Партнер рубрики Події

Фестиваль Рурисько що на тернопільщині, буде через рік

Фестиваль Рурисько що на тернопільщині, буде через рік
Музично-мистецького фестивалю “Рурисько” влітку 2012-го на Бережанщині не буде. Два роки поспіль його організовували студенти. Цьогоріч вони стикнулися із браком коштів і негараздами у своїй команді.

Тож цього літа влаштують лише один концерт. Найбільша проблема фестивалів на Тернопіллі, на думку багатьох краян, — брак грошей. Влада не спішить фінансувати фестивалі, які не влаштовує сама, а спонсорів для таких заходів знайти складно.
Бракувало грошей на фест
- Організувати фестиваль було складно, - розповідає одна із організаторів фестивалів “Рурисько” та “Бережанський замок” Світлана Наконечна. - Ми тоді були студентами, тож доводилося влаштовуватися на роботу, аби мати гроші на проведення заходу. Ми майже все робили власним коштом. Було дуже важко.
Торік було трохи простіше – організаторам коштами допоміг місцевий депутат.
- Ми, аби мати всі офіційні документи, зареєстрували організацію “Рідне місто” яка проводила фестивалі та конкурси, - додає пані Наконечна. - Але все одно, це не дуже допомогло при співпраці з владою. Міська влада фактично допомагала лише із приміщенням і світлом. На решту ми мусили витрачати свої гроші. Ну, і ще трохи допомагали місцеві підприємці.
Не знайшли порозуміння
Утім, проведенню “Руриська” цьогоріч завадив не лише брак грошей.
- Основна проблема – розбіжності між організаторами, - продовжує співрозмовниця. – Думаю, наступного року ми сформуємо нову команду і зробимо все на славу. Цьогоріч лише проведемо концерт.
Тернопілля, на думку дівчини, потребує молодіжних фестивалів на кшталт “Руриська”. У нас подібних заходів - дуже мало, а попит на них насправді є.
- Із підбором музикантів та інших митців, скажімо, у нас ніколи проблем не було, - додає Світлана Наконечна. - Гурти самі звертаються до нас і пропонують свою музику. Дуже вдячна їм за це. Вдячна і ведучому. У нас не вистачило грошей йому на гонорар, але він поставився до цього з розумінням.
Дівчина каже, що цінує те, що з багатьма учасниками фестивалю, які брали участь у програмі, виникли не просто робочі, а дружні стосунки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up