Партнер рубрики Події

У Тернополі пройшов "кібертурнір"

У Тернополі пройшов "кібертурнір"
Влучні постріли у голову були передумовою перемоги на змаганнях у ігровому залі Інтернет-кафе. Кіберспортсмени змагалися до третьої години ночі. За перемогу отримали гроші

Змагання серед геймерів з усієї України пройшли в Інтернет-кафе “Крапка” минулими вихідними. Позмагатися у комп’ютерній грі Counter Strike до Тернополя приїхали аж 16 команд. Аби визначити переможця, грали до третьої години ночі.
- Такий турнір у Тернополі пройшов вперше, - розповідає один з організаторів змагань Сергій Гецько. - “Крапка”, звичайно, раз у півроку проводить схожі турніри, але вони проходили не з таким розмахом. На них тоді бувало шість-вісім команд. Максимум — дванадцять. А зараз взяли участь аж 16 команд із різних міст. Причому про участь заявили 25 команд, але багато не приїхали. Але, мабуть, і добре, що не всіх не було. Інакше чемпіонат тривав би ще довше.
Перемогу в змаганнях здобули тернополяни та львів’яни. На першому місті команда ATTAX (Тернопіль - Львів) на другому ж місці команда nimm2 (Тернопіль).
- Команди залишилися задоволені, незважаючи на те, що гра тривала до третьої години ночі, - каже Сергій. - Під кінець люди, звичайно, були трохи змучені. Але казали, що приїдуть до нас обов’язково ще раз. Ми ж не проти ці змагання проводити знову.
Втім, допізна кіберспортсмени сиділи недаремно. Переможці виграли 600 гривень та футболки від компанії "Резонанс-медіа".
- Команда, яка здобула друге місце, отримала 400 гривень та плакати з автографами чемпіонів світу 2009 року, по Counter Strike 1.6 – шведською командою Fnatic, - розповідає один з організаторів змагань Олександр Бойко. - Цікаво, що всі поєдинки транслювалися на екрані на другому поверсі Інтернет-кафе. Ігри показували впродовж 10 годин, і багато любителів кіберспорту спостерігали за ними.
Наступні змагання організатори планують провести у квітні. Зголошуватися до участі можна буде на Інтернет-порталі west-play.at.ua.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Краще би книжки в руки взяли

    Anonymous reply Anonymous

    Якщо людина віддає перевагу комп'ютерному спорту, то це, ще не означає, що вона росте неграмотною і не читає літератури. Сучасна молодь дуже відрізняється від старшого покоління не тільки інтересами, але і уподобаннями. Якщо шахи - спорт, то чому комп'ютерна гра не може бути тим самим спортом? В кіберспорті також потрібно досить логічно думати, прораховувати свого противника на декілька кроків, мати досить добре розвинену реакцію та, що саме головне самодисципліну.

    Anonymous reply Anonymous

    Особливо потішила фраза про реакцію і самодисципліну ))))) Тепер коли мама буде виганяти мене від компа і заставляти вчити уроки - я буду казати їй, що займаюсь спортом і розвиваю самодисципліну ))) А щодо реакції , поділться досвідом,.. вона тільки на праву руку - ту що на мишку клацає, чи ліва теж на щось реагує ??? )))

    Anonymous reply Anonymous

    Самодисципліна в командній грі - повина бути на першому місці. Всі гравці мають свій досвід і розуміння гри, проте, не дивлячись на це, капітан в команді лише один і якщо відпрацювати все, що він просить, то виходить досить непонганий результат. Нарахунок реакції. Реакція не може бути на якусь одну руку і коли мама заставляє вчити уроки, то в твому випадку їх треба вчити. Реакція, це коли ти бачиш противника, і дуже швидко думаєш, що тобі робити дальше. Тут працюють не тільки руки, але і звивини мозку і чим помаліше вони працюють, тим менше в тебе шансів вижити на кіберспортивні арені.

    Anonymous reply Anonymous

    якщо спорт, а не віртуальна залежність, то чого б ні?

    Anonymous reply Anonymous

    якщо спорт, а не віртуальна залежність, то чого б ні? Мені здається Ви трохи плутаєте... Кіберспорт і віртуальна залежність відрізняються одне від одного так само як простий спортсмен, що тренерується та добивається результату зсамотужки від спортсмена, що приймає всякі там пігулки, допінги і т.д.

    Anonymous reply Anonymous

    якщо замість виконання домашніх завдань учень ночами грає в по Counter Strike 1.6 чи в контактах сидить, то таки є залежність) років 10 назад студент потихеньку розпродував начинку системника - на комп'ютерний клуб, так звану логіку розвивав)

    Anonymous reply Anonymous

    Це було років 10 назад. Зараз з кожним роком все міняється на стільки, що ніхто не знає, що нас чекає вже наступного року.

    Anonymous reply Anonymous

    а хто тобі сказав, що ми книжки не читаємо? може і значно більше за тебе ;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up