Цигарки з страшними фото вже в Тернополі

Цигарки з страшними фото вже в Тернополі
Фотографії пошкоджених нікотином та смолами органів, хворих людей тепер друкують на всіх пачках цигарок. Наразі тернополяни розкуповують старі запаси, на яких є лише словесні попередження, але в магазинах та кіосках вже є нові і з словесним, і з візуальним попередженням.

Першими у Тернополі зміни дизайну та страшні фото помітили продавці сигарет. На думку деяких з них, зміни нічого не дадуть. Такі висновки люди роблять на основі реакції покупців.


- Та що хочете там ставте, все одно купувати будуть, - припускає продавець відділу алкоголю та сигарет одного з магазинів міста Ганна. - Люди майже не реагують. Купують, дивляться, кладуть у кишеню.
Іншої думки психологи. Візуальна інформація про наслідки куріння, на думку фахівців, таки відіб'є бажання курити хоча б у початківців.


- Більшість інформації, до 70 відсотків, людина сприймає візуально, - пояснює практикуючий психолог Наталія Гаєвська. - Тому чіткі зображення з конкретними наслідками тютюнопаління матимуть свій вплив. Не одразу, звичайно, а поступово. Особливо це стосується курців, які мають незначний стаж, і початківців. Такий візуальний вплив, навіть якщо людина стверджує протилежне, викликатиме відразу. Щодо тих людей, хто палить багато років, то і їм ці фотографії допоможуть. Люди, можливо, почнуть менше палити.

Відео дня
>
Проте, у затятих курців, на думку фахівця, може спрацювати ефект заміщення. Тобто, одну погану звичку, яка їх почне лякати, змінять на не меншу шкідливу. Приміром, почнуть більше пити, бо ж причина "схильностей" не лише фізична, а й психологічна. Проте загальний результат нововведення, на думку пані Гаєвської, буде позитивним.


Нагадаємо, по новому оформлювати пачки з цигарками ще у 2009 році вирішив Кабмін. Рішення було спрямоване на інформування населення про небезпеку тютюнопаління та можливі наслідки. Зрештою, такі фотографії вже роками розміщують на сигаретних пачках закордоном. Та після благого рішення, почалось "футболення" закону по міністерствах і комітетах. Як з'ясували київські журналісти, гальмували нововведення свідомо та ще й самі чиновники.


"Таку слабкодухість уряд проявив, зокрема, старанням віце-прем’єра Бориса Колеснікова. Саме він, за свідченням колишнього міністра Міністерства охорони здоровя Зіновія Митника, був головним противником картинок під час розгляду цього питання на засіданнях уряду”, йдеться у статті Тетяни Чорновіл “Королям чорного Мальборо потрібні діти-курці”.


У своїй публікації пані Чорновіл довела що і віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков і секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова мають свої інтереси у цигарковому бізнесі. Як у легальному, так і не зовсім. Лише після публікації цього розслідування питання зрушило з мертвої точки.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    на дорослих вже ніяк не повпливають такі картинки - вони як не порозумнішали, так і не порозумнішають. а от малеча вже може якось і нашугається того...
  • Anonymous

    .... і ще на продуктах, якими нас пічкають - клейте фото з картинками - чи в нас все таке бзпечне ??
  • Anonymous

    картинки на самом деле прикольные, а вот тетя на фотографии - просто ужс!

    Anonymous reply Anonymous

    просто вона ніколи не курила )))

    Anonymous reply Anonymous

    Ну- ну посмійтеся. В силу свого віку в мене вже є декілька знайомих з найгіршим який може бути діагнозом - рак. Когось вже тут немає інші лікуються і курити кинули і раді почати б життя спочатку поновому але є але.

    Anonymous reply Anonymous

    Правильно ! Краще не начинати смоктати ту соску і не ставати рабом американського дяді ! Хоча дуже класний бізнес узаконена наркота і хтось справді у виграші !!!

    Anonymous reply Anonymous

    Ну на рахунок американського дяді можна посперечатись адже від свого курящого брата-знавця не раз чув шо наше мальборо і їхнє - дві великі різниці. А позаяк він сам далекобійник і не раз привозив з-за кордону на наші заводи тютюнову есенцію і папір для пропитки того самого паперу то сам кинув курити наші сигарети а перейшов на натуральний тютюні і крутить папіроски собі сам. на спеціальній машинці. Каже шо вже має три вигоди. ! Знає шо курить тютюн а не пропітаний папір." Менше курить бо скрутити ту сигарету вже потрібен час а за кермом його на ходу не зробиш. І третє - взагалі дешевше. Звісно взагалі кинути табачити було б набагато краще.
  • Anonymous

    І я колись курила, а зараз в мене рак. Тому страшні фото на пачках потрібні - може хоч новачки будуть мудрішими і навчаться на помилках інших, ніж такі як я (навчилась на власній помилці)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up