На тернопільському автовокзалі, як на базарі, нарікають тернополяни

На тернопільському автовокзалі, як на базарі, нарікають тернополяни
Тернопільський автовокзал потребує реконструкції. Безлад на вокзалі шокує як тернополян, так і гостей міста. Керівництво автовокзалу запевняє, що візьметься за ремонт — хочуть встановити шатровий дах, зремонтувати фасад. Однак чекають на “добро” міськради на виготовлення проектної документації

 

Тернопільський автовокзал потребує ремонту, а на його території варто навести лад. Торгові точки загородили все подвір’я, а через це неможливо навіть знайти вхід у приміщення, поскаржилася в редакцію тернополянка Ольга Стецюк.
- Я давно не була на автовокзалі, а від того, що нещодавно побачила, була неприємно вражена, - каже жінка. – Це ж “обличчя” міста, а тут як на базарі.
Туалет знайти важко
Жінка мало не пропустила автобус, адже не змогла знайти платформу №9, з якої їде транспорт у Борщівському напрямку. Зупинка — на краю території автовокзалу.
- Для людей, які чи не вперше там, зорієнтуватися одразу важко, - продовжує обурена тернополянка. - Я прийшла на автовокзал о п'ятій ранку. На вулиці ще темно, а платформи зовсім не підсвічуються.
Окрім того, на автовокзалі блукають безхатьки та цигани, які часто заходять у автобуси та просять грошей, продовжує вона.
- Є й люди, які просять допомоги на лікування своїх онкохворих рідних. Я погоджуюся, що їм треба допомогти, - вважає пані Стецюк. - Але ж не в автобусі. Як пасажирам знати, чи ці люди не обманюють?
На автовокзалі важко знайти туалет. Він аж на другій стороні подвір’я, практично на ринку.
- До Тернополя приїжджають люди з різних областей, - каже жінка. – Зрозуміло, що коли виходять з автобуса, то шукають туалет. Але де його знайти? Логічно, що він мав би бути в приміщенні автовокзалу. Але його, на жаль, там не знайдеш.
Там треба зробити порядок
З тим, що на автовокзалі потрібно навести лад, погоджується і міський голова Сергій Надал. Та міськрада може впливати на керівництво автовокзалу лише опосередковано, оскільки автовокзал – приватна власність.
- Ми почали розглядати варіанти, яким чином їх зобов’язати робити ремонти, привести в порядок територію, - каже він. - Ми вже цього року декілька разів штрафували і автовокзал, і ринок за недотримання правил благоустрою. Адже, коли приїжджають люди з іншого міста, перші враження про Тернопіль вони отримують на автовокзалі. Коли вийшов, і одразу впав у сніг чи болото – це неприємно. А впав тому, що автовокзал не прибирають. Чому не прибирають? Бо не мають такої техніки.
Зараз міськрада змушує керівництво укласти угоду з міською шляхо-експлуатаційною дільницею, щоб вона прибирала та очищувала територію, продовжує мер. З ринком вже ніби налагодилося, треба ще з автовокзалом. До речі, у міськраду приходило керівництво автовокзалу і говорило, що хоче робити реконструкцію, говорить Сергій Надал. Тоді у них саме йшла реорганізація.
- І це все, так розумію, затягнулося. Хоча ми наполегливо будемо їх просити довести до ладу територію, - каже мер.
Автовокзал не має бути в центрі міста, вважає Сергій Надал.
- Автовокзал потрібно вивести за його межі, десь на в’їзд у місто. Тим самим можна буде розвантажити місто від транспорту, - продовжує мер.
Попередньо автовокзал планують спорудити на Підволочиському шосе, що при виїзді з Тернополя до аеропорту. Це один з проектів на наступні роки.
Готують проектну документацію
- Ми цьогоріч будемо приймати програму стратегічного розвитку Тернополя на 10 років. Думаю, ці проблеми знайдуть там своє відображення, - каже Сергій Надал.
Реконструкція тернопільського автовокзалу передбачена. Ще у 2009 р. виготовили ескізну проектну пропозицію з реконструкції, розповідає генеральний директор ТДВ “Тернопіль автотранс-16100” Лілія Бутрин.
- На автовокзалі плануємо провести благоустрій території, зробити ремонт фасаду та встановити шатровий дах, - каже вона. - Цю пропозицію ми показали на архітектурно-будівельній раді в 2010 році. Потрібне рішення міськради на виготовлення проектної документації. Після цього ми візьмемося за реконструкцію автовокзалу. Думаю, роботи почнемо ще до кінця цього року. До речі, ми не сидимо, склавши руки. Вже відкрили нові автостанції в Почаєві, Бучачі, Бережанах.
Скільки коштів потрібно на ремонт автовокзалу, пані Бутрин поки сказати не може. Приміром, ремонт автостанції у Почаєві обійшовся у понад мільйон гривень. А на тернопільський треба набагато більше.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (33)
  • Anonymous

    Вокзал вокзалом , ви прокатайтесь маршруткою Тернопіль - Денисів, від їзди шофера Олега можна дістати інфаркт, люди бояться з ним їхати, це просто жах ,а власнику до лампочки наша безпека. Зверніть хто небуть на це увагу !!!!!
  • Anonymous

    знести і збудувати новий на тому самому місці.
  • Anonymous

    мені соромно за наш АВТОВОКЗАЛ((((((
  • Anonymous

    Не можу зрозуміти якого милого той Надал всі свої коментарі надає з якогось кабака нехай запросить того журналістів в мерію тай там розказує як в ньго в місті все добре

    Anonymous reply Anonymous

    мене цей кабак з капучіно вже давно цікавить. таке враження що він якись мафіозі, а не посадова особа на даржавній службі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up