Партнер рубрики Події

У Тернополі таксисти перебирають замовленнями

У Тернополі таксисти перебирають замовленнями
Таксист тернопільської фірми “Шанс” відмовився відвезти жінку додому, мотивуючи відмову тим, що погана дорога. Керівник фірми каже, що його підлеглий мав право так вчинити, однак в управлінні у справах захисту прав споживачів стверджують протилежне.

— То було пізно ввечері, після 23.00, — розповідає тернополянка Світлана Войтина. — Я викликала таксі на залізничний вокзал. Чекала більше п’яти хвилин. Сіла в машину, водій рушив. Коли назвала адресу населеного пункту поблизу Тернополя, почав обурюватися, що там погана дорога. 

Жінка каже, що знає про це, і погодилася з водієм. Проте коли він сказав, що в них на фірмі наказали не їхати у такі місця, почала хвилюватися.

— Я неодноразово користувалася послугами таксі, зокрема й цієї фірми, і ще жодного разу такого не чула, — продовжує вона. — Спочатку подумала, що водій жартує, бо ж там тієї поганої дороги — не більше ста метрів. А він мені каже: то пройдете тих сто метрів пішки.

Відео дня
>Жінка попросила водія зупинитися і висадити її.
— У мене важкі сумки і я спеціально викликала таксі, щоб заїхати під будинок, а не йти пішки, — каже співрозмовниця. — Але водій сказав, що не візьме гроші, а просто завезе мене назад, на вокзал.

Він так і зробив, а тернополянка викликала авто іншої фірми.
— Якщо не їде туди, то вже Бог із ним, але ж хіба не можна було про це домовитися відразу? — обурюється пані Світлана. — Адже пропав і його час, і мій. Та ще й настрій зіпсувався.

У фірмі “Шанс” пояснили, що у них й справді існує заборона їздити в місця, де немає нормальної дороги.

— У нас приватна фірма, ми не працюємо на конкретному маршруті, — каже начальник Володимир Дзензель. — Навіщо водіям їхати в якісь “дебрі”, а тоді викликати евакуатор, щоб витягав їх звідти? У нас вже були такі випадки, наші водії на поганих дорогах навіть запчастини від машин губили.

За словами пана Дзендзеля, водій мав право так вчинити, тож нічого він тій жінці не винен.

— У нас звичайні легкові автомобілі, а не позашляховики, — продовжує співрозмовник. — А вони пристосовані для їзди нормальною дорогою. Окрім того, вартість проїзду у нашій фірмі настільки мінімальна, що якщо будемо їздити такими дорогами і щоразу ламати машини — скоро збанкрутуємо. Мусимо їх берегти.

Проте в обласному управлінні у справах захисту прав споживачів кажуть, що на ситуацію можна поглянути й з іншого боку.

— Хоч ці фірми й приватні, але в будь-якому випадку не можуть видавати такі накази, — розповіли в управлінні. — Адже їм дали дозвіл на таку діяльність з умовою, що вона буде корисною тернополянам та жителям ближніх сіл. Їх же ніхто не змушує займатися таким бізнесом. Не хочуть надавати якісні послуги, то нехай не беруться за цю справу. Адже пасажир втратив найцінніше — час.

Також, за їхніми словами, пасажир може навіть подати до суду і виграти чималу суму моральної компенсації. Проте, щоб це зробити, треба довести, що така ситуація була. Утім, для цього потрібні документи, що підтверджують це, або щонайменше три свідки інциденту.

Світлана МАЛА, 0-96-825-58-69

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (103)
  • Anonymous

    на пілоті водіів взгалі за людину нерахують гноблять штрафують вони скоро будуть боятись взагалі розмовляти щоб з роботи не вигнали,,,
  • Anonymous

    я дуже часто користуюся послугами таксі. в основному це шанс +, шанс, ст, рідше тт, пілот, родина. інші також але рідко. от не знаю, чи мені щастить так чи що...але ще жодного разу не було проблем з таксистами. я до них без зверхності і тупих понтів відношуся і вони мене везуть всюди ще й з вантажем не раз)) люди, трошки навчіться самі спілкуванню ввічливому, хто б перед вами не був! всім удачі і добра!

    Anonymous reply Anonymous

    ПІЛОТ І ВОДІІ Адиспечера туплять і хамлять суки а по розмові наче в нетверезому стані чому ніхто цього не контролює
  • Anonymous

    Я дуже багато "бяк" маю проти таксистів, але у цьому випадку - хіба таксі - не машина?! А якщо машина, то вона потребує дороги. Якщо дороги нема - немає й їзди. У нас багато є фрагментів шляхів, що дорогами навіть з натяжкою не назвеш, ніби якісь бомбардувальники над ними бойові задачі виконували. Тут не таксистів проблема - це проблема шляховиків, однозначно.
  • Anonymous

    Нормальних таксистів в Тернополі чоловік 5:) Решта хами...

    Дунаев Стас reply Anonymous

    сядь за руль таксі повози худобу хоч-би рік (водій таксі обирає якісний та безпечний шлях - Закон України про автомобільний транспорт) живете в ярах і на берегах ходіть пішки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up