Партнер рубрики Події

Лікарі та волонтери провели для тернопільських школярів марафон

Лікарі та волонтери провели для тернопільських школярів марафон
Марафон “Знання заради допомоги. Ні! Наркотичному дурману!” організували для учнів старших класів тернопільських шкіл №№26,27,28,29 у ТРК “Подоляни".

Акцію присвятили Всесвітньому дню боротьби з наркотиками, яку відзначають 21 березня.
- Життя змінюється на 180 градусів, коли ти залежиш від наркотиків, - розповідає медсестра обласного товариства Червоний Хрест Марія Кокіс. - Чимало наркоманів зізнаються, що якби знали про те, що їм доведеться пережити, ніколи би не починали колотись.
Привертали увагу підлітків та молоді до дбайливого ставлення до свого здоров'я, розповідали про проблему наркоманії лікарі та волонтери.


- Найкраще, коли про наркотики розказує дітям людина, яка пережила всі наслідки впливу наркотиків, - продовжує пані Кокіс. - Пригадую, як вразила дітей розповідь наркомана про те, як від ходив голодний, як їв об'їдки, які знаходив на лавках у парках, як був ізольований від друзів та родини.
Лікарі відповідали на питання учнів про симптоматику, лікування та профілактику наркоманії, волонтери-студенти ТІСІТу та ТДПУ проводили анкетування серед школярів про те, що вони знають про наркотики, проводили лотерею. Також провели конкурс на кращий санбюлетень на антинаркотичну тематику.
Організували акцію - Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    червоний хрест
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up