Партнер рубрики Події

У Тернополі відбудеться чемпіонат світу з футболу серед команд діаспор

Жодна з команд-учасниць Євро-2012 не буде базуватися у Тернополі. Однак чиновники запевняють, що наше місто не залишиться на обочині великого футбольного свята

Загалом із 16-ти команд-учасниць лише три будуть базуватися в Україні. Наша збірна та команда Швеції готуватимуться до матчів під час турніру у Києві. Збірна Франції базуватиметься у Донецьку.
Усі команди, які гратимуть у Львові, а це - Німеччина, Португалія, Данія та Голландія, базуватимуться у Польщі.
Тренувальною базою у Тернополі жодна з команд-учасниць навіть не зацікавилася.
– Через Національне агентство з питань Євро-2012 ми подали свої пропозиції, – розповів заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра. – Однак відгуків на ці пропозиції від команд-учасниць не надійшло.
За словами заступника мера, причин цьому є дуже багато.
– Є комплекс чинників, через які команди проігнорували українські міста, в тому числі й Тернопіль. – пояснив Леонід Бицюра. – Серед них і політичні питання, і стан доріг. Дорогу з Тернополя до Львова так і не відремонтували. Дві третини коштів, які виділяли на ремонт доріг в рамках підготовки до Євро-2012, пішли на Донецьку область. Нема збалансованого розвитку територій.
Леонід Бицюра запевнив, що незважаючи на те, що у Тернополі жодна із збірних не базуватиметься, розпочату реконструкцію міського стадіону таки доведуть до кінця.
– З самого початку ми говорили, що чемпіонат Європи з футболу – це не самоціль, – зазначив чиновник. – Тому розпочату реконструкцію обов’язково завершать. Головне, щоб Тернопіль зайняв свою нішу у футбольному житті країни. Наразі ми претендуємо на те, щоб Тернопіль став тренувальною базою для молодіжних збірних та для проведення студентських турнірів. З цього питання ми уже провели попередні перемовини з федерацією футболу України. Окрім того міський стадіон стане базою для ФК “Тернопіль”.
Леонід Бицюра також повідомив, що напередодні Євро-2012 з метою залучення туристів у наше місто проведуть ряд промоцій них заходів. Один з них – це чемпіонат світу з футболу серед команд українських діаспор.
– Цей турнір буде промоційний і проводитимемо його з метою популяризації нашого міста напередодні Євро-2012, – розповів чиновник. – 20 січня до нас приїде делегація з Канади. Тоді й будемо вести перемовини про участь їхньої команди у цьому турнірі. Сподіваємося, також що наші міста-побратими з різних країн посприяють нам у проведенні цього турніру. Зокрема, надіємось на участь команди Сербії. У цій країні активна наша діаспора і футбол там дуже популярний.
 

Василь СОЛТИС, [email protected]

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    хлопці не здаються
  • Anonymous

    добре, що шукають можливості використати стадуон і залучити туристів під час Євро, а не опустили руки
  • Anonymous

    реально не саме головне, щоб в нас базувалася командна. Однозначно туристи в нас будуть, але головне, що ми отримаємо НОРМАЛЬНИЙ СТАДІОН, і без програми Євро ми б його ніколи не мали! Тому Надал молодець, що доводить справу до кінця
  • Anonymous

    Нива -чемпіон!

    Anonymous reply Anonymous

    До речі Фірташ думає.В нас є хороший стадіон і нехилі вболівальники.Колись НИВА трощила Шахтар і Динамо з Лобановським.Саме Валерій Васильович назвав НИВУ самою сильною командою УКРАЇНИ.Прикол,але приємно.Це сказав сам ВЕЛИКИЙ МЕТР.

    Anonymous reply Anonymous

    чувачелло, не назва команди виграє, а учасники команди.

    Anonymous reply Anonymous

    А Коваль помер літом.і де ви були срані ультпрас.

    Anonymous reply Anonymous

    Так? а в пресі про це ніби ніде не писали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up