У Тернополі - "візове божевілля", як у Львові

У Тернополі - "візове божевілля", як у Львові
Призначення дати подачі документів до пункту прийому візових анкет чи посольства є безкоштовним і досить простим — займає близько п’яти хвилин. А “агенти” на Танцорова просять по 40-50 грн

- Вам допомогти заповнити анкету на візу? А зареєструватися в електронній черзі? - із такими запитаннями до вас відразу підходять люди, якщо ви наближаєтесь до польського візового центру на вулиці Танцорова, 14.
Із 22 березня документи на візу можна подати лише за попереднім записом у мережі або по телефону. Водночас за те, щоб записати людину в електронну чергу, так звані “агенції” беруть 50 грн. Щоб заповнити візову анкету хочуть 30-40 грн. А насправді ці процедури є простими та безкоштовними. У цьому пересвідчився і кореспондент “20 хвилин”.
Для цього заходжу на сайт www.polandvisa-ukraine.com. Адреса цього порталу вказана на інформаційному щиті перед візовим центром. Тут призначити час та дату подачі документів мені не вдалося — чомусь система не приймала жодний із запропонованих мною паролів. Тоді я зателефонував за номером телефону 0-50-117-90-53, який був вказаний на цьому ж сайті. Вибрав мову спілкування та близько 30 секунд почекав з’єднання з оператором. Працівниця центру записала серію та номер мого закордонного паспорта, дату його видачі, моє ім’я та прізвище і відразу призначила мені дату й час подачі. На все я затратив близько півтори хвилини і приблизно гривню за розмову по мобільному телефону. Потім за цим же номером я без жодних проблем скасував цю дату подачі документів.
- Заповнити візову анкету теж досить просто, - каже тернополянка Віра Гуляйбіда, яка навчалася у Варшаві. - Там нічого особливого вказувати не потрібно. Тільки особисті дані, мету візиту, які візи і яких країн ви вже мали раніше. Коли вперше їхала у Польщу декілька років тому, робила візу у Львові. Під нашим візовим центром твориться схоже “візове божевілля”, як і там під консульством. Тоді я переживала, чи зможу все правильно заповнити, і теж звернулася до таких “агентів”. Зараз же все роблю сама.
Зі слів дівчини, допомога у заповнені анкети “агентами” може знадобитися хіба людям, які хочуть щось “нахімічити” - скажімо, виїхати на роботу, не маючи запрошення.
Утім, зі слів “агентів”, які підходять до людей на вулиці, ці прості процедури зробити під силу не кожному.
- Добрий день, мене звуть Юля, - підходить до мене красива молода дівчина, коли я читаю інформацію на стенді. - Реєструють на ось цьому сайті. Зможете самі, чи вам допомогти? Але зважайте, що там складно зареєструвати емейл. А ми за 50 гривень зробимо це самі.
З реєстрацією на сайті, як переконався кореспондент, і справді можуть виникнути труднощі. Але про те, що значно простіше можна призначити дату подачі документів телефоном, дівчина не каже нічого.
Втім, “візове божевілля” зачепило не лише легковірних людей, які втратили гроші. Страждають від нього і ті, чиї домівки розміщені поруч із візовим центром.
- Нас, мешканців будинку поруч із візовим центром, ця ситуація уже дістала, - скаржиться тернополянка Галина Посередська. - Я повертаюся собі додому, а до мене відразу підбігають і пропонують допомогти заповнити анкету на візу. А я нікуди не їду, просто додому йду!
Та це, зі слів жінки, не основна проблема. Більше шкодить те, що двір перетворився на “базар”.
- У дворі постійна товкотнеча, засмічено, - каже жінка. - Усі ходять у туалет під стіни. Там уже стоїть машина, з якої продають чай, а смітника біля неї немає. То все сміття викидають у нас у дворі. Мешканці будинку вже збирають підписи під відповідною заявою, понесемо її у міськраду. Потрібно якось це все врегулювати.
До слова, 21 березня під стінами візового центру стояв великий натовп людей. А вже 22 березня, відколи почала діяти електронна черга, людей було зовсім мало.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    як глянути чи я дійсно записана на чергу
  • Anonymous

    правильно,валити треба з цієї забутої країни.
  • Anonymous

    На сайті всі анкети пропонуються для заповнення українською, польською, або англійською мовами. Не треба дурити людей, можна заповнити самому без вашої допомоги.

    Anonymous reply Anonymous

    і записатися можна по телефону - за хвилину. саме так як микола вони розказують людям, шоб ті їм платили
  • Anonymous

    50% інформації в цій статті не правдива (РІА як весь час перебільшує). Приплели якусь тітку яка по нарозказувала чорт знає що. Візьмімо наприклад автомобіль який продає чай біля візового центру, якщо би журналіст не полінився та уважніше придивився то побачив би там смітник, але ж навіщо такі труднощі якщо потрібен гарячий матеріал. А також би він побачив два смітника біля входу до візового центру. Про сміття я вже мовчу, якби цей самий журналіст підійшов зранку до візового центру то побачив би ідеальну чистоту навколо цього закладу, оскільки двірники які обслуговують територію візового центру буквально вилизують цю територію. На рахунок двору жіночки яка живе поруч, то він зовсім з другого боку, а люди які подають візові клопотання стоять біля фасаду візового центру. (Але ж журналісту який писав цей матеріал ніколи займатися подібними речами йому потрібна сенсація). Я розумію для дівчини яка навчалась в Варшаві не є проблемою заповнити анкету, а от як бути тим людям які там не навчались, адже анкету потрібно заповнювати або на Польській мові, або латинськими літерами. (то мабуть вартує підняти питання мови в анкетах в усіх консульських відділах в Україні, тому що в жодному консульстві заповнення анкет не проводиться на українській мові). На рахунок «нахімічити» дівчина мабуть щось переплутала, оскільки подати документи на робочу візу без запрошення не реально, цю заявку просто не приймуть у віконечку. На рахунок електронної реєстрації то в ній більше мінусів чим плюсів. Якщо ви заходили на сайт візового центру то могли би бачити що заявку на візу категорії «С» можна подати через 3 неділі. А як бути тим людям яким по бізнесу або по іншим справам потрібно їхати до Польщі терміново? Адже не всі їдуть до Польщі працювати. З живою чергою це можливо зробити за 1 день. (то як краще за 1 день чи за 3 неділі). І взагалі біля любого консульського відділу в Україні є люди які пропонують послуги з заповнення анкет, страхування, фото та ін. (будь це в Києві, Львові чи де інде.) Більшість людей які подають документи в консульство користуються послугами цих людей, оскільки значно зручніше скажімо зробити фото, застрахуватися та зробити всі необхідні ксерокопії в одному місці, адже страховка коштує однаково чи біля консульства чи в страховій компанії, та і фото коштує так як в фотоательє. Взагалі консульство Республіки Польща одне з самих лояльних консульств із країн Євросоюзу. Я б порекомендував журналісту РІА спробувати подати документи ну скажімо в Італійське, Іспанське або Французьке консульство та як то кажуть відчути різницю, я думаю після цього матеріал був би зовсім не такий як зараз.

    Anonymous reply Anonymous

    смерть баригам !!! і тобі микола , бариги були і будуть дурити людей виж є бидло українець !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up