Тернопіль: замість обіцяного асфальту – дорога із щебеню

Тернопіль: замість обіцяного асфальту – дорога із щебеню
Через невиконання владою обіцянок протестують мешканці будинків на вул. Чарнецького. Влада довгий час обіцяє їм зробити асфальтну дорогу, але наразі виділила 990 тис. грн тільки на щебінь.

- Ми живемо майже у Центрі, а дорогу біля наших будинків обіцяють зробити вже понад 10 років. – розповідає мешканка вул. Чарнецького Лариса Мелішкевич. – Нинішня влада навіть робила наголос на це питання під час своєї виборчої кампанії, а результату жодного. Дороги, як не було, так і нема.

Дорога на вулиці дуже брудна. Коли йде дощ, то утворюються величезні калюжі. Пані Мелішкевич пояснює, що повна сума, потрібна на створення дороги — три мільйони 600 тис. грн.

- Влада каже, що таких грошей в неї немає, - розповідає жінка. – І виділяють нам на дорогу лише частину – 990 тисяч. Вони кажуть, що за ці гроші вони асфальт нам зробити не можуть.

На зустріч із мешканцями приїхав головний інженер відділу технагляду міськради Ярослав Копча.
- Ми плануємо найближчим часом розпочати роботи, бо 990 тисяч вже виділили з бюджету, - розповідає пан Копча. – Маємо два кошториси. Один — на цілу дорогу і один — на частину. Документи зараз на експертизі. Якщо вони її пройдуть, тоді ми будемо починати роботу. В іншому випадку їх відправлять на доробку.

На виділені кошти збираються засипати всю вулицю щебенем, каже головний інженер.
- Бордюри ми встановлювати не будемо, бо вони не зможуть триматись, - каже пан Копча. – Коли будуть доробляти дорогу, я сказати не можу.

Мешканці також не задоволені тим, що згідно з документами, потрібно замінювати телефонний кабель, який проходить їхньою вулицею.

- Ми подивились кошторис на виділенні 990 тисяч і побачили, що вони нераціонально розподілили кошти, - розповідає пані Мелішкевич. – Вписали до затрат 140 тисяч гривень на заміну телефонного кабелю, бо його треба покласти в трубу. Ми його міняли рік тому за власний рахунок! Нащо це знову робити? Ми хвилюємося, що наша дорога буде існувати лише на паперах, а виділені кошти підуть в чиїсь кишені.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    І на Карпенка,19 та Миру 11а на наші неодноразові звернення яму просто засипали щебенем. Ганьба такій гнилій владі.
  • Anonymous

    неможна вирыты наший влади и нема за кого голосовать.влада для себе працюе а не для людей.
  • Anonymous

    народ мені щебінь на дорогу до будинку в ями позасипайте а то проїхати і пройти нереально
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up