плитки. Обабіч — засніжені “борти”.
- Я думала, то весь тротуар підігрітий, - каже тернополянка Світлана Череда, яку зустрічаємо на тротуарі. - А там лиш посередині цей підігрів проклали. Але хоч так добре. Тільки от зараз цією смужкою протиснутися складно — усі люди хочуть плиткою йти, а не по снігу. Тому тут забито постійно.
Те, що на підігрітій смужці і справді багато людей, помітив і кореспондент. Більшість пішоходів прямують зверху вниз, тому, піднімаючись доріжкою, постійно треба обминати багатьох людей. Натомість сусідній тротуар пустує — він вкритий товстим шаром снігу і майже непосипаний.
До речі, що підігріта смужка закінчується не наприкінці схилу, а аж біля пішохідного переходу через вулицю Острозького.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (65)
  • Anonymous

    шановний Віталій ваші статті читаю завжди, дуже подобається, що шукаєте актуальні теми і висвітлюєте казуси життя в нашому місті. щиро прошу Вас від імені тисяч людей, що живуть на масиві "східний" допомогти нам навести лад з маршрутним сполученням. а справа ось у чому : міська рада звітує, що по вулиці протасевича- довженка від 1 січня їздить маршрутка № 12-А, тобто це насправді 12-й соціальний на зупинках розклеїли розклад руху , але ніхто тої маршрутки в очі не бачив. люди звертались в управління транспорту особисто і по телефону. говорять що їздить. щоб підтвердити свої слова що це не що інше, як брехня, наведу приклад. особисто я їду на роботу маршруткою, яка за новоствореним розкладом має бути біля магазину "карамедька" о 8-44ранку, але ця маршрутка від збаразького повороту чомусь відразу рулить на вул. Л.Українки, там вона о 8-46. то навіщо нас дурять., це таке ихе розпорядження власника 12-го маршруту, чи це домовленість між власниками 11-го і 12-го маршрутів, чи самоправство водіїв. власнику 11-го радимо подбати щоб його водії не з їзджали з маршруту після 21 години. можу надати точні дані у який день на цьому тижні яка машина з їхала з маршруту після 21 год. у вівторо не було жодної!!! схиляємось до думки, що саме власник 11-го маршруту встановив таку собі монополію на ці 4 зупинки на східному. ми вже втомились роками шкандибати по знищених вщент тротуарах через пів мікрорайону до зупинки ми теж маємо право нормально і вчасно користуватись транспортом не розуміємо чому навіть у таких питаннях наша влада нас дурить. будемо щиро вдячні вам за допомогу.
  • Anonymous

    Система сніготанення DEVI (Данія), що встановлена на цій ділянці тротуару 1 метр завширшки, на всі 100% працює і виконує поставлені задачі. Якби систему встановили шириною 2 м, то не тільки вартість системи, але і споживання електроенергії збільшилося б вдвоє. (для Справедливого, на всяк випадок). Сама система в три рази дешевша, ніж заміна бруківки, яку дійсно давно слід було замінити. Так що думаю, ми не до них питання ставити маємо, а до замовника Ми знаємо, до кого)) А щодо коментарів типу "Ні! Європі..." - нещодавно повернувся з Данії, де в Копенгагені системи сніготанення вмонтовані у всі сходи/входи до метро, круті схили і купу велосипедних доріжок. Хоча там електроенергія дорожча в рази. В Тернополі ж дійсно часто жалілися, що можна вбитися, я думаю, що тут більше розраховано якраз для людей старшого і похилого віку, їм травматизму ваще запобігти, ніж мені, наприклад. Впав, всі посміялись, включаючи мене, встав і пішов далі)) І погоджуюсь з вищеписавшим, що мер пообіцяв - і виконав. А реалізація в Україні, чесно кажучи, завжди кострубатою була і буде))). Зі снігом вас, пані і панове, все одно зима - це круто!!)))

    Anonymous reply Anonymous

    Проблема тільки в тому, що люди, в тому числі і пенсіонери, ходять по тротуарах усього міста, а не тільки на 100 метрах, обладнаних підігрівом. Що тоді робити на решті тротуарів, там так само і досі можна вбитись. І те, що мер пообіцяв - він не виконав: обіцяли ж підігріти усі тротуари, а не шматок одного.

    Anonymous reply Anonymous

    ніхто не обіцяв всі тротуари гріти, говорили про найбільш небезпечні ділянки з великим трафіком людей. От його і зробили, і молодці, бо там купу людей покалічилося!
  • Anonymous

    Установленная на участке тротуара шириной в 1 метр, система снегостаивания DEVI (Дания). полностью справляется с поставленной задачей. При укладке системы снегостаивания шириной 2 метра её стоимость и, соответственно, расход электроэнергии увеличился бы вдвое. На наш взгляд, принятое решение более чем оправдано и позволит существенно снизить травматизм на этом участке бульвара.
  • Anonymous

    Установленная на участке тротуара шириной в 1 метр, система снегостаивания DEVI (Дания). полностью справляется с поставленной задачей. При укладке системы снегостаивания шириной 2 метра её стоимость и, соответственно, расход электроэнергии увеличился бы вдвое. На наш взгляд, принятое решение более чем оправдано и позволит существенно снизить травматизм на этом участке бульвара.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Вдома двоє дітей і все на своїх місцях: тернополянка вчить жінок, як організувати простір 21:02 Пацієнти-воїни однієї з тернопільських лікарень слухають живий виступ Kozak System (ФОТО ДНЯ) photo_camera 20:02 Житель Тернопільщини наклав на себе руки: рідні звинувачують у всьому ТЦК 19:01 Як військовозобов'язаним оновити дані через ЦНАП в Тернополі Від читача 13:44 «Якісна освіта стає ще доступнішою». У Тернополі відкрили освітньо-культурний Гончаренко центр 18:12 На Борщівщині попрощались із захисником Василем Саманчуком 17:30 Відмовились від випускного і купують дрон для захисників: підтримайте збір школярів з Чорткова 16:50 Підприємство на Кременеччині заплатило мільйон державі за те, що роками забруднювало річку 16:30 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:04 Відмовився проходити алкотест і пропонував поліцейським кілька сотень доларів: як покарають водія 15:14 Загинув воїн зі Скали-Подільської Василь Палько 14:35 У центрі Тернополя висаджують квіти: дивіться, який вигляд мають клумби! play_circle_filled photo_camera 14:02 На Тернопільщині відмовились називати кількість людей в розшуку через мобілізацію 13:20 У Тернополі ремонтують дороги та тротуари: де обмежать рух транспорту 20 травня 12:35 На Тернопільщині зросла кількість хворих на ГРВІ та грип 12:07 Дитину збили на пішохідному переході на вулиці Братів Бойчуків 11:30 На автодорозі в Чортківському районі загорілася легківка 11:02 У Тернополі відбувся перший забіг з Ліги Run4Victory play_circle_filled photo_camera 10:37 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові перебої з водопостачанням play_circle_filled 10:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up