Партнер рубрики Події

У Тернополі сніг чистять, але ще не вивозять

У Тернополі сніг чистять, але ще не вивозять
Із середини січня землю нарешті трохи притрусив сніг. І тернополяни відразу ж відчули всі незручності, пов’язані з цим .

- Йшла нещодавно на роботу, а снігу вже багато впало, - каже тернополянка Ольга Терпак. - Бачила, що деякі тротуари дуже гарно почистили. Але були й такі, які люди самі протоптували. Цікаво, як часто і де повинні розчищати вулиці і куди вивозять той зайвий сніг?
Сніг у Тернополі розчищають регулярно, як тільки є в цьому потреба, запевняє начальник управління житлово-комунального господарства міськради Володимир Болєщук.
- Цієї зими ще не було сильних снігопадів. Але як тільки недавно випав вночі невеликий сніг, то його відразу ж наступного дня зранку розчистили, - розповідає пан Болєщук. - Ми постійно моніторимо та контролюємо ситуацію в місті.
Посадовець каже, що управління ЖКГ чистить лише тротуари та дороги в Тернополі, а от міжбудинкові проїзди повинні очищати працівники жеків. Крім того, свою територію повинні самостійно очищати від снігу і ті підприємства, які не уклали угоди із міською шляхово-експлуатаційною дільницею (КП МШЕД). Прибирати сніг потрібно до 08.00, перед тим, як люди йдуть на роботу.
- Але дуже часто так буває, що люди бачать ділянку не розчищеного тротуару і думають, що то наша вина, - продовжує пан Болєщук. - Насправді ж ту ділянку має розчищати підприємство, до якого вона належить. Це може бути, наприклад, банківська установа. Ми постійно робимо об’їзди містом і при виявленні подібних порушень надсилаємо їм приписи. А згодом можемо накласти і адміністративний штраф.
Також, за його словами, скупчений при очистці сніг потрібно регулярно вивозити.
- Цієї зими ми сніг вивозили лише раз із Театрального майдану перед святкуванням Старого Нового року, - каже посадовець. - В інших випадках не було сенсу затрачати кошти на вивезення, якщо вдень піднімалася плюсова температура і він сам танув. Тоді ми вивезли той сніг у Микулинецький кар’єр поблизу кладовища, бо він був чистий, без солі.
Куди вивозитимуть решту снігу, якщо зима буде сніжною, пан Болєщук поки не знає. Каже, що в управлінні саме над цим думають. За його словами, скарг цієї зими на незадовільне очищення міста ще не надходило.
 

Світлана МАЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    НІХТО НІЧОГО НЕ ЧИСТИТЬ!Ні в центрі, ні по районах. Словоблуди!
  • Anonymous

    А в дворах коли почнуть чистити, ВЕСНОЮ !!!

    Anonymous reply Anonymous

    в дворах також прибирать набагато краще, ніж минулого року. і ніхто цього не піарить.

    Anonymous reply Anonymous

    Прибудинкові території чистять ЖЕКи, а не міська рада!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    а міська рада ЖЕКи не контролює? Тільки бабло дерибанить?

    Anonymous reply Anonymous

    Ні, у дворах надал обіцяв ковзанки. Пацан сказал - пацан сделал! Нічого чистити не будуть! Заллють водою!
  • Anonymous

    Ми постійно моніторимо та контролюємо ситуацію в місті.""" Шось ви хреново контролюєте. Сьогодні будо дві невеликих аварії на перехресті біля обнови як їхати з канади в центр. Там просто каток.

    Anonymous reply Anonymous

    подивіться статистику ДТП по Тернополю внаслідок поганого стану доріг і кількість звернень в травмпункт - там цього в рази менше, ніж минулого року. і ніхто нфякого піару не робить

    Anonymous reply Anonymous

    звичайно ж менше - зима то почалася всередині січня, а не вкінці листопада, як завжди

    Anonymous reply Anonymous

    Колеса треба мати зимові, а снігу там на перехресті нема...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up