У Тернополі посвятили віночки

У Тернополі посвятили віночки
Для віночків на посвяту використовують зазвичай лікарські рослини. Приміром, заспокійливі м'яту та мелісу, листя і плоди суниці, які зміцнюють імунітет, та липу, яка рятує від кашлю

- Щороку на свято Божого тіла я несу до церкви святити три віночки із різних трав – суниць, липи, м’яти та чебрецю, - розповідає тернополянка Марія Олексюк. – Коли вони висихають – аромат неймовірний, і чай і з цих трав дуже смачний.
Віночки посвятили у тернопільських церквах 17 червня. Свято Божого тіла було у четвер, 14 червня, проте його традиційно переносять на неділю. Віночки, виплетені із різноманітних квітів, можна було придбати у Тернополі заздалегідь.
Так, у неділю сотні тернополян прийшли із запашними вінками до Катедри. Під час служби божої священик носив навколо церкви святі дари – чашу з хлібом та вином, що символізують тіло і кров Ісуса Христа. А перед ними пелюстки квітів розкидали діти. Вони є учасниками братства святих ангеликів, яке діє при Катедрі вже другий рік.
- У цьому братстві діти співають, говорять про Бога, - каже одна із наставниць братства Ольга Николин.
Дівчина додає, що посвячені віночки мають цілющі властивості. Адже для них використовують лікарські рослини. Тому люди їх зберігають протягом року і з трав роблять чай. Приміром, м’ята та меліса заспокоюють, суниці підвищують імунну систему.
- Нещодавно одна жінка мені розповіла, що у її сім'ї зберігають віночки та роблять із них чай цілий рік, - розповідає Ольга Николин. - І якраз, коли закінчується останній віночок, плетуть новий і йдуть святити його до церкви. Так у них і рік йде – від віночка до віночка.
 

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Святити віночки не по-християнськи. Але похоже, що попам всерівно що святити.)))
  • Anonymous

    Яка убогість! Попи тріумфують, а батраки лижуть їм зад. Все справедливо, так і повинно бути - якщо розуму немає, то на його місці завжди є якийсь бог і піп, як дороговказ, в якому напрямку парафіянину правильно рухатись до "бога".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up