Христина Рудь об'єднує тернополян для благодійності

Христина Рудь об'єднує тернополян для благодійності
Аби допомогти, великі гроші не потрібні, переконана Христина Рудь. Усіх друзів та знайомих дівчина долучає до благодійних проектів. Зараз вони збирають кошти на медичне обладнання, яке необхідне для лікування немовлят у дитячій обласній лікарні.

У дівчини дві спеціальності — технічна та економічна. Вона читає наукову літературу, колекціонує агітки з Помаранчевої революції, любить мандрувати та “ловити” позитивні людські емоції.

- Що приносить найбільше задоволення у щоденному житті?
- Подобається читати, до того ж декілька книг одночасно. Мене вабить наукова література, яку трохи розбавляю класикою чи творами сучасних письменників. Ось наприклад, сьогоднішній “коктейль” книг - Вейн Парсонс "Публічна політика", підручник з управлінського обліку, Ільф і Петров "Дванадцять стільців", Драйзер "Фінансист".

Ще люблю щодня тішити себе солодощами. Навіть до чаю я кидаю 3-4 ложки цукру. Друзі піджартовують, мовляв, коли я гостюю, то завжди закінчується вдома цукор...

Відео дня
>
Має три спеціальності
- Ким ти працюєш? Що цінуєш у роботі?
- Займаюся оптовою торгівлею жіночого одягу по всій Україні. Основа моєї роботи — спілкування. Доводиться знайомитися та говорити з клієнтами тільки в телефонному режимі. Проте із більшістю моїх клієнтів у мене складаються дружні стосунки. І це незважаючи на те, що ми жодного разу не бачились та не розмовляли “вживу”. Цей момент є позитивним у моїй роботі.


- А ким ти хотіла стати в дитинстві?

- У садочку мріяла стати дояркою. Тоді мені здавалося, що це круто і цікаво. Але в школі я почала мріяти про професію вчительки молодших класів. Думаю, таке бажання виникло завдяки закоханості у першу вчительку Галину Олександрівну. Вона для мене була справжнім авторитетом – добра, розумна, справедлива. Цікаво, що бути вчителем молодших класів хотіли майже всі дівчатка у нашому класі.

- А хто ти за фахом? Яку професію обрала?
- Закінчила магістратуру за спеціальністю “Адміністративний менеджмент”. До того часу я вже мала досвід роботи на керівній посаді у фірмі. Мені було цікаво вчитися, бо нові знання одразу почала використовувати на практиці. Маю ще технічну освіту, можу також працювати як соціальний працівник. Вважаю, освіта має бути практичною. Тому якщо відчую необхідність здобути ще один фах — із легкістю піду вчитися. Адже навчатися треба впродовж усього життя. До того ж треба рахуватись із ритмом, в якому ми живемо. Щодня з'являються нові технології, відтак потреба є в нових спеціалістах та професіях.

Хоче вчити мови
- Про що ти мрієш?

- Мрію здійснити кругосвітню подорож, пожити в різних країнах, познайомитися з іншими національними культурами. Мене вабить східна культура Китаю та Японії.


Багато подорожую Україною, досі була тільки в Польщі, Чехії, Австрії, Угорщині та Білорусі. Хотіла б вивчити кілька іноземних мов. Зараз вільно спілкуюсь англійською, вчила німецьку, французьку та польську.

- Чому вирішила займатися благодійною діяльністю? У чому суть проекту "Заради життя", ініціатором якого ти є?
- Ще у школі я разом з однокласниками організували декілька свят у дитячому будинку “Малятко”. Тоді я зрозуміла: аби допомогти, великі гроші не потрібні. Головне - бажання. З того часу я була в різних дитячих будинках України.
Коли дізналася, що відділенню інтенсивної терапії новонароджених обласної дитячої лікарні необхідна допомога в закупці медичного обладнання, ми з друзями вирішили допомогти їм у цьому. Так народився благодійний проект “Заради життя”. Тепер у різний спосіб збираємо необхідну суму. А це майже 150 тис. грн.! У рамках проекту ми вже провели два благодійні концерти і зібрали більше 5 тисяч гривень. Ми — відкриті і просимо долучатися до цієї доброї справи всіх небайдужих тернополян. Не соромтесь і долучайтесь, адже добрі справи може робити кожен.

Колекціонує “емоції” та агітки
- Що подобається в Тернополі? Твої улюблені місця у місті?

- Тернопіль дуже красиве, чарівне та комфортне для життя місто. Я його дуже люблю. Мені довелося жити у різних містах України, великих та маленьких. Кожне має свій “характер” і “родзинки”. Але для мене Тернопіль — найкращий та найрідніший. Улюблених місць чимало - парки, старі вулички, будинки, Став та набережна. А ще люди...

- Що колекціонуєш, чим захоплюєшся?
- Маю невеличку колекцію проїзних квитків. Все почалося з того, що у мене зібралося декілька “щасливих” квитків. Тож після мандрівок я їх не викидала, а залишала на згадку. Є навіть з-за кордону. Ще колекціоную агітки: листівки, газети, плакати з Помаранчевої революції. У той період я цікавилася і вивчала PR (зв’язки з громадськістю - прим. ред.). Було цікаво відстежувати, які технології використовують у цей час політичні сили.
Але найулюбленішим хобі залишається фотографія та подорожі. Світлини дають можливість “зупинити мить”. Коли переглядаю їх, відчуваю не тільки атмосферу та емоції, якими була переповнена тоді, але й запахи. Так, для мене Прага пахне ваніллю та цукром, а вулиці Відня - парфумами.

Розмовляла Анеля ПРОТАСЕВИЧ, 0-68-105-76-32

Біографія
Христина Рудь
народилася 8 квітня 1983 р. у Києві. У 2000 р. закінчила Тернопільську школу №3. Протягом 2004-2005 рр. проходила курс в Національному університеті “Києво-Могилянська академія” за спеціальністю “Практична соціальна робота”.
У 2006 закінчила Тернопільський державний технічний університет за напрямом підготовки “Електронні апарати”
У 2007 закінчила Університет економіки та права КРОК (м. Київ) за спеціальністю “Адміністративний менеджмент”
З 2001 р. - заступник голови правління ТМГМО “Поділись теплом”
2004-2008 працювала в СП “Вітмарк-Україна” на посаді менеджера з продажів
2008-2010 - в ТОВ “Браво Сервіс” начальником відділу збуту, з 2011р. – приватний підприємець.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Христинка - ти молодчинка!!! Дуже хороший забум! Вірю, що все задумане здійсниться! Нехай Господь тобі в усьому допомагає!
  • Anonymous

    Красива, добра, а головне розумна дівчина. Впевнений, їй вдастся реалізувати всі плани та досягти мрій, З інтервю зрозумів, що вона холостячка...пощастить же комусь:)
  • Anonymous

    Це звичайно все добре але фактично цим має займатися держава оскільки кожен громадянин сплачує податки і там включено і соцстрах та інша поє...нь з цих всіх відрахувань і має іти на лікування і медичну апаратуру і таке подібне але так звані "депутати " виділяють ох.....єну суму на своє санаторне лікування на лікарню феофанію в яку простим смертним туда табу навіть журналістів не пускають хоча там медична апаратура "повний фарш" і дорогі операції депутатам роблятьі це все за гроші платників податків . У нас в Тернополі вже х..... знати скільки часу збирають кошти на дві машини швидкої допомоги . Отож треба Христині провести розкуркулення так званих слуг народу , як казав Ленін грабь награбленное .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up