Чиновникам не присвоїли ранги. Але місто далі прибиратимуть приватники

Чиновникам не присвоїли ранги. Але місто далі прибиратимуть приватники
Управління ЖКГ міської ради провело тендерні торги на прибирання, а ТОВ «Тернопіль Комунал Сервіс» виграло їх з грубими порушеннями законодавства, кажуть у прокуратурі.

Натомість, приватники і далі стверджують, що все в порядку.

Численні порушення законодавства виявила прокуратура Тернополя під час проведення торгів щодо прибирання міста та утримання шляхово-мостового господарства.

У результаті саме цих торгів на тернопільський ринок прибирання, прийшла приватна фірма  ТОВ «Тернопіль Комунал Сервіс» (далі – ТОВ «ТКС» - прим. ред.).

Відео дня
>
Рішення на користь “ТКС” в управлінні ЖКГ пояснювали тим, що приватники запропонували майже на 2 млн. грн. меншу суму, ніж комунальне підприємство МШЕД, яке вже протягом останніх десятиліть прибирало та впорядковувало Тернопіль.


- Комітет з конкурсних торгів управління ЖКГ міськради провів закупівлі за кошти місцевого бюджету міста Тернополя за процедурою відкритих торгів послуг «Санітарного оброблення та аналогічних послуг» (утримання шляхово-мостового господарства міста) на суму майже 16 млн. грн. з грубими порушеннями законодавства про державні закупівлі, – каже прокурор міста Тернополя Віталій Сідоров.


Керівники ТОВ «ТКС», за його словами, не подали на конкурс усі потрібні документи. Відповідно представники міської влади, які проводили торги, незаконно надали перевагу приватникам, кажуть у прокуратурі.


- Комітет з конкурсних торгів незаконно надав перевагу одному з учасників конкурсу – ТОВ «Тернопіль Комунал Сервіс», визнав його переможцем та уклав договір на надання послуг з санітарного оброблення та утримання шляхово-мостового господарства міста, – пояснив Віталій Сідоров. – Однак, не було всіх документів, які підтверджують наявність інвентаря та приміщень, договорів про надання аналогічних послуг та копій актів приймання виконаних робіт, що підтверджують досвід учасника у виконанні аналогічних договорів. Були відсутні підтверджуючі розрахунки до ціни пропозиції конкурсних торгів.


Цим комітет з конкурсних торгів управління ЖКГ порушив положення ст.3, п.5 ч.4 ст.11, п.3 ч.1 ст. 29 Закону України «Про здійснення державних закупівель», кажуть у прокуратурі.

За поданням прокуратури міський голова своїм розпорядженням притягнув до відповідальності усіх членів комітету з конкурсних торгів – а це 7 посадових осіб.

 

КОМЕНТАР

Катерина КАЛУШ, начальник відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації міськради:

- Зауваження прокуратури носять несуттєвий характер. Це були суто технічні помилки тендерного комітету, які жодним чином не впливають на визначення переможця. Однак, міська рада відреагувала та врахувала рекомендації прокуратури. Своїм розпорядженням міський голова Сергій Надал застосував заходи дисциплінарного впливу до членів комітету з конкурсних торгів Управління ЖКГ, благоустрою та екології міськради. Зокрема, їм затримано на три місяці присвоєння чергового ранку посадової особи місцевого самоврядування. На переможця, як і на результати тендеру, це ніяк не вплине.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    лохотрон продовжується, все йде по плану.

    Anonymous reply Anonymous

    винних Надал покарав. решта буде думати наперед
  • Anonymous

    Крадії і дерибанщики, що тут скажеш

    Anonymous reply Anonymous

    фірма виграла тендер, дайте хай працює. восени спитаємо.
  • Anonymous

    яка різниця, чи є технічні помилки, помилки, чи нема, якщо вони на рішення не впливають. міська рада має забезпечити якісне прбирання. вони наймають фірму, яка то робить. все логічно і по закону
  • Anonymous

    це ще раз доводить, що в міській раді всі працюють прозоро. технічні помилки можуть бути в будь-кого
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up