Обережно КЛІЩІ

Обережно КЛІЩІ
Кліщі у парку Національного відродження у Тернополі

Вчора прогулювався із собакою у  Парку Національного відродження у Тернополі. Після прогулянки  у  собаки знайшов  два кліщі. 

Будьте  обережні прогулюючись із дітьми  а можливо уникайте таких місць у даний час. 

Попереджень про  небезпеку у парку зовсім  немає . Відомо що у парках  повинні обробляти  територію проти кліщовими препаратами .

Відео дня
> Як захиститись від кліща .

 
Самим поширеним способом захисту є спреї, яки якоби повинні допомагати. Доречі, не варто плутати, не всі засоби від комарів допомагають і від кліщів. А обробляти переважно треба не себе, а одежу! Не забувайте читати інструкцію.

Після прогулянки одежу треба витріпати або ще краще випрати. Нерекомендується класти її на ліжко чи диван — кліщ може перелізти. І точно не рекомендується спати в ній.

Як витягнути кліща?

Я знаю кілька способів, як це можна зробити. Звісно, самим надійним є звернутись до травм пункту. Там все зроблять безболісно, швидко, а саме головне, безпечно. При цьому всьому ми більше будем впевнені, що з слюною кліща в нас не передався, наприклад, енцефаліт.

Сама більша проблема при витягуванні це обрив хоботка. Доречі, кліщ сам себе вкручує в тіло жертви, тому, якщо просто його потягнути, то дуже велика ймовірність, що ви витягнете тільки половину паразита.

Дехто користується для витягування кліща олією. Суть проста: намазуєм його олією, з часом він починає задихатись і послаблює хватку. Через пару хвилин обгорнувши пальці марлевою серветкою розхитуючи кліща його можна викрутити. Викручування робиться проти годинникової стрілки (можу помилятись, знайшов відео, де його викрчують за годиниковою).

Зверніть увагу, що кліща можна викручувати також пінцетом і ниткою. В першому випадку головне не роздавити його, а в другому треба нитку затягувати як найблище до місце присмоктування.
Доречі коли готувавався до написання цієї замітки то знайшов кілька нехитрих пристороїв для витягування кліщів. Я думаю собаководи мають знати про їх існування.

Другий спосіб це припікання. Беремо наприклад голку, розігріваєм її і робим припікання кліщу. Дальше все як сказано вище.

Після витягування

ОБОВ’ЯЗКОВО перевірити чи не лишився хоботок. Він виглядає як маленька чорна цяточка в місці присмоктування. Якщо ж все ж таки є така неприємність то витягнути її треба за допомогою стерильної голки. В любому випадку рану треба промити і обробити зеленкою.

Слідкуйте за станом свого здоровля на протязі двох тижнів. Якщо у вас появилась температура, поколювання в м’язах або запаморечення — є дуже великий шанс, що він встиг вас заразити.

Коментарі (15)
  • Anonymous

    Найкращий спосіб-поїхати в травмпункт,все швидко та безпечно. Сьогодні зранку о 9-00 коли я була там ,черговий лікар вже 5 витягнув після вихідних.У мене було 3 -при чому не була в лісі,,а під будинком гуляла з дитиною вчора ввечері.
  • Anonymous

    Найкращий спосіб-поїхати в травмпункт,все швидко та безпечно. Сьогодні зранку о 9-00 коли я була там ,черговий лікар вже 5 витягнув після вихідних.У мене було 3 -при чому не була в лісі,,а під будинком гуляла з дитиною вчора ввечері.
  • Anonymous

    і я кліщ. от чому ми маємо через когось отако страждати?
  • Anonymous

    я клещ, и это задевает мои клещиевские чувста
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up