Партнер рубрики Події

У Тернополі шість будинків відріжуть від централізованого опалення

У Тернополі шість будинків відріжуть від централізованого опалення
Шість житлових будинків у Тернополі планують відключити від системи централізованого теплопостачання.

– У цих будинках залишилося по одній або дві квартири з централізованою системою теплопостачання, – повідомив начальник управління ЖКГ Володимир Болєщук. – Тому з метою енергозбереження доцільно перевести їх на теплопостачання від індивідуальних автономних котлів.
Перелік будинків і квартир, які пропонують відключити від централізованого теплопостачання, затвердили на засіданні виконавчого комітету у середу, 29 лютого. У цей список потрапили будинки на вулиці Козацькій – №№ 1, 3 і 11, на вул. Ярмуша, 1А та на вул. Руській - №№ 29 і 31.
– Переважно це двоквартирні будинки, – повідомив Володимир Болєшук. – Усі власники квартир у цих будинках отримають дозволи на встановлення індивідуального опалення. Після того як вони встановлять індивідуальне опалення їхні помешкання відключать від централізованого теплопостачання.
 

Василь СОЛТИС, 0-96-725-70-22, [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (72)
  • Anonymous

    Шановні читачі і мешканці міста.Подивіться будь-ласка як можна опалювати і запітувати водою своє помешкання, площею 660 кв.м. І ні копійки нікому не платити,треба лиш мати (фальшиві-нелегетивні документи) //www.youtube.com/user/Vasya766

    Anonymous reply Anonymous

    Той же самий Вандал,приватизував своє помешкання ,також по-фальшивим-нелегітивним документам...Хто ж його "кришує" ???Невже його сусід-побратим з партії Свобода???
  • Anonymous

    Цілий світ на індивідуальному опаленні...А нас постійно заганяють в ту комуну, щоб наживатись на нас...

    Anonymous reply Anonymous

    Шановні форумчани, Маховик правди - це мабуть - перший сраколиз директора ТернопільТеплокомуненрго!!!! При індивідуальному опаленні мої родичі плотять за нагріття води(10кубів), за приготування їжі(газова плита), за саме обігріття чотирьохкімнатної квартири в місяць при сильних морозах 170-180грн. А що я оплачую при центральному опаленні за однокімнатну квартиру: за обігрів квартири - 202грн, за Гарячу воду -за куб 18грн, а при ІО - за гарячу воду виходить 6-6.50грн. за куб. Це тільки економічна сторона! А ще є комфорт - цілодобово гаряча вода, весною і осінню тепло, коли вже виключили, чи ще не включили опалення, коли хочеш підкрутив, скрутив опалення - сам собі господар!!! Звичайно, що потрібно вложити немалі гроші в це опалення, і проводити сервісне обслуговування, але з роками воно себе окупить в десять раз і плюс великий комфорт!!! Так що Маховик Теплокомуненерго, не потрібно пудрити лудям мозги!!! Вже і так хватає тих 450 уродів, які сидять у ВЕХОВНІЙ ЗРАДІ!. Дай мені відповідь на одне питання - Чому новобудови не підключаються до центрального опалення, а пропонують людям ставити ІО, або дахові котельні, якщо по твоїх словах воно таке вигідне то твої ЦО???????? От і вся дискусія!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    До Гість: Бода 05/03/2012 17:51 Фільтруй базар ти якщо не знаєш людей то тобі ніхто не дає права тут вішати ярлики всім і кожному навчися вести дискусію бо по твоїх коментах видно який у тебе рівень виховання . Я ще раз повторюю до теплоененерго жодного відношення не маю і нікому тут не забороняю ще раз кажу міняйте ,ставте ІО ваші проблеми . Ти вже про своїх знайоми пишеш вже хто зна скільки часу то вже за той час ти міг і собі поставити то ІО а так тут тільки всім роздаєш поради щоб кредити брали і таке подібне . Щодо новобудов там будинки розраховані проектом на дахові котельні і ГРП існує і мережі в нормі а то що кожен в новобудовах ставить ІО то вже їхні питання але то що кожен ставить то неправильно я то знаю чого а ти собі думай .

    Anonymous reply Anonymous

    Та я б поставив, якби твій Шрек виконував свої передвиборчі мерські обіцянки!!! Ну ти так і жне дав відповідь!!! То ж чому нові будинки не підключаються до твого хвалимогоЦО???? Що шановний, немає аргумантів???? Ти мене не вчи вести дискусію, бо коли тобі майже всі форумчани доводять вигідність ІО, то виходить що ти один мудрий, а всі дурні!!! Знаєш, ти глибоко помиляєшся, це все навпаки!!! Ти мені покажи в Тернополі хоч одний часний будинок підключений до твого ЦО!!! Та немає такого, бо проста, розумна людина знає, що зле, а що добре!!! Але дибілам це не зрозуміти!!!!!!!!!!! Читай книжки, а не по форумах шастай!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    До Гість: Бода 05/03/2012 21:39 Я за нього не голосував і не він заборонив а кабмін . Я вже тобі обгрунтував чого не підключають новобудови а ти собі думай і взагалі до чого тут новобудови мова іде про старі будинки в котрих мережі не є розраховані під ІО в нових будинках там і проект і норми і мережі розраховані і мешканці самі вирішують, як вирішать так Їм і збудують але вже є багато людей в новобудовах які кажуть що краще б було б дахова котельня ніж дихати тими викидами з нижніх поверхів . Можливо і немає таких будинків котрі підключені до ЦО але не через те що зле може і зле бо тоді треба додаткові проекти і багато іншого а це все буде входити в ціну квартир ось і простіше поставити дахову котельну і по економіці і по технічній стороні. Тут є ще такий нюанс що котельна не є розрахована під додаткові будинки ось вони і не беруть на баланс новобудови. Я не хвалю і не рекламую ЦО я ще нікому не сказав переходити на ЦО і ще раз кажу ставте ,міняйте ІО це є ваші проблеми і питання .То що мені тут всі доказують вигідність ІО хай доказують від того що вони мені докажуть я своєї думки не зміню , що стосується мудрих і дурних то я ще жодного опонента не обізвав дурним чи дибілом чи щось в такому роді на відміну від тебе бо тобі як немає що сказати так ти зразу всіх обзиваєш я ж твої коменти всюди бачу отож я тобі ще раз скажу навчись нормально спілкуватися тоді і поважати тебе будуть бо ти не знаєш з ким говориш тут можуть бути і старші люди має бути якась повага . Що стосується книжок то за своє життя я багато начитався всілякої літератури і технічної і нормативної документації а що стосується форумів і таке подібне то є стаття Конституції України про права і свободи громадян з якої можна зробити висновок що ти мені не указ як і всі хто тут писав оскільки скільки думок стільки і людей .

    Anonymous reply Anonymous

    Пройшов час, і котельні розраховані на нові будинки, у звязку з тим що по офіційним даним міськради, то близько 35% в Тернополі люди перейшли на ІО з ЦО, тому ось цих 35% можна було б і підключити, але чомусь ніхто не підключає. А те що дахову котелью поставити буде дешевше ніж проет на ЦО, щось я сумніваюсь!!! По друге, квартири в новобудові з ЦО мало кого буде цікавити!!!
  • Anonymous

    всім відомо,що газ буде дорожати,то чому не дати дозволи людям,що хочуть перейти на індивідуальне опалення....це ж яка економія?! А ті ваші котельні розвалюхи треба позносити...Дайте нарешті людям пожити нормально...

    Anonymous reply Anonymous

    А ви їх будували, щоб зносити?
  • Anonymous

    Тут всі так розказують як то ІО вигідне і розказують як у них котли по 5 років не ламаються а хто дає гарантію що чи завтра чи через тиждень цей котел не створить аварійну ситуацію це ж обладнання підвищеної небезпеки наведу приклад на платі управління виходить з ладу вузол який відповідає за управління клапана і все газ пе...є в квартиру , чи теплообміник протече і заляє пальник ,плату і таке подібне прикладів є багато . Ніхто не думає що до котлів ранього випуску вже практично запчастин не виготовляють а якщо десь і є то дуже за високими цінами зараз виробництво котлів постійно удосконалюється і все робиться так щоб новіші запчастини не підходили до котлів які наприклад були виготовлені 5 років назад а робиться це для того щоб люди брали не запчастини а цілий котел ось вам і окупність зараз багато є людей які стикаються з такими питаннями . Якщо порівнювати централізоване і ІО то фактично то на то виходить чомусь тут ніхто не каже скільки кубів холодної води затрачає , що стосується відрізання будинків від централізованого вже є такі будинки в яких було відрізано централізоване і люди тепер мають "геморой" будинки тепер просочені грибком і тут вже ніяке ІО не допоможе . Зараз є багато таких які спочатку все зробили по технічним умовам а потім як приняли всю документацію по ІО ці норми порушили повирізавши ніби "лишні" труби і тим самим лишили людей без гарячої води і навіть без опалення є ще зараз багато таких умніків котрі коли встановлювали ІО зробили підпільний необлікований відвід холодної і гарячої води є такі що газовий лічильник зупиняє магнітом і потім розказують який у них економічний ефект .

    Anonymous reply Anonymous

    Підтримую! Всі багато говорять про фінансові аспекти, але дуже мало згадують про технічні.

    Anonymous reply Anonymous

    якщо ви такий експерт з ІО ( що аж смішно )))))) ) , то ви повинні знати , що при встановленому ІО затрати води такі самі,як і в тих, які його не мають. ТОМУ ЩО В ОПАЛЮВАЛЬНУ СИСТЕМУ ЗАЛИВАЮТЬ ДИСТИЛЬОВАНУ ВОДУ, ЯКА ОДНА Й ТА САМА ПОСТІЙНО ЦИРКУЛЮЄ В СИСТЕМІ ІО. Так що тут ви лоханулися , маховик правди , вивчіть спочатку тему дискусії , а потім вже повчайте інших. Так само ,як ті люди , що не мають пральної машини довго можуть розказувати про те, як добре прати вручну ...

    Anonymous reply Anonymous

    До Гість: знаючий 04/03/2012 09:15 Я то в курсах що в систему заливають дистильовану воду і давно про це знав я говорю про розхід холодної води оскільки треба відкривати кран на повну оскільки зразу спрацьовує захист по перегріву там має виконуватись умова певна кількісь літрів має протікати через теплообміник .То скорше ти лоханувся бо напевно думаєш що у тебе гаряча вода з крана тече ще й дистильована отож не плутай контур гарячого постачання води і контур опалення якщо знаєш що то таке . Ще один знаючий делетант в ІО знайшовся ти хоч знаєш як влаштований котел і з яких вузлів складається що мені тут розказуєш за дистильовану воду іншим розказуй а мені це вже давно відомо бо в свій час займався ремонтом котлів

    Anonymous reply Anonymous

    За 8 років роботи котла воду заливали тільки при встановлені і ще один раз долили ще літр. То про який розхід води ви говорите?

    Anonymous reply Anonymous

    Ти що ще не зрозумім , ще раз поясняю для тих хто в танку - холодного водопостачання для нагріву води щоб мити посуд і таке подібне .

    Anonymous reply Anonymous

    Для таких цілей ще від часу побудови будинка в нас газова колонка.

    Anonymous reply Anonymous

    Ну і що а лічильник води що тоже з часів побудови будинку я бачу я тобі вже скільки коментів пишу до тебе то всьо тяжко доходить

    Anonymous reply Anonymous

    А що лічильники тільки на холодну воду? Про те що є лічильники і на гарячу воду ви не знали? P.S. Ви не з одним користувачем спілкуєтесь, тому ще питання до кого і як доходить

    Anonymous reply Anonymous

    Про те що є лічильники на гарячу воду то я знаю то ви щось тут намішали і за 8 років воду доливали в котел і толком не можете сказати який розхід холодної води іде , то ще газову колонку намішали ,щось я вже сомніваюсь що у тебе той котел є якщо ще користуєшся газовою колонкою

    Anonymous reply Anonymous

    маховик правди, то ви самі заплутались. Ви питали про розхід води, який йде на котел - от вам і вказали (за 8 років роботи котла долили лише 1 л води). Крім того, є газова колонка, яка була завжди, і за місяць розхід холодної води складає до 10 кубів. Чому є і те, і інше - бо 8 років назад мені було так вигідно і досі нічого не заважає всім цим спокійно користуватись, тим більше якщо все це працює без поломок. Мені це влаштовує набагато більше аніж централізоване опалення, яке ледь гріло і за яке потрібно було платити купу грошей. А щодо гарячої води на побутові потреби, то так як завжди була газова колонка, то витрати холодної води як були, так і залишились. А ви поцікавтись в тих, хто отримує теплу воду теж централізовано скільки кубіів води потрібно злити, щоб була насправді гаряча вода.

    Anonymous reply Anonymous

    Нічого я не заплутався то ж ви мені тут за 1 літр на 8 років розказували і за газову колонку і за лічильники отож не треба тут говорити що то багато людей писало і за літри і за колонки це ж ви і писали я ж по IP дивлюсь кому пишу і хто пише не на того напали . Ви напевно навіть і не знаєте що в котлі є та сама функція як і в газовій колонці але то ваші питання . Мені не потрібно питати скільки літрів води і хто зливав бо я сам в такій ситуації був а причиною того стало те що з 9 поверху "умніки" після прийомки ІО повирізали всі ніби лишні труби тим самим порушили тех умови після чого в людей в тому числі і у мене з крана гарячої текла холодна але оскільки всім решта було пох ... я написав скаргу і в тижневий термін у мене все нормально а ті що повирізали труби мали конкретні проблеми і за власний рахунок відновлювали ті мережі які вони похерили . А що стосується твоєї колонки то вона стільки газу єб....ть що я не розумію нах...я ви той "самовар" лишили ? коли ще раніше в хрущовках ніхто лічильників не ставив і ніхто не рахував скільки газу пішло а зараз як у вас і котел і колонка і плита то однозначно є лічильник але я дуже сумніваюсь що газовики вам таку всю бодягу приняли хіба знайомі в газовій службі у вас були !

    Anonymous reply Anonymous

    те, що ти часом на ІР заглядаєш , ні для кого не новина. Дивує одне , чого так вз"ївся . Звідки стільки негативу ,чи то в тебе весняне загострення почалось. Як тобі так пох.. ,як ти пишеш , то для чого розвиваєш цю тему ? І взагалі часом читаю твої коменти по інших темах на форумі , ти явно неадекват . Є такий вислів "а баба Яга проти " , - так оце про тебе . І не лише по цій темі . Як такий розумний, то спрямуй свою енергію на написання дисертації , але не забудь її дати на правку редактору, бо більшість твоїх виразів свідчать про твій низький соціальний рівень .Як тобі там добре жити в твоїй панельці на БАМі та користуватись ЦО , тож ніхто не боронить . До речі, таких як ти називають тролями .

    Anonymous reply Anonymous

    слухай маховик , тобі що нема що робити , ти розберись з ким конкретно ведеш дискусію , бо пишуть різні дописувачі, а тих всіх до одного зводиш. По-друге, я не претендую на те , щоб мене вважали експертом з систем опалення, для цього я наймаю спеціаліста , який знає своє діло і за це відповідає . Виникає лише питання - чому ти так агресивно налаштований проти людей ,які мають ІО , що твій хліб забирають ? Розхід хололодної води в місяць 16 кубів на сім"ю . Нема таких проблем ,як ти тут малюєш. Розслабся і не парся. Опалення економніше ,ніж послуги державних котелень , і це факт.

    Anonymous reply Anonymous

    Я то знаю з ким веду дискусію мені все видно хто пише і кому пишу є така функція як IP , а що це тебе так зачепило що ти мені тут говориш що мені немає що робити ?.То що ти наймаєш спеціалістів то це твої питання міг і не писати . Відповідаю на твоє питання я ж нікому не забороняю ставити ,міняти ІО і таке подібне ще раз говорю це є ваші питання ,проблеми і таке подібне .Тут всі розказують такий економічний ефект а в технічні питання ніхто не заглядає так само як в свій час ваш кореш Заставний .Якщо виникне аварійна ситуація то ти гарантуш безпеку свого ІО? ,ти будеш відповідати за зруйнування будинку? я думаю що ні а будеш казати щоб держава компенсовувала . Що стосуєть проблем ти їх просто не бачив і не знаєш а я за свій час стільки надививився що витворяє єлектроніка особливо на платах управління для котлів. Я і не парюся бо не маю ІО яке я міг вже 100 раз собі поставити просто я знаю що то таке ІО а всі решта хай думають їхне право .

    Anonymous reply Anonymous

    маховик, ти б ще розділові знаки навчився ставити, то тобі б ціни не було...

    Anonymous reply Anonymous

    Розділові знаки то х...я головне суть і правда

    Anonymous reply Anonymous

    Ви так погано відкликаєтесь про іо що аж дивно))))) В м.Коломиї центральне опалення і воду гарячу відключили вже років ж 10 назад а може і більше. Всі в місті мають котли або інше устаткування і будинки грибком незаросли і немає проблем з проривом теплотрас, труд з гарячою водою і т.д ніхто з жителів не скаржиться все всім подобається хоча спочатку були скептики які виступили проти іо а тепер двома руками за нього напевно всюди є такі люди які проти всього нового

    Anonymous reply Anonymous

    Я не відкликаюсь погано просто пишу як воно є .Що стосується м.Коломия то що їм відключили централізоване і вони перейшли на ІО то є їхні питання а ви не цікавилися скільки вони платять за обслуговування і таке подібне ,щось ви не пишете скільки людей влетіли в копійку коли на дворі було -30 а котел не запускався і мусили викликати сервісну службу .Що стосується грибка ось як тільки перестануть опалювати підвали тоді взнаєш що таке грибок і холодний підвал коли при -30 будуть розмерзатися труби холодного водопостачання і багато яких проблем . Я не кажу що централізоване опалення це є вихід але і ІО це не варіант , треба ставити дахові котельні щоб вирішити питання щодо теплотрас ну і всіх решта нюансів а то що у кожного буде ІО то це може призвести до таких тяжких наслідків що це п.....ц всьому . P.S Ви хочете сказати що котли це щось нове та це вже вчорашній день так само як металопластикові вікна які вже за кордоном навіть не виготовляють так само із опаленям яке там ніхто не використовує там інші більш сучасні джерела енергії . Україна є лідером по споживаню газу що стосується іноземних країн то там ніхто не використовує газ для опалення його використовують в промислових цілях .

    Anonymous reply Anonymous

    яке обслуговування ціна на жек в Колоиї така сама я нічого додатково оплачувати нетреба))))) не треба видумувати мої батьки живуть в Коломиї я все знаю досконало про оплату послуг

    Anonymous reply Anonymous

    До Гість: Ім'я не вказано 03/03/2012 09:49 Я тобі говорю за обслуговування і ремон котлів а не підїздів до чого тут жек .Твоїм батькам котел жек ремонтувати буде чи як ?

    Anonymous reply Anonymous

    Як і будь-яка техніка, котел колись може і поламатись. Але це не означає, що я маю цього так боятись і жити в холодній квартирі ще й за це платити величезні гроші. Ми поставили котел ще коли тільки почали давати дозволи на іо, нам він окупився за 2 роки, жодного разу ще котел не ремонтували, в квартирі тепло, а не 15 градусів і постійно завоздушені батареї як було за централізованого теплопостачання, коли хочеш включив, коли захотів виключив, а не чекаєш коли нарешті прийде 14 жовтня, щоб включили опалення. Та й сума за обігрів квартири значно менша получається, аніж сплачувати за центральне опалення. Зрештою світ не стоїть на місці і коли котел зламається чи значно зросте ціна на газ, то можна подумати і встановити які-небудь електричні чи навіть сонячні конвектори. Але в жодному разі я б не повернулась до центрального теплопостачання.

    Anonymous reply Anonymous

    сервісне обслуговування котла на рік коштує 90-100 грн. , промивка котла ( раз на 5 років ) - 165 грн., раз в рік можна витратити 100 грн . і спати спокійно .

    Anonymous reply Anonymous

    А запчастини ти рахуєш : теплообміник ,плата ,насос , турбовентилятор купа датчиків і вони тобі не будуть коштувати 100 грн ще плюс ти такі самі запчасти знайди оскільки до котлів ранішого виготовлення запчастин не виготовляють ще треба врахувати те що ці всі конторки монтажем мало що займаються бо існує заборона а сервіс ніхто не відміняв а зарплату то получати хочуть і не 1000 грн ось і будуть наживатися на тих хто має ІО . Що стосується промивки то ти напевно холодною водою миєшся що раз на 5 років промиваєш теплообміник це ти теоретично правильно написав а в дійсності з нашою водою все по іншому і ти думаєш що його вічно можна промивати то ти помиляєшся всього 3 рази і все треба міняти теплообміник . І так само по платі управління жоден стабілізатор не врятує від розряду блискавки і високовольтного імпульса в мережі поцікався скільки людей влетіли в копійку з платою після блискавок особливо ті що на 9 поверсі а потім будеш говорити за сервіс і взагалі ти якісь такі тарифи написав які були 5 років назад та тільки щоб викликати майстра це так тільки щоб до хати прийшов треба 200 грн викласти

    Anonymous reply Anonymous

    треба знати куди звертатись , це по-перше , а по-друге , ніхто не розраховує , що котел служитиме 15 років , за той час можна буде новіший купити . Нічого вічного нема. Централізоване опалення ітак дорожче вийде, так що не треба тут людям лапшу вішати як погано мати ІО . Напевно працюєш в тепломережах , що так стараєшся задурити людям голову, щоб боялися ставити ІО. Такі якраз там і працюють , ще тоді дозвіл брали ( в 2005 році ) , - то як від серця відривали , бо втрачаєте клієнтів . Так то воно так ...

    Anonymous reply Anonymous

    Гість: знаючий 04/03/2012 21:58 До теплоенерго жодного відношення не маю і нікому голову не парю ставте , міняйте собі хоть сотню котлів мені пох..... ваші проблеми .

    Anonymous reply Anonymous

    я підтриую вас на всі 100%

    Anonymous reply Anonymous

    Дахові котельні так це також нормально но не з нашими людьми бо влада ставити ніякі котельні не буде хібащо пообіцяє а тепло потрібне вже. А в підїзді знайдуться люди які скажуть що їм неподобається та котельня іскидатись на неї вони нехочуть і нші скажуть що їм нетреба щоб котельна заходилась над їхньою квартирою і т д що тоді робити бо так буде 100% а ще хтось перестане оплачувати за роботу котельні і тоді постраждають всі інші сусіди які будуть змушені платити за інших ато котельню виключити доведеться.

    Anonymous reply Anonymous

    в будинках ,яким по 50-60 років які можуть бути дахові котельні ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up