Партнер рубрики Події

Школи і садки відпочиватимуть майже два тижні

Школи і садки відпочиватимуть майже два тижні
Навчання у школах за 3 і 10 травня перенесли на інші дні. 7 і 8 травня школярі вчитимуться, а садочки працюватимуть, якщо прийдуть діти
  • Я не маю де подіти дітей! – обурювалась тернополянка пані Олена, зателефонувавши до редакції. – В мене двоє дошкільнят, і обоє відвідують садочок. Днями нам оголосили, що дитсадок буде вихідний з 1 до 12 травня. Я і чоловік працюємо в приватних структурах, і ми не маємо вихідних у ці дні, хіба на саму Паску. Що нам робити? Куди подіти дітей?

Тернополянка у розпачі, адже родичів у родини в селі немає і зазвичай на свята вони залишаються у Тернополі. Батьки хворіють, тому з малечею не дадуть собі раду. Сусідам майже на два тижні дітей також не нав’яжеш.

  • Якби були б вже школярами, могла залишити самих дома, хоча й сиділа б як на голках весь цей час, – каже жінка. – 4- і 5-річних малюків самих дома не залишиш. Лікарняний не дадуть, з роботи не відпускають ані мене, ані чоловіка. Кому потрібні оці двотижневі вихідні?

В міському управлінні освіти нас запевнили, що вихідні на свята у садках та школах будуть, як і у всіх комунальних закладах міста. Таке рішення прийняв виконком ще 13 лютого. Тобто, вихідними будуть з 1 до 6 і з 9 до12 травня. 7 і 8 травня міські заклади працюватимуть.

  • 7 і 8 травня дитячі садочки не будуть зачиненими, – запевнила головний інспектор з питань дошкільної освіти міського управління освіти Ірина Антонюк. – Працюватиме весь садок чи будуть зведені групи – залежатиме від того, скільки дітей відвідає заклад у ці дні.

Як правило, у час травневих свят садки відвідує дуже мало дітей, запевняють освітяни. Більшість городян у ці дні виїжджає до села. Цьогорічний початок травня навряд чи стане винятком, адже 5 травня ще й святкуватимуть Паску.   

Відео дня
l>
  • Школи міста також будуть зачиненими з 1 до 6 і з 9 до 12 травня, – каже начальник відділу дошкільної, середньої і позашкільної освіти міського управління освіти Раїса Сауляк. – За 3 і 10 травня заклади, згідно з рішенням виконкому, відпрацьовуватимуть 18 травня і 1 червня.
  • У зв’язку з тим, що у школярів 1 червня позанавчальний час, коли проводять екскурсії, проходить практика, було прийнято рішення відпрацювати один вихідний саме в період навчання – 13 квітня, кажуть освітяни. Відповідно, один вихідний школярі вже відпрацювали.

    Гуртки, секції, музичні і спортивні школи працюватимуть в такому ж режимі.

    Графіку закриття садочків в літній період – на час проведення ремонтних робіт – в управлінні освіти поки що немає. Які саме садки зачинятимуть і на який термін, освітяни поки що прогнозувати не беруться. Кажуть, все залежить від того, чи потребує заклад цьогорічного ремонту, який об’єм робіт потрібно провести і скільки є для цього коштів. Однак запевняють, на час, коли садок, який відвідує ваша дитина, буде зачинений для проведення ремонту, дітей можна буде водити до сусіднього. Адже одночасно усіх дошкільних закладів не зачинятимуть.

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up