Якщо ви сумніваєтеся, що однією піцою може наїстися велика компанія, — завітайте у ненаукову ресторацію “Кафедра”, що на вул. Гоголя. Саме там готують таку.
— Загальна маса піци “На всю общагу” — 1050 г, — каже піцейола Христина Пастух. — Якщо ви і ваші друзі зголодніли — це саме те, що треба.
У меню закладу є 27 піц на різний смак і гаманець. Оскільки ресторація називається “Кафедра”, то і назви страв тут відповідні. Наприклад, “Прогуляю пару”, “День студента”, “Дали стипендію”, “Халява”, “Сесія”, “Воєнка”, “Вахтерша”, “Ближні села” чи “Державна комісія”.
— Одна з найбагатших піц — “Дали стипендію”, — каже дівчина, розкачуючи паляницю. — Вона з креветками, мідіями, шматочками сьомги, м’ясом кальмара та сиром.
— Дівчина кількома вправними рухами розтягує її до потрібних розмірів і починає змащувати томатною пастою, змішаною з майонезом. А тоді береться нарізати усі необхідні продукти. Болгарський перець і цибульку — соломкою, решту — тоненькими скибками. Після того акуратно викладає все по колу на паляницю, умовно поділену на вісім частин.
— Оливки кладемо з креветками, огірочки — з цибулькою, солодкий перець — з бочком, — перелічує співрозмовниця.
Підготовлену піцу Христина обережно викладає у спеціальну піч. Там вона печеться не більше 10 хвилин при температурі 300С.
— Наші піци часто замовляють на винос, — продовжує Христина. — Найчастіше, звичайно, найбільшу з них.
Коли піцейола виймає диво-піцу з печі, мимоволі милуюся нею кілька секунд — паляниця вигладає, наче яскрава вишиванка. Та приємний аромат запеченого тіста не дає забути, що хочеться їсти.
Скільки чого треба:
500 г тіста, 90 г томатного соусу, 40 г майонезу, 30 г печериць, 30 г салямі, 35 г помідора, 20 г маслин, 15 г креветок, 20 г філе курки, 20 г консервованого ананаса, 20 г маринованого огірка, 15 г цибуля, 30 г копченого бочка, 15 г болгарського перцю, 30 г шинки, 400 г голландського сиру, 12 г зелені, 5 г орегано, 20 г олії.
Послідовність приготування:
1 Підготувати всі необхідні продукти для піци, помити овочі, зварити креветки та м’ясо
2 Замісити з борошна, води і дріжджів тісто, тоненько розкачати велику паляницю
3 Змастити паляницю сумішшю томатної пасти і майонезу, посипати тертим сиром
4 Нарізати сві продукти скибками, перець і цибулю — соломкою, креветки - цілі
5 Умовно розділити паляницю на всім частин, викласти всі продукти по колу
6 Запікати піцу у спеціальній печі близько 10 хв. при температурі 300С
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер
Anonymous
Anonymous reply Anonymous
Anonymous