Партнер рубрики Події

Бойовий гопак і книга про нього – уже в Тернополі

Бойовий гопак і книга про нього – уже в Тернополі
Про шляхи та способи виховання справжніх чоловіків розповів тернополянам верховний вчитель Школи бойового гопака Володимир Пилат. Він презентував свою книгу “Жовтяк” у нашому місті 3 травня.


Про зміст книги, засади бойового гопака та давні козацькі звичаї президент Міжнародної федерації бойового гопака, голова Центральної школи бойового гопака, засновник стилю та верховний учитель бойового гопака Володимир Пилат розповідав в обласному осередку  "Молодої Просвіти", що на вул. Сліпого.

Чоловік створив Центральну школу, різні федерації бойового гопака в Україні, Канаді та США, осередки у Португалії, Італії, Англії. А ось до нашої області дуже довго йшов, бо вникало чимало перепон на шляху. Утім, у лютому цього року у Тернополі такий з’явився міський осередок школи бойового гопака.

Відео дня
>
- Ця книга “Жовтяк” - доповнене видання, тут трохи більше інформації, порівняно з попередніми виданнями, - каже Володимир Пилат. – Книга є відправною точкою для будь-якого початківця. Тут викладена повністю уся базова техніка – і стійки, і копняки, і кроки, захисти, затули, тобто все те, що потрібно на самому початку для виховання хлопчиків.


Окрім того, у книзі подали зразок самого тренування. Кожне заняття у гопаківців починається з давніх обрядів та звичаїв — насамперед із молитви, адже наші предки вірили, що без Бога – ні до порога, каже пан Пилат.


- На базі Інституту фізкультури проводили спеціальне дослідження і виявилось, що хлопці, які в стані спокою приходять на тренування, почали змінюватись, - продовжує він. - Так, частота скорочення серцевих м’язів збільшувалась на 4%. Після молитви ми, як завжди, виконуємо пісню. І вона дає ще більший ефект – частота серцевих скорочень збільшується до 120 ударів на хвилину. Це дає можливість привести людину до фізичного навантаження з дуже поступовим включенням в режим роботи.


У книзі послуговуються давніми термінами, витягненими з архівів. Тож видання з’явилось завдяки важкій праці. Адже більшість козацьких, українських термінів та понять на думку верховного вчителя, старанно викорінювали із свідомості та вжитку. Цьому сприяло триста років московської окупації, 50 років радянської окупації Західної України.


- Врешті формувався тип нації хліборобів, нації, яку всіляко позбавляли героїв, - каже пан Пилат. – Нав’язувалась така думка, що козаки - алкоголіки, що це були розбійники, і молодь вірить, а тим більше знімають фільми – як не жид, то московські режисери, і все так, аби знецінити нашу суть, суть нашого лицарства.


Тож своїм завданням автор книги бачить повернення до козацьких звичаїв, обрядів та зміцнення духовності українських чоловіків. Адже Запорізька Січ здавна славилась на весь світ і була дуже потужною школою, найвищою військовою академією в тогочасному світі.


- Вдумайтесь, яка то була слава, і яка то була сила, - наголошує вчитель. - І сьогодні нам кажуть, що козаки були пияцюрами, грабіжниками. Але чомусь забувають казати, що крім козаків в Україні були гайдамаки і дайнеки, які не мали права брати шаблю чи меч, вони воювали косами, списами, вилами. Такої зброї, яку мав козак, вони не мали.


Згадуючи відомі козацькі бої, пан Пилат акцентує на тому, що так прославитись алкоголіки не змогли б. Адже бій вимагав сили, здоров’я і витривалості, сильної фізичної підготовки. Однак ще ніхто не бачив, аби відомі спортсмени випивали для хоробрості перед початком змагання. Тож негативний образ козака нав’язується свідомо, аби нація не мала своїх героїв та деградувала. Тому у школі бойового гопака уже 27 років діє сухий закон.


- Учнів, які порушують це правило, виганяють із нашої школи, - каже пан Пилат. – Не зважаючи ні на їхні уміння, ні на досягнення. Адже школа бойового гопака – школа виховання свідомої та здорової людини.

Довідка
Книга вийшла накладом у 1000 примірників. Розповсюджується переважно у середовищі гопаківців. Придбати їх можна у керівника міського осередку. Ціна – 70 грн.
Тел. - 0-67-657-03-95.
За інф. «20 хвилин»

Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    Ех, калинка Калинка, калинка, калинка моя! В саду ягода малинка, малинка моя!. Дурні ви. Нема як 100 грав водочки з салом і на бочок - по пролетарськи. Сало - сила, спорт - могила! Слава КПСС!

    Anonymous reply Anonymous

    А от слабо таким свідомим гопаківцям виступити на відкритому чемпіонаті з жахливого пролетарсько-совкового самбо?

    Anonymous reply Anonymous

    комайо!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Організовуйте змагання, виступимо!Але тут бачу обговорюють люди які взагалі про бойові мистецтва нічого не знають адже ми успішно виступаєм на змаганнях з кікбоксингу, боксу, тайланського боксу, карате, рукопашгу та ін. І там нас знають і поважают.А якщо хтось хоче попробувати Бойовий Гопак в дії то приходьте до нас в зали.

    Anonymous reply Anonymous

    ми будемо чикати на вас!!!

    Anonymous reply Anonymous

    +++

    Anonymous reply Anonymous

    От знайшов відео, де гопаківці проти кікерів, дуже вразило... http://www.youtube.com/watch?v=FmOj3JJ45aQ
  • Anonymous

    Страшніший за ьойовий гопак лише бойова ламбада! А про бойові сім сорок я взагалі мовчу. Таке враження що Пілат з дурки втік, такі нісенітниці верзе, що прям жах. Але те, що в розмові він влучно зазначив що всьому винні москалі то є великий плюс. Шкода, що не згадав в своїй промові Пілат кривавого Сталіна та не призвав всіх на смолоскипну ходу в ССсівських одностроях...

    Anonymous reply Anonymous

    попавсяб ти комусьби із них в руки тодіб щось говоривби!!!
  • Anonymous

    Українці - найбільш мирна нація. Але гопак у них тим не менше бойовий :). А тим часом в Росії, яку українці звикли звинувачувати в агресії, навіть за саму ідею, скажімо, бойового хороводу (або "Калинки-малинки" з "Калашами") можна елементарно потрапити в "дурку". І хто після цього агресор?

    Anonymous reply Anonymous

    як зобачу москалиху-мій малий встає потиху.хоче плюнути в мордяку під живіт або й у сраку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up