Партнер рубрики Події

На Тернопільщині від отруєння блідою поганкою помер хлопчик

На Тернопільщині від отруєння блідою поганкою помер  хлопчик
Смерть 12-річного хлопчика після куштування грибів стала гірким уроком не тільки для дітей, а й для дорослих жителів села Сапанів на Кременеччині. Дитини не стало минулого тижня.


 Випадок трапився у вихідні. Спершу лікували дитину в районній лікарні, потім госпіталізували в Тернопільську обласну дитячу лікарню з діагнозом «Харчове отруєння. Підозра на отруєння грибами». Звідти на лікування дитину відправили до столиці, адже їй гіршало. За інформацією сільради, хлопчик скуштував сирого гриба. Щодо причин вживання ним сирих грибів ходили різні чутки.

- Ми не знаємо, якого гриба з’їв Степан, - говорили після інциденту у Сапанівській сільраді. – Єдине, що відомо, що дитина куштувала сирий гриб. Чому, не відомо. Можливо, він посперечався з хлопцями. Адже саме вік такий.
За життя хлопчика, кажуть односельці, лікарі боролись тривалий час. Коштами на лікування допомагали знайомі, родичі. Однак усі зусилля виявились марними. 17 вересня життя хлопчика обірвалось.

- Кажуть, що ще у обласній лікарні говорили, що отруївся він блідою поганкою, - розповідає секретар сільради. – А після отруєння таким грибом – важкі наслідки. Поганку, кажуть, сплутав із сироїжками, яких дві з’їв до того. Втім, як воно було, знають одиниці.

Степан ріс, кажуть у селі, у багатодітній благополучній родині. Тож говорити про недогляд не доводиться, адже батьки добре дбають про свою родину. Про них, як і про самого хлопчика, відгукуються якнайкраще.

- Всі ми дуже сумуємо за Степаном, - каже завуч школи Валерія Широкова. – Не віриться, що уже дев’ять днів пройшло. Степан був гарною дитиною, хорошим спортсменом. На нього покладались великі надії. Той випадок став гірким уроком для всіх. Змушує усіх ще відповідальніше ставитись до того, що робиш.

Нагадаємо, отруєння блідою поганкою проявляється дуже повільно. Відтак, отруєння таким грибом є одним із найбезпечніших. За інформацією лікарів, блювота і пронос з’являються лише через 6-8 годин після вживання. А відрізнити отруєння блідою поганкою від отруєння іншими грибами - важко. Втім, при отруєнні блідою поганкою не підвищується температура.

Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на вул. Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up