Тернопіль. Міліціонери сказали, що розслідують бійку, а забрали дороге спиртне

Тернопіль. Міліціонери сказали, що розслідують бійку, а забрали дороге спиртне
Правоохоронці прийшли у RIVERPOOL саме тоді, коли зійшлися всі клієнти. Не пред’явивши дозволів і не представившись, міліціонери припинили роботу закладу і почали перевіряти спиртне. Адвокат каже: тут пахне неправомірними діями міліції

 

- Подібне я бачив лише у кіно. Неприємно, коли сам потрапляєш у таку ситуацію, - розповідає арт-директор центру молодіжного дозвілля RIVERPOOL Олександр Хомич. - Із нас намагаються зробити злочинців, причому нічого не пояснюючи.

Уночі з 8-го на 9 серпня більше десятка правоохоронців прийшли у RIVERPOOL. Міліціонери паралізували роботу закладу на п'ять годин. Прихопивши із собою 50 пляшок дорогого спиртного, поїхали. Адміністрації закладу сказали, що згодом усе пояснять. Та відповіді немає досі. Керівництво центру вважає дії міліції неправомірними. Адже несподіваний візит правоохоронців ударив по репутації закладу, завдав матеріальних збитків. Керівники закладу вже надіслали скарги в міські міліцію та прокуратуру, Генпрокуратуру та Адміністрацію президента. У них просять перевірити законність дій правоохоронців, повернути у бар алкогольні напої та вибачитися за завдані незручності.

Відео дня
>Забрали спиртне. Міліціонери пояснили, що повинні оглянути приміщення в рамках відпрацювання кримінальної справи. Адже неподалік закладу когось побили, розповідає Олександр Хомич.
- Вони сказали ді-джею і світлотехніку вимкнути музику та увімкнути світло, - каже він. - Тоді міліціонери підійшли до барної стійки і почали перевіряти алкоголь. Вони передивлялися кожну пляшку, чи вона не протермінована, чи є акцизна марка.
Так правоохоронці переглянули 100 пляшок, 50 забрали з собою, запечатавши кожну в пакет. Там був елітний алкоголь, кожна пляшка вартістю 200-300 грн. Весь товар сертифікований, з акцизними марками, запевняє пан Хомич. Який стосунок лікери, шампанське, віскі мають до розслідування бійки за межами центру, міліціонери не пояснили. До слова, правоохоронці не представились, не пред’явили посвідчення та дозволу на проведення обшуку, додає арт-директор. А один з них навіть погрожував спалити клуб.

- Перегляд пляшок тривав п'ять (!) годин, більше нічого правоохоронці не зачіпали, - каже Олександр Хомич. - Клієнти тим часом розійшлися. Більше того, міліціонери спершу перекрили вхід і не хотіли випускати відвідувачів. Але люди почали скандалити і їх відпустили. Хтось із гостей просив правоохоронців представитися, пояснити на яких підставах вони тут. Ті лише сказали, що потім їм все пояснять.

Клієнти розійшлися. Олександр Хомич додає, що таке самовільне втручання міліції серйозно вдарило по репутації закладу.

– Люди сюди просто не підуть, адже замість очікуваного відпочинку вони отримали неприємності, - каже чоловік. - Цього вечора у нас було майже 70 відвідувачів. Тут відпочивали гості з Києва, Луцька. Святкували день народження 30 іноземних студентів. Вони навіть прийшли зі своїми тортами, адже ми дозволяємо клієнтам їх приносити, бо самі не випікаємо. Вечір був зіпсований. Таке враження, що головною метою міліції була не перевірка, а відлякування клієнтів.

Клуб працює цілодобово, має офіс, то чому б не прийти сюди вдень, коли ще немає напливу відвідувачів, запитує Олександр Хомич.

- До того ж, якщо вони хотіли лише перевірити спиртне, то воно в барі стоїть постійно, його звідси ніхто не забирає, - каже співрозмовник. - Навіщо було псувати вечір клієнтам? Я вже на кажу про те, що ми зазнали матеріальних збитків.

Власники клубу — чесні підприємці, регулярно сплачують податки, додає арт-директор.
- Кожен бізнесмен має свою стратегію, а тепер у чому ми можемо бути впевнені? – запитує він. - А якби ми запросили відомих музикантів? Тоді збитки були б ще більшими.

У міліції поки що цієї ситуації не коментують.
 

Коментар

Василь КОГУТ, адвокат:
- Якщо вчинили злочин поблизу якогось закладу чи помешкання, міліціонери можуть прийти для з'ясування певних обставин, пошуку очевидців. А от проводити обшук, огляд приміщення, вилучати речі вони можуть тільки тоді, якщо є постанова суду. Скидається на те, що у випадку з нічним клубом правоохоронці діяли самовільно. Заклад має всі підстави звернутися у прокуратуру, аби там провели службову перевірку і дали оцінку діям міліції. До слова, перевіряти спиртне – це, швидше, функції податкової міліції. Взагалі нашим людям бракує правової грамотності. Усі громадянам треба знати: якщо до вас приходить міліція, потрібно запитати, хто вони, звідки, з чим пов'язаний їхній візит. Слід просити правоохоронців показати посвідчення, ордер на обшук. Якщо вони відмовляються, не впускати на свою приватну територію.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (47)
  • Anonymous

    ну детам той випердок шо про наших людяних мені ментів писав?почитай вафлак статтю ,і все стане ясно,НЕШКОДУЮ НІКОГО,МЕНЬШЕ ПИТИ ТРЕБА БУЛО,А НЕ РОЗПРАВЛЯТИ КЛЮВ З КРИЛАМИ
  • Anonymous

    Може це щось ось з цим пов"язано? http://zik.ua/ua/news/2012/08/16/364195 Але чому не прийшли в день? Заказ явний ....
  • Anonymous

    ДО людяного .Так тоді поясніть хто ж був кр шею бару: Сокіл чи Беркут....Де хлопаки після треніровок кидань штанги груші боксера віддихали на халяву...Міліція мовчить напевне встидно і ЩОСЬ В ПРОЦЕСІ РОЗСЛІДУВАННЯ ВИЛАЗТЬ ВЕЛИКЕ.. Не поділили місце відпочинку чи випадковість.І хто ті дебіли ментов.по званню--прапори ? офіцірен?.. Все в тайні.Стріляйтеся на дуєлі - це легше помрати без мук.

    Anonymous reply Anonymous

    від людяного. важко щось пояснювати людині, яка переконана, що знає все на світі і може безпідставно і безапеляційно висувати ненормальні теорії щодо існування якихось "криш", чогось "великого" і бажання обов'язково зберегти щось неймовірно підозріле в таємниці... чесно,- мав би відношення до "ріверпулу", розказав би вам все... але, нажаль... що в свою чергу, не може позбавити підозр щодо вашої нелогічності, неврівноваженності і, повторюсь, нелюдяності...
  • Anonymous

    Шановний пане власнику.Я Вам хочу зробити невелике зауваження.Розумієте тут чтачі 20 хв. люди в основному не бідні : володіють компами що немає простий перес.також мають якусь роботу і тд..Чому Ви так в перший день так гарно звернулися і подали інформацію і все так здалеку і чуть -чуть.Бо тільки переживали за спиртне....А ВОНРО ВИЛІЗЛО зовсім інше.Треба було писати правду: були двоє пянх ментів які завязали бійку і пішли на вулицю.І Ви вже ранком на друг.день знали наслідки де знайшли побитого.Зробили висновки...А ВИ лля ля ляля і поможіть.ЗАКРИТИ НАХЕР ДВЕРІ ЗАБИТИ ДОШКАМИ НАВХРЕСТ І НАПИСАТ ТУТ ОБМАНЮЮТЬ І СПОЮЮТЬ ЛЮДЕЙ

    Anonymous reply Anonymous

    Обманюють і споюють.....Я би вам відповіла і плюнула в лице за такі слова, від відкриття клубу мене ще ні разу там не обманули, не напоїли, і НЕ говорили поганих слів....Те що люди не вміють пити і контролювати свої вчинки- це їхня справа, багато є ідіотів у яких чухаються кулаки після випитого, такщо забий дошками у своїй квартирі двері...!!!

    Anonymous reply Anonymous

    1. Намагатися ідентифікувати читачів "20-ти Хвилин", як представників середнього або заможного класу, що мають вдома комп'ютер нелогічно,- в наш час комп'ютера вдома не мають, здається, лише ті, хто не мають і самого місця постійного проживання. 2. Не говорити про реальну трагедію (смерть одного і реальне довгострокове ув'язнення іншого учасника бійки) з боку "Riverpool" - ще досить коректний вчинок по відношенню до правоохоронців, за всіх відомих обставин. 3. Ваш допис звучить, як "я - не бідний, з комп'ютером і роботою читач "20-ти Хвилин", тому можу безпідставно називати людей брехунами і пропонувати, на підставі власної упередженності щодо споювання людей, пропонувати позбавити їх бізнеса. Не логічно, повторюсь, не розумно, не людяно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up