Партнер рубрики Події

Чеські тролейбуси вже курсують Тернополем

Чеські тролейбуси вже курсують Тернополем
Два чеських беушних тролейбуси Skoda 15TR уже перевозять пасажирів Тернополем. Один із них, з бортовим номером 152, почав свій маршрут 9 вересня. А вже сьогодні вийшов на лінію тролейбус № 153. Їздять чеські машини за маршрутом № 2

Тролейбус № 152 вже третій день успішно перевозить пасажирів. Починає свій маршрут о 06:21, а закінчує о 19:58. Один круг триває 1 годину 2 хвилини.
Водій Андрій Матушевський проходить стажування у колеги, який вже має досвід перевезення пасажирів тролейбусами Skoda. Каже, що керування новою машиною легке, просто потрібно звикнути до габаритів.
- Тролейбус має чотири пари дверей і є на 8 см довший від звичайного. При маневрі потрібно брати більший радіус, - розповідає пан Андрій. - Нові машини економніші за рахунок нових двигунів.
Тролейбус обладнаний комфортними м'якими кріслами. Щоправда, одне вже порізане невідомо з яких причин. На поручнях біля дверей - аварійні кнопки повідомлення водія про потрібну зупинку та екстреного відкривання дверей. Тролейбус не рушає з місця, поки не зачиняться двері. Світлодіодні таблиці, які мають показувати час та місце зупинки, ще неробочі. За словами водія, вони зроблені чеською мовою і потребують перепрограмування.
Тернополянам подобається їздити у нових тролейбусах. Адже вони плавно набирають хід і не створюють великого шуму, адже оснащені новими гармошками.
- Приємно зайти в такий салон, - каже тернополянин Петро Кульчинський. – Умови тролейбуса комфортні для пасажирів. Потрібно списувати старі тролейбуси і пускати в хід побільше нових машин такого плану.

Відео дня
>

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • Anonymous

    Молодці, що закупили тролейбуси!, але з Дружби, Центру на Бам також хочеться їздити на тролейбусі (напевно найгірші випускають з депо на 5-ий маршрут). Я за те, щоб по Тернополі їздили тролейбуси, а автобуси - скоротити до мінімуму!!!
  • Anonymous

    я вообше не помню коли останній раз їздив троліком )

    Anonymous reply Anonymous

    Сказав дід, хворий на розсіяний склероз!
  • Anonymous

    Та шо ви тішитеся? Вони в Чехії проїздили роки, а наше бидло доб'є за декілька місяців. Побачите за півроку обдерті і пообписувані сидіння, поламані двері і т.д.
  • Anonymous

    ці тролейбуси мало чим відрізняються від тих шо складають основу парку (14Тр). Просто чехи вміють слідкувати за технікою. якшо нормально слідкувати за тролейбусами то і старі 9Тр можуть бути в такому стані, але...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up