Партнер рубрики Події

Як вберегти телефон від морозу, радять тернопільські майстри

Як вберегти телефон від морозу, радять тернопільські майстри
З настанням похолодання у багатьох погано працюють мобільні телефони. Особливо чутливі до морозів ті, що мають сенсорні екрани. Для них краще придбати спеціальні утеплені чохли.

Будь-який телефон може вийти з ладу при морозах нижче -10 С, кажуть у мобільних магазинах Тернополя. І це не залежить, якої він марки чи скільки коштує.

Утім, найбільш чутливими до морозів є телефони нового покоління з сенсорними екранами, які тепер багато хто має. У власників таких мобілок часто на морозі виникають проблеми - не працюють екрани. 
Як пояснюють фахівці з магазинів із продажу мобільних телефонів, це стається тому, що сенсорні екрани - рідкокристалічні. У сильний мороз рідкі кристали можуть “густішати”, і це погіршує роботу мобілки. Але й телефони зі звичайним екраном теж часто підводять при значному зниженні температури.

- Від сильних морозів швидше розряджається батарея, телефон може не бачити sim-карти, пошкоджується акумулятор і сам термінал, - говорить продавець-консультант Володимир Кравець.

Відео дня
>Тернопільські майстри з ремонту мобільних телефонів радять не користуватися мобілками надворі, коли температура повітря нижче - 10 С. Щоб на мобільний не впливали сильні морози, рекомендують носити його в чохлі або в кишені одягу близько до тіла. 

Зайшовши в приміщення - вмикати не одразу, а хоча б через 20 хвилин. Також майстри застерігають не зігрівати мобільні феном та не ставити їх біля обігрівальних пристроїв. Такі зігрівання, пояснюють вони, можуть пошкодити деякі деталі телефону.

У багатьох магазинах Тернополя радять купувати спеціальні теплі чохли, щоб захистити телефони від холоду. Кажуть, що бажано обирати чохли з натуральної шкіри. Ціни на них - від 45 гривень. У продажу є і дешевші, але гіршої якості. Як зауважують у місцевих магазинах, з настанням лютих морозів тернополяни почали більше купувати чохли для своїх мобілок.

Щоб телефон не “замерз”:

Не користуйтеся мобілками надворі, коли температура повітря нижче - 10 С
Носіть телефон у чохлі або в кишені одягу близько до тіла
Зайшовши в приміщення - вмикайте хоча б через 20 хвилин
Не зігрівайте мобільні феном та не ставте їх біля обігрівальних пристроїв
За інформацією місцевих майстрів з ремонту мобільних телефонів.

Ольга ДМИТРАШ, 0-98-828-03-29, [email protected] 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    "Як пояснюють фахівці з магазинів із продажу мобільних телефонів, це стається тому, що сенсорні екрани - рідкокристалічні" - прозріваю з таких "фахівців" - а в несенсорних телефонах які екрани? - електронно-променеві трубки? У всых телефонів рідкокристалічні екрани, і всі вони починають тупити на морозі.... А сенсор тут ніяким боком не приплітається...

    Anonymous reply Anonymous

    У не сенсорних телефонів екрани магічні - все просто - сидять там маленькі гномики і піднімають таблички з кольорами на кожен піксель! А щоб ми їх не помічали вони роблять так щоб їх не було видно - вони ж чарівники :)
  • Anonymous

    Ми, мешканці будинку № 5 по пров. Дівочому в м. Тернополі, хочемо звернутися до Вас, добропорядних мешканців м. Тернополя! Нещодавно, за допомогою створеної комісії із представників Спецбудуправління-2, ЖЕКу „Залізничник”, було викрите нахабне, самовільне підключення нашого сусіда – Керничного Володимира Степановича, що проживає за адресою: м. Тернопіль, вул. Польова, 10, до теплової енергії, гарячої та холодної води. Будинок № 5 по пров. Дівочий здавався в експлуатацію в 1983 році. В цей період Керничний В. С. був в тісних зв’язках з керівництвом, яке контролювало процес здачі будинку в експлуатацію та домовився, щоб у фундаменті підвалу нашого будинку лишили отвір для прокладання додаткових труб. В присутності створеної комісії, репортером Тернопільського ТБ було знято на відеокамеру, незаконну врізку труб, які були теплими та вели від малосімейки до будинковолодіння Керничного В. С. і його двох двоповерхових гаражів. Однак цей відео матеріал ні ким не брався до уваги. Репортера залякали і він не наважився оприлюднити свій матеріал. Про даний факт ми написали в транспортну прокуратуру. Нажаль, прокурор виявився хорошим знайомим Керничного В. С. Справу було закрито. Керничний В. С. протягом тривалого часу займався прихованим бізнесом. Все життя він обіймав серйозні посади, він „приручив” багатьох осіб, які також обіймали відповідні владні посади та мають і сьогодні величезний вплив на судові та правоохоронні органи нашого міста. Ми звертались в СБУ Тернопільської області, прокуратуру, до губернатора міста... на жаль відповіді ми не дочекались до сьогодні! Хочеться вірити, що таких як Керничний В. С. і подібних на нього, хтось зможе поставити на місце, та змусити його відшкодувати мешканцям нашого будинку за недоотримане тепло, гарячу та холодну воду, якою він користувався з 1983 року, і поповнити бюджет нашого міста. Свої пропозиції та побажання, Ви можете висловлювати безпосередньо головному герою вищезазначених афер, Керничному Володимиру Степановичу за телефоном: (0352) 24-29-98. Детальну інформацію по даному криміналу, Ви можете подивитися на сайті: http://www.youtube.com/user/Vasya766 З повагою та побажанням всього найкращого, ініціативна група будинку № 5

    Anonymous reply Anonymous

    http://www.facebook.com/Nikolay.Azarov напишіть цю історію на Фейзбук Азарову (він час від часу буває там також на сторінці працює адміністратор)можливо буде результат.А Керничний той, якщо не помиляюся буv керівником в наших доблесних міліціянтів (за Петрика чи за Макса ще ?паскудник так, як і більшість цих щурів)

    Anonymous reply Anonymous

    ото прикол так прикол, напишіть в "надзвичайні новини" Стогнію, хай спозорить на всю країну... задовбали вже з тим кумівством...
  • Anonymous

    в тернополе йе майстры?
  • Anonymous

    не треба гнати на сенсорні, якщо хтось купив шнягу, то не значить що всі сенсорні телефони будуть глючити на морозі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up