Партнер рубрики Події

У Тернополі напис «Крути» утворили 80 людей

У Тернополі напис «Крути» утворили 80 людей
Велетенський напис «Крути» виклали своїми тілами більше 80 тернополян, 29 січня, аби вшанувати річницю бою під Крутами. Студенти, школярі та дорослі чоловіки трималися за руки аби утворити п’ять букв, які добре видно з висоти. Потім учасники акції присіли та закричали гасло флешмобу: «Пам’ятаї про Крути!».

 Жодних політичних прапорів на акції не було, і учасники не агітували за жодну з політичних сил. Лише один з «флешмоберів» тримав у руках український державний прапор.
- Якби було не так зимно, то певно б ще більше народу прийшло, - каже один з учасників акції Любомир Гора. – Ми знаємо про те, що відбулося у тому бою. Тоді кількасот молодих хлопців, студентів, тримали оборону Києва від Червоної армії. Вони були нашими однолітками але не побоялися ні того, що противник сильніший, ні того, що на вулиці сильний мороз.
Цікаво, що рівно о 16.00, коли мав розпочатися флешмоб, прийшли лише кількадесят людей, тому перший напис «Крути» виявився зовсім маленьким. Але люди все підходили й підходили, тому слово з людських тіл склали ще раз, і на цей раз воно уже вийшло великим.
- Таку акцію провели аби заохотити молодь вчити свою історію і брати приклади із людей яких варто наслідувати, - каже один з організаторів акції Віталій Вовк. – До нас приходили і члени молодіжних організацій і прості тернополяни які дізналися про флешмоб із соціальних мереж. Прийшли навіть кілька старших чоловіків, хоча флешмоберами бувають переважно молоді люди. Схожим способом ми відзначили річницю бою і минулого року. Тоді виклали на кризі ставу велетенський напис «Крути» зі снігу та покрили його червоним харчовим барвником.
Учасникам акції також роздавали червоно-чорні стрічки, які вони чіпляли на одяг або заплітали у волосся.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    не густо... десяток фанатиків і зграя одурманених дебілів, які тримали за свій нікчемний життєвий шлях щонайтяжче - передачу з італії. до сих пір не можу зрозуміти суть того "подвигу" під крутами. купка юних буржуйчиків безславно скінчила свій шлях невідомо за що і кого?

    Anonymous reply Anonymous

    ти уважно прочитай про Бій під Крутами а потім відписуй

    Anonymous reply Anonymous

    біжу за книжкою, аж сі заслинив!
  • Anonymous

    молодці !!!!! Слава Україні і смерть жидам та москалям
  • Anonymous

    Я от не розумію навіщо було підстрибувати з радісними криками, це все таки жалоба, а не дискотека

    Anonymous reply Anonymous

    а шо бути всі там з жалобним виразом обличчя і жалітися в якій ми жопі . .. . як більшість робить
  • Anonymous

    Займаються якимись дурницями. Кругом один лиш ідіотизм.

    Anonymous reply Anonymous

    А що поганого в тому, що молодь зайнята ділом, все краще ніж сидіти перед комп"ютером і писати, що вони займаються дурницями. А так подихали діти свіжим повітрям, пройнялися українською історією, поспілкувалися.

    Anonymous reply Anonymous

    Anonymous reply Anonymous

    присіли і покакали

    Anonymous reply Anonymous

    Добре хочь не з лайна виклали і на тому спасибі.

    Anonymous reply Anonymous

    Тебе не було, та й лайна, не було.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up