Тернопільський музикант Василь Гоцко у Києві освоїв нові професії

Тернопільський музикант Василь Гоцко у Києві освоїв нові професії
Тернопільський музикант Василь Гоцко дев'ять років тому створив рок-гурт “Холодне Сонце”. Зараз виконавців запрошують на фестивалі в Росії, Білорусії та Європі, виступають вони у клубах по всій Україні.

Чоловік каже, що музика для нього - покликання та стиль життя. Тому займається нею в своє задоволення. А заробляє на життя роботою на радіо та телебаченні. Раніше працював диктором та звукорежисером на тернопільському радіо. Тепер він бренд-войс, режисер відеомонтажу, звукорежисер київського телеканалу “Тоніс”. Окрім того захопився акторством - він модель у агентсві Fashion Look.
Спробував себе також у ролі актора та звукорежисера, коли озвучував американський мультфільм “Трансформери”.

- Уже більше трьох років ти живеш у Києві? Комфортно там тобі?
- Для мене Київ - це місце роботи, де я повинен викладатися на 120-150%. Не можу похвалитися тим, що відчуваю себе там затишно та комфортно. Щодня я себе налаштовую на те, щоб не розслаблятися — інакше не врятуватись від депресії.
Ритм Києва заправляє швидкість мого життя. У мене навіть немає внутрішньої установки на відпочинок. Коли з'являється вільна хвилина, знову заганяю себе роботою. Німецький бізнесмен Бодо Шеффер каже, що у зоні свого комфорту людина перестає рухатись вперед. Тому добровільно-примусово я цю зону постійно залишаю. А розслабитися приїжджаю до Тернополя - адже тут мій рідний дім.


- Як часто приїздиш до Тернополя? Де відпочиваєш?
- Здебільшого вириваюсь двічі на місяць. Щодо улюблених місць Тернополя, то в цьому я не оригінальний - подобається став, парк Шевченка. Оскільки живу на “БАМі”, то із задоволенням мандрую полем в сторону Кременця. Люблю відчувати простір.
Поїхав працювати
- Що стало вирішальним, чому ти поїхав до Києва?

Я відчував, що у Тернополі застряг на одному місці, йти далі було нікуди. А я не люблю стояти на місці. Щодня думаю про наступний день та про те, що буде попереду. У той час я зрозумів, що у мене єдиний шлях - це дорога до Києва.
- У яких проектах ти береш участь зараз?
- Київ - це таке місто, де кожен бореться за місце під сонцем. Звичайно, ритм у столиці не порівняти із Тернополем, де під час прогулянки вулицями рідного міста відчуваєш натхнення та внутрішній спокій. Це два різних середовища. Я поїхав туди працювати, тому поринув у роботу. Якусь мені пропонували, іншу шукав сам.
-Чим ти займаєшся, окрім музики?
- Знаю роботу на радіо та телебаченні. Я завжди робив ставку на голос (вокаліст гурту, диктор на радіо, - прим. ред), але паралельно вчився іншого. Шість років був звукорежисером. А коли потрапив на телебачення, погодився стати режисером відеомонтажу. У мене не було досвіду, але я вирішив спробувати. За три роки роботи на телебаченні я добре навчивсяз відео. Тепер сам монтую кліпи.
Окрім того, торік я почав співпрацювати із модельним агентством. А це вже зовсім інша робота - не перед мікрофоном, а перед камерою. Зйомки, кастинги - досить цікаве заняття, пов'язана із акторством.
Ти пишеш музику та слова до пісень, граєш на гітарі і є вокалістом “Холодного сонця”.

Відео дня
>

- Ти створив гурт. Розкажи, як все починалося. Як підбирав музикантів?
- У 2001 році музикантів шукав за оголошенням в газеті. На початках склад гурту часто змінювався. Адже кожен ентузіаст, що приходив, мав свої погляди на виконання музики, які відрізнялися від моїх. Я ж хотів грати те, що мало хто тоді розумів.
Для мене гурт - це колектив без підлеглих та начальника. Головне - взаєморозуміння та цілістність. Зараз, вважаю, у гурті всі на своїх місцях і ми стабільно працюємо кілька років разом. Дуже важливо відчувати себе часткою колективу. Тільки тоді кожен музикант може нести сильну енергетику на сцені, будучи складовою єдиного цілого.

Ми не є готами
- Ти позиціонував свій гурт як готичний...

 -Я би не хотів міцно прив'язувати нашу музику до готики. Її можна назвати навкологотичною. Адже не треба сильно прислухатися, щоб відчути різницю в стилістиці між нами і, скажімо, готичним гуртом Lacrimosa.
Річ у тому, що у 2004 році у нас була співпраця з Українським Готичним Порталом, який кілька років займався нашим промо. Саме з їхнього боку нас почали представляти як готичний рок-гурт.
-А ти сам віриш у містику?
- Я вірю в Бога.
- Ти рідко приїздиш з концертами до Тернополя. Чому?
- Ми відгукуюсь на всі пропозиції, які надходять від тернополян. Їдемо туди, де нас хочуть бачити і чути. Щодо цього літа, то в нас безліч маленьких та великих виступів як у столичних клубах, так і на різних фестивалях у Центральній та Східній Україні, заплановані концерти у Львові.
Мріяв стати машиністом
- Які спогади дитинства найяскравіші?

- Співати почав я ще у дитячому садку. Але мріяв стати тоді машиністом. Я страшенно любив дивитися на поїзди. Дуже часто тато возив мене на велосипеді за місто. Там ми годинами могли сидіти неподалік залізничної колії та чекати на потяги. У дитинстві це було найбільшою моєю пристрастю. А свідомий інтерес до музики з'явився вже у школі.
- Ти самоучка, чи маєш музичну освіту?
- У першому класі мама мене віддала у музичну школу, хоча ходив я туди недовго. Мені, як доволі імпульсивній дитині, не вистачило терпіння. Через це, допомагаючи мені, мама разом зі мною вчилася грати на скрипці. Пригадую, після літніх канікул я прийшов на урок музики і почув від вчителя, що ноти я вивчив добре, але смичок в руках тримаю не правильно. Тоді я піддався власній емоційності та припинив ходити до музичної школи.
У школі мене приваблювала танцювальна музика 90-х років - євроданс. Це тривало, допоки мій старший двоюрідний брат не дав послухати мені “ щось серйозніше”. Це були Bryan Adams, Roxette. Після цього у мене з'явилося бажання спробувати грати самому. Оскільки мій тато був музикантом, то у нас вдома залишилася його гітара. Вчився грати по самоучителях. А в 9-му класі просив свого товариша Тараса Кузіва, який на той час був музикантом із досвідом, навчити мене азів гри на цьому інструменті.
- Пригадуєш, де заробив свої перші гроші? На що зараз витрачаєш гроші?
- Перші гроші я заробив голосом - начитував рекламу на радіо. На той час це були для мене немалий заробіток, адже я працював та навчався водночас.
Усі музиканти значну частину грошей витрачають на музичне обладнання, техніку. Окім того у мене багато йде на мандри. Обожнюю подорожувати. Об'їздив ледь не всю Україну, чимало країн Європи.


- Дотримуєшся готичного стилю в щоденному одязі, чи тільки для сцени?
- Одяг має бути стильний, але не обов'язково “під гота”. Мені досі не набридає чорний, але спокійно ношу одяг інших кольорів. Для мене дуже важливо, щоб вбрання було практичним, навіть, якщо це класичний костюм.
- Любиш екстрим?
- Екстрим, туризм та спорт - це все мої слабкості, на які мені часто бракує часу. Є життєвий азарт, який не дає зупинятися на місці та рухатися вперед.
- На що би ти вирішив витратити мільйон, якщо би його мав?
- На екологію. Мене дуже хвилює це питання. Я не розумію людей, які нехтують природою і нищать все навколо себе. З кожним днем мені все важче змиритися із тим, що наш світ перетворюється на справжній смітник.


- Знаю, що ти озвучував українською одного із героїв американського мультика “Трансформери”. Де ти себе хочеш ще стробувати. Можливо, в кіно?
- Мені було би цікаво спробувати. Час покаже. Хоча перші кроки ми зробили. Гурт уже чотири роки продовжує співпрацю з американською продакшн-студією Endlight Entertainment. Написали головну тему до американьського фільму жахів Ninjas vs Vampires (“Ніндзя проти Вампірів”) молодого режисера Джастіна Тімпейна та зняли до неї кліп. Нещодавно, на початку травня відбулася його презентація в одному із київських клубів. Думаю, попереду ще багато цікавого.
- “Холодне сонце” має два альбоми - “Промені сліз” та “Театр темних Пелюсток”. Працюєте зараз над наступним?
- Музична індустрія зараз мертва - дисків майже ніхто не купує. Адже тепер переважну більшість пісень можна знайти в інтернеті. Тому зараз ми більшу увагу приділяємо роботі над окремими піснями, а не над накопичуванням їх, щоб згодом видати у збірці. Однак це не значить, що ми відмовляємось від релізів альбомів. Просто зараз немає змісту нам з цим поспішати. Коли відчуємо, що прийшов час — працюватимемо над альбомом.
- Тобі більше подобається виступати на фестивалях чи “квартирниках”, де збирається мала кількість людей?
- Все має свої плюси. Я люблю виступати на великих майданчиках, де багато людей. Там можна в повній мірі відчути звуковий драйв і енергетику публіки.
На “квартирники” приходять небагато людей, тому тут інша атмосфера. Минулого року мені запропонували влаштувати “квартирник” у Херсоні. У невикому залі люди посідали на підлогу, запалили свічки, спілкувалися, а я під акустичну гітару співав пісні. Все було дуже затишно.

Розмовляла Анеля ПРОТАСЕВИЧ, 0-68-105-76-32

Біографія
Василь Гоцко
народився 24 липня 1983 р. у Тернополі. Навчався у школах №19, 26.
Закінчив Тернопільський технічний університет за спеціальністю “маркетолог”.
Під час навчання паралельно працював на ПП ТРО “УХ-радіо” диктором, ведучим прямого ефіру, музичним редактором, звукорежисером.
У 2002 р. заснував рок-гурт “Холодне Сонце”.
З 2008 р. працює у Києві на телеканалі “Тоніс” диктором служби анонсів і режисером відеомонтажу. З 2009 р. - звукорежисер на радіо “NRJ”. (Київ). Співпрацює з медіа-групою “ТАВР” ( Radio Rocks, XIT FM, “Русское радио”, KISS FM), а також з 2010 р. - з рекламно-модельним агентством Fashion Look.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    приємно видіти свого сусіда який сам своїм талантом добився такого успіху ! щасти тобі Василю і надалі ))) друзі дитинства

    Anonymous reply Anonymous

    ага справді, ні зовнішості, ні голосу, модель, і співак, ахаха, та таких васів гоцків в кожному місті знайдеться з десяток, просто тому повезло от і все, а якихось особливих задатків не бачу. хоча на вкус і цвет))))

    Anonymous reply Anonymous

    Можливо, що талантів і знайдеться з десяток, але не кожен готовий свій талант розвивати і робити якісь конкретні кроки. А ти сам чого досягнув, щоб критикувати?
  • Anonymous

    Вася дуже класний хлопець! Талановитий і обдарований!
  • Anonymous

    і шо там модельного )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up