Через скаргу на шум тернополянку лаяли та штовхали

Через скаргу на шум тернополянку лаяли та штовхали
Нецензурною лексикою та штурханами зустріли тернополянку, за її словами, на території училища №1. Таку “теплу” зустріч влаштували їй там сторож та батьки наречених через скаргу на шум. У справу втрутилась навіть міліція

— Від гучної музики по сусідству у мене розболілась голова, — каже тернополянка Лідія Ганець. — Це святкували чиєсь весілля на території училища. Я пішла туди і запитала, з ким можу поговорити щодо шуму. А мене відразу ж почали ображати.

Гуляння за словами пані Лідії, розпочалось о 16-й. Із колонок, встановлених на майданчику біля їдальні училища, постійно лунала музика. Близько 18-ї години вона зателефонувала у міліцію і поскаржилась на шум. Правоохоронці приїхали, взяли у неї пояснення і поїхали. Шуму у той час не було, бо гості уже сиділи за столом.

— Невдовзі музика знову почала грати, — продовжує жінка. — За чверть одинадцята я пішла туди. Біля входу стояв сторож. Я сказала про шум. А він відповів: “Якщо ти хочеш тиші, я зроблю чотири дошки і відправлю тебе на Підгороднє, там тобі буде тихо”.

Пані Лідія, за її словами, попросила підбирати слова та дістала телефон, щоб викликати міліцію. Сторож продовжував її залякувати. Вирвав у неї мобільний та викинув.

— Я побігла за телефоном, а сторож мене наздогнав і почав душити, — пригадує пані Лідія. — Я почала кликати на допомогу. Прибігли батьки когось із наречених. Вони, як виявилось, є працівниками цього училища. Батько почав руками штовхати мене в груди і кричати: “Я — тут директор! Давай іди звідси, я тобі зараз…”.

Виганяли кулаками та шваброю 
Той чоловік, каже жінка, лаявся та погрожував їй переломами. А також кричав, щоб вона забиралась із приватної території. Потім ще й вхопився за швабру. На допомогу жінці прибіг її чоловік, якого вона викликала телефоном. Далі вони викликали міліцію, яка й забрала сторожа.

— Як виявилось, той батько — також сторож, — каже жінка. — А мати — вчителька. Вона, до речі, кричала мені, щоб я полікувала свої нерви, якщо мені щось заважає. Всю цю штовханину вони влаштували біля гуртожитку, у який тільки-но заселились діти. Весілля, до речі, закінчилось о шостій ранку.

Директор не слухав
  У понеділок подружжя пішло в училище, аби поспілкуватись з адміністрацією. Адже, каже жінка, це далеко не перший випадок гучного святкування до самісінького ранку на території училища.

- Ми прийшли поговорити з директором, а він почав нас виганяти звідти, - говорить пані Лідія. – Мовляв, це його приватна територія і щоб ми йшли звідти, бо він нам забороняє перебувати тут.

На скарги ж про гучну музику, зі слів пані Лідії, він порадив переїхати в інший район міста або добре зачиняти вікна. Ані імен, ані прізвищ «вчорашніх героїв» він не сказав.

- Я просто шокована, - каже жінка. – На тому весіллі була маса п’яних людей. Це все відбувалось під вікнами гуртожитку, де живуть неповнолітні. Невже нині маємо таких педагогів. Чого вони вчать?

Відтак, не добившись ніде розуміння, подружжя написало заяву у міліцію, а також в обласне управління освіти. Під заявами про шум підписались більше десятка мешканців прилеглих будинків

Каже, що не виганяв
Що то було за весілля та чи мають його “головні герої” стосунок до училища, “RIA плюс” поцікавилась у його директора Андрія Каплуна. За його інформацією, мати та наречена — працівники закладу. Батько ж, про якого розповіла тернополянка, жодного стосунку до училища не має.

  - О восьмій ранку третього вересня я уже знав про ситуацію, - каже Андрій Каплун. – Адже приїжджала міліція і забрала цю жінку, і когось з весілля для пояснень. Наступного дня, коли до мене прийшли ці чоловік та жінка, я відповів, що у цій справі розбирається міліція, тож зараз говорити нічого не буду.

За словами директора, він не виганяв їх з училища та не говорив, що вони зайшли на приватну територію.
- Я їх слухав, а вони говорили, обоє були агресивно налаштовані, - каже директор. – Жінка казала, що писатиме заяву. Я й відповів, якщо таке було, то хай пише. Робити щось далі я буду тільки після відповіді міліції. Ось і все.

 

Відео дня
>Світлана ГРИВАС,
 

0-96-709-74-60

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (39)
  • Anonymous

    ВАСИЛЬКОВІ-я бачу ти великий фахівець з 'не здорової психіки'.Можу організувати тобі під вікнами весілля або якийсь концерт з птушними лабухами.А після концерту поговоримо про твою психіку...
  • Anonymous

    Васильку тобі певно децибелів не хватає?В місті діє закон про тишу в якому чітко вказано що виставляти на вулиці шумовідтворюючі пристрої і відтворювати музику або інші звуки у вихідні і святкові дні ЗАБОРОНЕНО.А тим більше на території навчального закладу.Цікаво куда потратив директор ПТУ гроші заоблені з весілля яке гуляло у державному закладі?
  • Anonymous

    Якщо о 18 годині викликати міліцію через те, що болить голова, сподіваючись що люди припинять веселитись потрібно мати цілком нездорову психіку! А йти самому вночі скандалити взагалі абсурд, тим паче жінці! Я не лікар, однак вважаю ознаки психічного захворювання на лице і очевидно, що якщо вчасно не звернутись до фахівців по допомогу, можуть бути ускладнення та обтяжливі стани. Нікому не бажаю мати справи із хворими людьми, це може бути небезпечно і для вашого здоров"я. Ну а молодим звичайно щастя, любові та многая літа!
  • Anonymous

    І народиться в нашої вчорашньої нареченої дитинка...Захоче вона поспатки а тут якась бидлота під вікном женитися захоче аж дот 6 ранку на вулиці гоцалки...Село воно і в африці село)))))))))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up