Партнер рубрики Події

У Тернополі пікетують міськраду – просять залишити у спокої поліклініку у Центрі (ОНОВЛЕНЕ)

У Тернополі пікетують міськраду – просять залишити у спокої поліклініку у Центрі (ОНОВЛЕНЕ)
Вийшли на пікет під стіни міськради приблизно 50 тернополян, а також працівники полікліники лікарні швидкої допомоги 8 серпня.


Вони вимагають скасувати рішення про перенесення першого поверху міської поліклініки швидкої допомоги у третю міську лікарню, що на “Дружбі”.

- Сюди прийшли люди, яких ця проблема безпосередньо стосується. – розповідає учасник заходу Іван Томіцький. Якщо раніше ми ходили у лікарню, що розташована неподалік дому, то тепер треба буде добиратись маршрутками. Я людина молода, мені це не так важко зробити, а ось людям літнього віку туди просто не добратись.

Люди лишилися незадоволені. Чоловік каже, що перший поверх лікарні вже почали звільняти.
- Незабаром приміщення просто заберуть під свої потреби, - продовжує чоловік. – Тобто, про людей ніхто не думає. Звичайно, приміщення, що розташоване у Центрі, коштує дорого.
На пікет також вийшли незадоволені лікарі.

Відео дня
>- Я знаю, як влада працює, - розповідає медик Олег Климчук. – Це вже не перший приклад, коли людей просто грабують.

Підтримати людей прийшов до міської ради і комуніст Василь Паразінський. Люди голосно викрикували про своє невдоволення діями влади. Роз’яснити ситуацію вийшов міський голова Сергій Надал.

- Я вас запевняю, що поліклініка залишиться на місці, – каже пан Надал. - Ніхто її переносити не буде. Це я вам обіцяю. Є вимога для всіх міст створити один центр обслуговування громадян, щоб ви не бігали по поверхах і по різних лікарнях. Люди будуть приходити на перший поверх і не ходити по чиновниках. Там будуть отримувати документи і консультації. Це має бути в Центрі. У нас є напівпорожнє приміщення холу у поліклініці лікарні швидкої допомоги на першому поверсі, тому ми вирішили зробити це саме там. А реєстратура лишиться в цій же поліклініці. Просто буде в іншій частині.

Міський голова запевняє, що через зміни ніхто не постраждає, але заспокоїти людей поясненням так і не вдалось. Повертався в міську раду пан Надал під вигуки незадоволених тернополян. Дехто пропонував наступного разу закидати владу яйцями.

Рентген залишиться в поліклініці. Центральна поліклініка функціонуватиме в звичному режимі, запевняють у міськраді. Ніхто її не продає, у неї залишаються ті ж самі функції, запевняє начальник міського відділу охорони здоров'я та медичного забезпечення Ростислав Левчук.

- Профілактичне відділення переносять в третю міську лікарню, де створені всі умови для функціонування, - каже він. - Рентген апаратура залишається в першій поліклініці. Певний час займе її демонтаж в інше приміщення – з правої частини першого поверху в ліву. Тому на цей період виникнуть певні незручності. Для того розробимо план маршруту пацієнтів, щоб вони мали можливість пройти рентген в третій міській поліклініці чи в першій міській лікарні.

Перші кроки реорганізації у поліклініці вже почали, додає пан Левчук. - Ми прислухаємося до громадськості і робимо корекції, - каже він. - Просто дивимось на питання ширше, а не лише з точки зору жителів одного мікрорайону.

Відділення профілактичних оглядів центральної поліклініки переносять у третю міську лікарню для створення єдиного в місті відділення такого профілю, наголошує Ростислав Левчук. Причому збережуть штат фахівців.

До речі, у редакцію щодня телефонують і лікарі, і пацієнти поліклініки, які проти реорганізації. Медики турбуються, що можуть втратити роботу, городяни нарікають на погане сполучення з третьою лікарнею, куди їм тепер доведеться добиратися.

- Нас не впускали на пікет під міськраду, - каже лікар-стоматолог першої поліклініки Людмила Федюрко. – Завідувач поліклініки разом зі старшою медсестрою та сестрою-господинею обійшли кожен кабінет і звіряли, хто є на місці. На пікеті були лише 10 медиків, які змогли вирватися. Нас залякують як можуть, ми боїмося втратити роботу.

Хочуть зменшити корупцію. Нагадаємо, у правій частині першого поверху першої поліклініки планують створити Центр надання адмінпослуг. Це було у планах міськради ще раніше.

З 2010 року міськрада розпочала реформування системи виконавчих органів відповідно до міжнародних стандартів якості ISO 9001:2000, повідомляє прес-служба міськради. Одна з обов’язкових умов стандартизації - впорядкування і поліпшення якості надання адмінпослуг. Існуюча практика обслуговування громадян має низку недоліків. Для вирішення цих проблем міськрада створить сучасний європейський Центр обслуговування громадян. Подібні Центри уже існують в усіх містах-сусідах.

- У ньому будуть надавати усі послуги виконавчі органи міськради і органи державної влади обласного рівня. Це видача дозволів, ліцензій та інших документів - як фізичним, так і юридичним особам, - розповідає заступник міського голови, уповноважений з питань системи управління якістю Олександр Степанюк. - Усе робиться для того, щоб мінімізувати корупційну складову.

Сьогодні, щоб отримати адмінпослуги, тернополянам доводиться ходити мінімум по п’яти приміщеннях, численними кабінетами, вистоювати у чергах, додає заступник міського голови. У Центрі обслуговування громадян буде єдина приймальня документів, які потім надходитимуть до відповідного адміноргану, що приймає рішення.


Антон Краснобаєв, Євгенія Цебрій

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (50)
  • Anonymous

    Трагізм ситуації, що ....свободівці самі не підуть, як і усі паразити. А силовики будуть захищати не нас з вами а тих же аскаридів. Залишається надія на армію та генералів, хоча й дуже мізерна, оскільки білбшість загального населення навіть не підозрює, хто справжній ворог.
  • Anonymous

    Ситуація цікава,Всі чубляться за перший поверх,а чому мовчать про площу,яку займає МСЕК.Якщо весь поверх то весь.Але СЛИЗНЯК-БАНАДИГА нашептав своїм "господарям"(прокуратура,СБУ) І цей непотріб залишається.
  • Anonymous

    СЛАВА СВОБОДІ! СЛАВА ОБЄДНАНІЙ ОПОЗИЦІЇ!!! УРА

    Anonymous reply Anonymous

    Піпец на сало.Рагулів свабодівських бити.Бо це лохм!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

  • Anonymous

    Центр обслуговування громадян - то його вже будують за Атріумом?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up