Школяр у Тернополі обійдеться мінімум у 900 гривень

Школяр у Тернополі обійдеться мінімум у 900 гривень
Ранець потрібен із широкими бретелями та м’якими вставками, на формі не варто економити. А канцприладдя для найменших школярів краще купувати не надто іграшкове, радять батьки та спеціалісти.

Школяр із кожним роком все дорожчає, нарікають батьки. Утім, придбати одяг та канцтовари школяру перед початком навчального року у Тернополі не проблема. Купувати можна на ринках, шкільних базарах та супермаркетах. Вибір товарів та шкільного приладдя великий і задовольнить навіть найвибагливіших. 

Найперша і найнеобхідніша річ, з якої потрібно розпочинати покупки, це, звичайно, портфель, радять батьки школярів. Він „потягне” від 50 до 800 грн - за такі кошти можна придбати від звичайного до ортопедичного.



Шкільна форма – плюс
– На ранці не варто економити, адже він допоможе зберегти здоров’я дитини, – каже мати двох школярів Олена Підгаєць, 28 р. – Задня стінка повинна бути твердою з ортопедичними вставками.

Розмір портфеля має бути таким, щоб у ньому поміщався папір формату А4. Спеціалісти радять купувати портфелі яскравих кольорів зі світловідбивними вставками.

– Шкільна сумка має бути не надто велика і відповідати росту та віку дитини, – каже мати 6-річної Насті Марія Павлишин, 28р. – Обов’язково слід звернути увагу на шлейки. Найзручніші для дитини – широкі з м’якими вставками.

Те, що останніми роками в більшості шкіл міста шкільна форма обов’язкова – також плюс, вважають батьки. Передусім, це економно. Адже варто купити дівчинці сарафан, піджак і штанці, і протягом року за допомогою блузок та гольфиків можна весь час компонувати нове вбрання. Якби не було форми, на одяг довелося б витрачати набагато більше.

– У формі всі діти однаково вдягнені, немає вирізнення між багатшими і біднішими, відповідно діти почуваються комфортніше, - переконана Марія Павлишин. –Хоча, виходячи з досвіду, форму варто купити дорожчу. Така менше нищиться і кошлатиться. Відповідно, може послужити навіть не один рік.

Вибирати треба з дитиною
Канцелярське приладдя і зошити обрати можна на будь-який смак. 
– Аби не накупити зайвого, потрібно ще дома визначитись, за чим ви йдете і бажано скласти список необхідного, – каже психолог вищої категорії Світлана Кухарук. – Основні товари варто купувати разом з дитиною, адже саме вона користуватиметься ними протягом року. При цьому варто таки враховувати смаки дітей, бо вони часто пов’язані з улюбленими мультиками чи казковими героями. Це має допомогти дитині у навчанні.

Не варто купувати канцелярське приладдя для найменших школярів у формі іграшок, додає психолог. Бо дітям і так важко на початку адаптуватися до школи, а тут ще й така спокуса. Малеча скоріше буде ними гратися, а не використовувати за призначенням.

Найкраще, щоб не накупити зайвого чи про щось забути, звернутися до вчителя вашої дитини. Ймовірніше, педагог допоможе скласти список потрібного. А що вже ви купите дитині до школи – залежить від вашого смаку та гаманця.

Якщо враховувати приблизні ціни на ринках та у супермаркетах міста, щоб зібрати до школи дитину, вам доведеться викласти щонайменше 900 грн. Зауважте, ми порахували мінімум, який доведеться витратити. Окрім того, школярам різного віку потрібно ще додати різні товари. Скажімо, в молодшій школі до списку варто дописати зошит для нот та, можливо, спеціальні зошити з індивідуальними завданнями. А учням середньої школи – приладдя для геометрії та креслення, атласи та контурні карти.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    це не єдиний її плюс,крім того діти всі одинакові,що дозволяє дітям із менш заможний сімей почуватися необділеними!!!!!!!!шкода,що в старших класах так немає..........
  • Anonymous

    аінше деталі одягу для дівчаток,як бантики,колготи чому не згадані,це вроді тоже як не безкоштовне..........
  • Anonymous

    Маю першокласника. Форма: брюки+жилет+піджак =400 грн. Портфель - 250грн. Краватка - 30 грн. Зошити і все решта ще навіть не купувала. Шкільна форма в Тернополі від 350 (найгіршої якості) до 690 грн на хлопчика. Проблеми з розміврами. 116-122 дуже швидко розкуповують. Але те, що є шкільна форма, вважаю добре. Менше проблем з одягом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up