Майже 200 мільйонів бракує медикам Тернопілля

Майже 200 мільйонів бракує медикам Тернопілля
- Чесно скажіть, скільки вам треба грошей, щоб на все вистачило? – запитує голова облради Олексій Кайда начальника управління охорони здоров’я обладміністрації Михайла Буртняка.

Той, трохи подумавши, каже: “Мільйонів двісті… Наразі фінансування отримуємо на рівні 60% від потреб…”
- І цих грошей не дала держава. Так? – з іронією перепитує пан Кайда. – Тому ми змушені в області проводити реформування закладів охорони здоров’я, закривати відділи…
- Ну, ви ставите мене у незручне становище, - каже на це пан Буртняк.
Саме такий діалог відбувся між ними 6 березня під час засідання облради. Хоча сам звіт чиновника мав би потішити депутатів.
- Упродовж останніх років відремонтували більше 400 медичних заклади у сільській місцевості, - каже пан Буртняк. - Спільно із медичним університетом у селах відкрили п’ять навчально-медичних центрів, де встановили телекомунікаційний зв’язок із університетською лікарнею.


Він додав, що за підтримки мецената - нашого земляка Дмитра Фірташа завершують реконструкцію та переоснащення Заліщицької центральної райлікарні. Відкрити її планують у кінці травня-на початку червня.
- Аби лікарі своєчасно доїздили до пацієнтів, в області вже відкрили п’ять пунктів тимчасового базування швидкої допомоги, - продовжує він. - У 2012-му у сільській місцевості відкриють ще 14 таких пунктів.
Уся озвучена чиновником інформація викликала дискусію та шквал запитань. Депутати цікавилися: коли відкриють гемодіалізне відділення у Кременці, коли введуть в експлуатацію лікарні-довгобуди, чому закривають відділення у Вишневецькій лікарні Збаразького району і хто є ініціатором такого кроку яка доля впровадження страхової медицини? Відповіді переважно були схожими. Пан Буртняк нарікав на брак коштів.
Окрім того, депутатів здивувало, що концепцію реформування медицини вони ще не ухвалили, а тим часом управління охорони здоров’я проект змін подає районним управлінням як затверджений документ і вимагає відповідної реорганізації.
- Читаю: “здійснити оптимізацію мережі закладів і ліжкового фонду згідно із концепцією реформування галузі, напрацьованою міжвідомчою комісією облради”. Це нонсенс! – вигукує пан Кайда.
Після тривалого обговорення та внесення змін до проекту депутати таки прийняли рішення з даного питання. “За” проголосував 71 обранець краян.
 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    а де ж подінуться люди які попали під сорочення.Вже з комбанового влаштували....
  • Anonymous

    медицину давно пора зробити страхові внески люди платили внески і малиб страховий полюс а такаж хай іде все через кассу лікарні а не в кишеню лікарям пора зробити скороченя тих пенсіонерів а набрати молодих лядей хай мають роботу а то ім все мало роблять на ставку получають 1.5 ставки вислу років за вредність і плачуть шо мало а як іти пенсію то вони говорять вибирати або пенсія або зарплата то вони вибирають зарплату бо їм за місяць в кишеню біль попаде чим сидіти дома наведіть хоч раз порядок а то все приблизо до мільй бракуе.
  • Anonymous

    А п. Буртняк що міністр охорони здоровя.Чи може влада надала йому якісь надзвичайні повноваженя .План РОЗВИТОК І УДОСКОНАЛЕННЯ медицини повинен йти від самих низів.ТІЛЬКИ ЧОРНОРОБОЧІ знають що треба робити в першу чергу: кого скоротити як наїдника а яку ланку треба добавити і оснастити.Для цього не треба ніякого великого розуму.Обїхати райони все врахувати і місто ТЕРНОПІЛЬ.Але врахувати с різницю району і Тернополя.Тоді ПРОПОЗИЦІЇ І ТОДІ РЕАЛЬНА СУМА на медицину.
  • Anonymous

    пан Буртняк розвалює остатки медицини по "строго наміченому плану"... Є вказівка зверху, є плани пана Ковальчука... І добробут самої місцевої медицини тут не враховується...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up