"Чупакабра" лякає жителів Великої Березовиці

"Чупакабра" лякає жителів Великої Березовиці
Невідома істота передушила у вихідні домашню птицю і поламала клітки на господарках у жителів Великій Березовиці.


Із чуток про можливу причетність "чупакабри" люди сміються. Однак, яка тварина з відомих могла наробити стільки шкоди, уявити не можуть. Фахівці, у свою чергу, кажуть, що це – лише голодний пес.

Люди не вимикають світла
- Чоловік прокинувся та вийшов на вулицю, - пригадує жителька селища Інна (прізвище редакції відоме, але жінка просила його не вказувати – прим. ред.). – Помітив, що двері до сараю, де тримаємо курей, наче відчинені. Здивувався, бо ми ніколи не залишаємо їх так.

Пізніше чоловік побачив кількох задушених курей: одних - на подвір’ї, інших - на городі. Причому деякі з них мали рани. Сліди із кров’ю ввели до обійстя сусіда.

- Виявилося, що у сусіда загинуло 28 курей, - додає Інна. – Але він навіть говорити про це не хотів. Як-не-як - пропала людська праця.
За словами пані Інни, тієї ночі навіть півні в господарці не кукурікали, а домашній собака взагалі втік з подвір’я.

- Якби сама того не бачила, нізащо не повірила б, що таке може бути, - додає жінка. – Жодна тварина не могла б відчинити клітки, розірвати сітку. Якби це були бездомні собаки, то, думаю, вони з’їли б тих курей. А їх лише передушили!
Коли додому повернувся пес, то він лише понюхав кинуту йому птицю і втік. Натомість сліди, які помітили жителі селища біля своїх садиб, не схожі на сліди жодної зі знаних тварин.

- У Березовиці вже були такі випадки, але люди говорять про це неохоче, - продовжує жінка. – Після останнього випадку багато наших сусідів ще міцніше почали зачиняти двері у сараї. Не вимикають світла на ганку. Переживаємо і ми: а що, якщо воно повернеться? Знову наробить шкоди?

Пес сприймає це як гру
Нічого дивного у поведінці "невідомого" звіра не бачать у товаристві мисливців та рибалок. Наймовірніше, кажуть фахівці, та "чупакабра" – лише собака.

- Байка про "чупакабру" живе вже багато років, - каже голова Тернопільської районної організації товариства мисливців та рибалок В’ячеслав Веселяк. – Але хтось її бачив? Попри те, що тваринний світ – багатий, нічого невідомого на території Тернопільського району нині не вводиться.

Наробити шкоди, за словами пана Веселяка, могли тхір, куниця чи безприв'язний собака. І не обов’язково він має бути безпритульним.

- Люди часто грішать тим, що не годують своїх собак належно або дають їм їсти надто рідко, - додає він. – Тож, маючи можливість поживитися, пес уночі господарює. Більшість дворняжок, яких тримають люди, або ж безпритульні пси можуть навіть бути нащадками бульмастифів. Тепер є дуже багато усіляких "покручів".

Міцність стискання щелеп такого пса, як каже пан Веселяк, може бути і до кількох тонн. Тож такому собаці розірвати чи розгризти клітку – не проблема.

- Але з’їсти стільки він не може, - додає він. – Відтак пес забере щось одне з клітки, а решту подушить. Або, наприклад, коли кролі чи птиця почнуть утікати, спіймає, подушить, поскладає у рядочок, бо сприймає це як гру.

Світлана ГРИВАС, 0-96-709-74-60
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Який там ще голодний пес ??? Плетену сталеву сітку розірвати ,не можуть навіть леви ! Тому не треба гнати
  • Anonymous

    це зграя одичавілих бродячих псів, а ніяка не чупакабра. таких "чубакабр" по україні і тернополі бігають тисячі.

    Anonymous reply Anonymous

    Це зграя одичавілих бродячих "Ім'я не вказано 25/01/2013 20:58"Таких "чубакабр" по Україні і Тернополі бігають тисячі!!!

    Anonymous reply Anonymous

    А ЯК КОМЕНТУЄ ЦЮ ПОДІЮ ГОЛОВА СІЛЬСЬКОЇ РАДИ КАЛИНКА МАРІЯ? ВАРТО ПОСТАВИТИ ОХОРОНУ КОЛО ЇЇ ДОМУ - ВОНА ЖИВЕ В БЕРЕЗОВИЦІ!
  • Anonymous

    це дійсно дивне явище тому що будь-який хижак як впіймає одну здобич він припиняє вбивати інших а йде їсти те що впіймав. потім коли зголодніє йде знов. яка тварина вбиває більше чим може з"їсти за один раз?

    Anonymous reply Anonymous

    Ім'я не вказано 25/01/2013 14:06--ЛЮДИНА
  • Anonymous

    той В’ячеслав Веселяк не логічно мислить .......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up