Партнер рубрики Події

У Тернополі чекають відомих українських письменників

У Тернополі чекають відомих українських письменників
Два дні поспіль у Тернополі читатимуть свої твори понад 35 письменників з усієї країни. Також на фестивалі виступлять музичні гурти.

Заявити про себе на цьому конкурсі зможуть усі охочі. “Фестиваль сучасної української літератури та музики” збере їх разом 9 і 10 лютого. Він проходитиме у трьох закладах: "Перемозі"”, “Кнайпі 1540” і "Ковчезі”.

- Подібного раніше у нашому місті не проводили. Протягом двох днів виступатимуть як відомі письменники, так і початківці, - розповідає координатор проекту Василь Томчишин. – Заходи такого формату дуже часто проводять в інших містах. У нас також є багато творчих людей, літераторів. Тому такі фестивалі влаштовувати просто необхідно.

Юнак розповідає, що у Тернопіль запросили гостей з Рівного, Львова, Харкова, Києва, Ужгорода . Звичайно ж, у фестивалі візьмуть участь тернополяни.

- Такий фест – шанс показати себе і поспілкуватися з відомими письменниками, - розповідає пан Томчишин. – Ми запросили Томаша Деяка, Олега Кулікова, Павла Коробчука, Дмитра Лазуткіна,Вікторію Дикобраз, Дмитра Павлюка, Ігора Павлюка, Тараса Прохасько та  інших.

Також повинен приїхати гурт “НеДіля”. Але більшу частину програми "накриють" тернопільські гурти.

- Усе буде дуже динамічно: за чергою на сцену будуть виходити письменники і музиканти, - пояснює він.

Аби взяти участь у фестивалі, треба зареєструватися. Це можна зробити з 25 січня, наголошує Василь Томчишин.

- Треба заповнити анкету і надіслати зразки творів, щоб ми могли зрозуміти, що пише ця людина, - розповідає юнак. – В який саме день той чи інший учасник виступатиме, зможемо сказати, коли буде відомий весь перелік письменників. Виступи відомих авторів проходитимуть у різні дні. Мабуть, хтось із них не зможе лишатися аж на два дні.

Участь у фестивалі - безкоштовна. Для глядачів квитки коштуватимуть  20 грн. Учасники отримають символічні призи, додають організатори.
- Через кілька тижнів після фестивалю вийде збірка тих творів, з якими виступали письменники, - підсумовує Василь Томчишин. – Для авторів, чиє ім’я не є відомим загалу, це буде нагода показати свою творчість.
До речі, організатором фестивалю є молодіжна громадська організація “Файне місто”.

 

Довідка
Охочим взяти участь у “Фестивалі сучасної української літератури та музики” треба звертатися за телефонами: 0-97-658-49-03 (Василь) і 0-63-753-87-75 (Ігор). Також інформацію про реєстрацію можна знайти “вКонтакті” у групі, яка має назву “Фестиваль сучасної української літератури та музики”. Гостям фесту там підкажуть, як добиратися у Тернопіль або як замовити столик.
 

Відео дня
>

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Ооо, Подеревлянський і Ірка Карпа - то вам не Шевченко з Лесею Українкою! ДЕГРАДАЦІЯ продовжується!....

    Anonymous reply Anonymous

    Цікаво, чому Ви запитали лише про Подервянського і Карпу, а не про А. Любку, М. Кідрука чи Г. Крук? Можна робити висновок, що про "деградованих" письменників Ви знаєте, а про "недеградованих" навіть не чули?

    Anonymous reply Anonymous

    Звичайно. не чув! Тому не потрібно заявляти їх як "відомих"...

    Anonymous reply Anonymous

    Нажаль, деградація починається з таких людей як ти, людей які ніколи нічого не досягнуть)
  • Anonymous

    9 і 10 січня? чи все ж лютого????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up