Партнер рубрики Події

рубрика "Смачного!". Готуємо піцу “На всю общагу”

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування страв у кафе, барах і ресторанах міста

Якщо ви сумніваєтеся, що однією піцою може наїстися велика компанія, — завітайте у ненаукову ресторацію “Кафедра”, що на вул. Гоголя. Саме там готують таку.
— Загальна маса піци “На всю общагу” — 1050 г, — каже піцейола Христина Пастух. — Якщо ви і ваші друзі зголодніли — це саме те, що треба.
У меню закладу є 27 піц на різний смак і гаманець. Оскільки ресторація називається “Кафедра”, то і назви страв тут відповідні. Наприклад, “Прогуляю пару”, “День студента”, “Дали стипендію”, “Халява”, “Сесія”, “Воєнка”, “Вахтерша”, “Ближні села” чи “Державна комісія”.
— Одна з найбагатших піц — “Дали стипендію”, — каже дівчина, розкачуючи паляницю. — Вона з креветками, мідіями, шматочками сьомги, м’ясом кальмара та сиром.
— Дівчина кількома вправними рухами розтягує її до потрібних розмірів і починає змащувати томатною пастою, змішаною з майонезом. А тоді береться нарізати усі необхідні продукти. Болгарський перець і цибульку — соломкою, решту — тоненькими скибками. Після того акуратно викладає все по колу на паляницю, умовно поділену на вісім частин. 
— Оливки кладемо з креветками, огірочки — з цибулькою, солодкий перець — з бочком, — перелічує співрозмовниця.
Підготовлену піцу Христина обережно викладає у спеціальну піч. Там вона печеться не більше 10 хвилин при температурі 300С.
— Наші піци часто замовляють на винос, — продовжує Христина. — Найчастіше, звичайно, найбільшу з них.
Коли піцейола виймає диво-піцу з печі, мимоволі милуюся нею кілька секунд — паляниця вигладає, наче яскрава вишиванка. Та приємний аромат запеченого тіста не дає забути, що хочеться їсти.

Скільки чого треба:
500 г тіста, 90 г томатного соусу, 40 г майонезу, 30 г печериць, 30 г салямі, 35 г помідора, 20 г маслин, 15 г креветок, 20 г філе курки, 20 г консервованого ананаса, 20 г маринованого огірка, 15 г цибуля, 30 г копченого бочка, 15 г болгарського перцю, 30 г шинки, 400 г голландського сиру, 12 г зелені, 5 г орегано, 20 г олії.

Послідовність приготування:
1 Підготувати всі необхідні продукти для піци, помити овочі, зварити креветки та м’ясо
2 Замісити з борошна, води і дріжджів тісто, тоненько розкачати велику паляницю
3 Змастити паляницю сумішшю томатної пасти і майонезу, посипати тертим сиром
4 Нарізати сві продукти скибками, перець і цибулю — соломкою, креветки - цілі
5 Умовно розділити паляницю на всім частин, викласти всі продукти по колу
6 Запікати піцу у спеціальній печі близько 10 хв. при температурі 300С 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    А ціна такої піци яка???

    Anonymous reply Anonymous

    89грн
  • Anonymous

    Був кілька разів в тій "Кафедрі". Взагальному прикольно замутили. Тільки ше би швидше готували замовлення. Наржались з друзями як почали міряти будівельні каски і шльоми :)))))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up