Тернополянка Світлана Сорочинська: "Моя робота - то щоденне свято"

Тернополянка Світлана Сорочинська: "Моя робота - то щоденне свято"
Заслужений працівник культури України, тернопільська співачка Світлана Сорочинська каже, що, працюючи в ТНЕУ, вона не лише реалізує себе, а й допомагає зробити це обдарованим студентам вузу.

Покажуть новорічну казку

- Вже кілька років поспіль у ТНЕУ напередодні новорічно-різдвяних свят студенти готують казку, щоб показати її для дітей міста й області. Цей рік теж не виняток...

- Так, дійсно. Ось уже втретє у переддень зимових свят ми запрошуємо в актовий зал університету дітей наших працівників, тернопільських школярів, дітей із малозабезпечених сімей, сиріт та дітей, які потребують особливого піклування, на казку-мюзикл. Цього року юним глядачам запропонуємо «Казку Різдвяного Ангелика» за сценарієм і постановкою моєї колеги Алли Бінцаровської.

Відео дня
>- Яку мету ви поставили перед собою, готуючи цей мюзикл?

- Ми прагнемо допомогти творчим особистостям нашого університету реалізуватися. Хочемо, щоб вони поділилися своєю творчістю з іншими, показавши свої здібності і таланти..

Хочу відмітити, що ми співпрацюємо із Тернопільською обласною радою та обласним управлінням освіти і науки, тому на наших виставах бувають діти з різних куточків Тернопільщини. Дуже важливо й те, що наші творчі починання підтримує ректор університету С.І.Юрій, який у студентах бачить не лише майбутніх фахівців, а й талановитих особистостей. Сергій Ілліч робить усе для того, щоб допомогти здібним студентам розвиватися творчо.

Люблять створювати свято

- На створення щоразу інших казок вас надихають радісні усмішки дітей, які зачаровано спостерігають за усіма перипетіями, що відбуваються на сцені. Чи не так?

- Безперечно. Дітки по-особливому реагують на казку-мюзикл. Їм дуже подобається спостерігати за улюбленими героями, за розвитком сюжету тощо. А ще наших юних глядачів приваблює святково прибрана сцена та різні спецефекти &ndash сніг, мильні бульбашки, холодні феєрверки, конфетті. Після вистави ми дозволяємо малечі піднятися на сцену, щоб роздивитися декорації та сфотографуватися разом із уподобаними персонажами з казочки. На створення наступних мюзиклів нас надихають зачаровані погляди дітей, їхня радість, віра в диво і в те, що добро обов&rsquoязково переможе зло. Приємно й те, що наші казкові театралізовані дійства подобаються і дорослим, від яких часто чуємо схвальні відгуки.

- Скажіть, а карантин у школах міста не стане на заваді цьогорічної казки?

- У зв&rsquoязку з карантином ми змушені перенести показ мюзиклу для тернопільських школярів на пізніше. Проте вже з 21 до 23 грудня його зніматимуть місцеві телеканали. Телеверсію покажуть під час новорічно-різдвяних свят. А 28-29 грудня «Казку Різдвяного Ангелика» побачать діти працівників нашого університету.

Готує новий пісенний альбом

- Які нові проекти були у вас цього року?

- Їх було чимало. Зокрема, конкурс студентських рекламних відеороликів на різну тематику, конкурс новорічних відеовітань, конкурс творчих робіт «Краса рідного краю — мовою квітів», «Величаємо Христове воскресіння!», «Вічний вогонь Пам&rsquoяті», конкурс художніх робіт &ndash ілюстрацій до творів українських письменників, великодня казка «Котилася писаночка» тощо.

Примітно, що практично кожен творчий захід висвітлюється у щотижневій університетській телепрограмі «ТНЕУ - калейдоскоп подій», що транслюється на TV-4. Телеверсії найяскравіших концертів показують на місцевих телевізійних каналах. Вже два роки поспіль художні колективи нашого університету виборюють перше призове місце в огляді - конкурсі творчих звітів серед закладів III-IV рівня акредитації.

2010-й був знаменним роком для творчих колективів нашого вузу. Зокрема, театр пісні «Для тебе» (худ. кер. А.Бінцаровська) отримав звання «Народний художній колектив». Минулої весни ми відзначили 20-річчя фестивалю творчо обдарованої молоді «Студентська ліра-20». Наприкінці жовтня у ПК «Березіль» відбулася святкова імпреза «20 років у стихії танцю» з нагоди ювілею народної студії сучасної хореографії «Т. А. Н. Г.о» (худ. кер. Л.Гриневич - Борисяк).

- Пані Світлано, ви багато розповіли про роботу в університеті, а як із власною творчістю? Коли чекати вашого творчого вечора чи нового альбому?

- Моя робота в університеті &ndash це щоденне свято, адже тут з ранку до вечора відбуваються репетиції та концерти, я постійно спілкуюся з творчими людьми. Тому у мене не вистачає часу на те, щоб думати про себе. Раніше я раз у два роки збирала шанувальників моєї творчості на святковий концерт. Останній відбувся з нагоди 15-річчя моєї творчої діяльності. Наступний буде у скорому часі..

Що стосується нового альбому, то матеріал для нього уже практично готовий. До його складу увійдуть пісні на вірші Зої Кульчицької, Наталії Папроцької, Ніни Бай, які поклав на музику Сергій Родько. Це пісні про рідну землю, про кохання, про значення пісні в житті людини. Альбом вийде у студії звукозапису «ГроЛіс» і матиме назву «Лети, моя пісне!».

Стала свекрухою та бабусею

- Знаю, що цього року ви стали бабусею?

- Так, 12 червня на світ з’явився мій онучок Дем’янчик і я вперше відчула прекрасні, щемні й глибокі почуття любові та ніжності до цього маленького хлопчика. Нещодавно Дем’янкові виповнилося півроку. Він уже самостійно сидить. Коли я колишу його та співаю колискові, він мені підспівує. А ще онучок дуже любить слухати музику. Мабуть, це у нього передалось на генетичному рівні від бабусі й татуся. Я щиро тішуся нашим маленьким ангелятком і мрію про той час, коли візьму Дем’янчика за ручку і приведу на новорічну казочку.

- А як ви почуваєте себе в ролі свекрухи?

- Чудово, оскільки в нас із Марічкою гарні стосунки. Коли мене запитують про невістку, я кажу, що в мене не невістка, а донечка, яку мені подарував син. Михайло познайомився зі своєю майбутньою дружиною в банку, де вони разом працювали. Марічка, як і мій син, закінчила Тернопільський національний економічний університет. Весілля відгуляли у ресторані «Братислава». Це був найсвятковіший день не лише для молодят, а й для всіх запрошених гостей, адже нас вітали всі артисти, з якими я співпрацюю. Це було незабутньо.

 

 

Розмовляла

Леся ЗАМОРСЬКА,

0-97-504-25-48

Довідка

Світлана Сорочинська народилася 20 січня 1969 р. у с. Немиринці Городоцького району Хмельницької області. У 1977 р. разом з батьками переїхала в с. Ангелівка Тернопільського району.

У 1991 р. закінчила філологічний факультет Тернопільського педагогічного інституту (тепер ТНПУ ім.. В. Гнатюка &ndash прим. ред.). Навчалася у Київській академії керівних кадрів культури і мистецтв.

У 1991- 1993 р. працювала вчителем української мови та літератури в Тернопільській школі ????. Відтак до 2006 р. була методистом у Тернопільському міському центрі дитячої творчості. З 2006 р. працює у Тернопільському національному економічному університеті.

Заслужений працівник культури України, лауреат міжнародних та всеукраїнських пісенних фестивалів і конкурсів, ведуча, режисер театралізованих дійств.

У творчому доробку має три магнітоальбоми.

 

 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    а моя неробота то щоденне свято,а воно най працює
  • Anonymous

    Мені цікаво: якА мета цієї статті?
  • Anonymous

    Людина єхидна і лицемірна!
  • Anonymous

    а ця фотографія якого часу, більше схожа на юність.

    Anonymous reply Anonymous

    дай Бог, щоб ти кобилом не став, а щодо фото,то цю людину я знала ще 94 році і була вона трошки менша ніж на фото, хорошу людину не міняє та не портить форма, а лише її думки та вислови
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up