Партнер рубрики Події

Тернопіль: через розбиту пляшку пива побив охоронець

Тернопіль: через розбиту пляшку пива побив охоронець
- Мого чоловіка побив охоронець “Барвінка”, - каже тернополянка Марія Якимів. – Кинув через стегно. Чоловік вдарився головою, розірвав зв’язки на нозі, поламав пальці. Але досі кривдник не відповів за свій вчинок. Навіть не вибачився.


Випадок, за словами жінки, трапився торік у квітні. Увечері 9 квітня чоловік чекав її на зупинці, але жінка затримувалась на роботі.

- У той час до нього підійшов молодик, - розповідає пані Марія. - Почав погрожувати. Мій чоловік, Богдан, не міг зрозуміти, у чому причина. А потім згадав.

За місяць до їхньої зустрічі, каже дружина, він купував у “Барвінку” пиво. Пиво розбилось, а чоловік відмовився заплатити. Однак написав пояснення, у якому вказав свої дані та те, що інцидент трапився не з його вини. На цьому все і закінчилось.

— Після погроз охоронець розвернувся і пішов у магазин, а чоловік – почав іти додому, - додає пані Марія. – Однак відчув, що хтось дав йому копняка. Розвернувся і побачив того ж охоронця, який зі словами “ти мене запам’ятаєш надовго, я каратист” кинувся на нього. Потім “вирубав” його.

Повернувся у закривавленому пальті
Коли чоловік отямився, каже пані Марія, то побачив біля себе телефон. Зрозумів, що він вилетів в охоронця. Хотів підвестись, але не зміг – боліла нога. Потім таки встав, побачив неподалік таксистів. Якось дістався до них. Попросив викликати міліцію.

- І тоді ж підійшов до них той самий охоронець, - додає жінка. – Почав вимагати, щоб віддати телефон. За чоловіка ніхто не заступився, міліцію не викликав, то ж Богдан віддав. Тоді під’їхало ще одне таксі, водій якого погодився підвезти його додому.

Чоловіка не було удома близько 40 хвилин. Жінка хвилювалась. Коли той повернувся, то мав жахливий вигляд – пальто було в крові, а нога мала неприродне положення.

- Вранці ми поїхали у травмпункт, - продовжує пані Марія. – Медики сказали, що травма серйозна. Зробили УЗД, рентген. Вони сказали, що порвані зв’язки, поламані пальці на руках. А ще викликали міліцію.
Богдана Якиміва, уже з милицями, відвезли додому. А дружина пішла до дільничних, адже чоловік запам’ятав, що таксисти називали охоронця Тарасом. Віддала їм закривавлене пальто.

- Він лікувався півроку, - додає жінка. – На це пішли усі домашні заощадження, допомагали родичі, колеги. Та у нас нема грошей на операцію суглоба, аби Богдан міг нормально ходити.

Зобов’язав провести додаткову перевірку
Тепер пан Богдан, зі слів дружини, має серйозні проблеми з ногою. Вона набрякає. Тож ходити треба дуже обережно. Однак за цей час кривдник, як вважають в родині Якимівих, не вибачився, а міліція так і не порушила справи.

- Коли ми прийшли за результатами експертизи, нам сказали, що все уже в міліції і вони мають порушувати справу, - говорить жінка. – Але у порушенні справи відмовили. А постанові про це було купа помилок.

Тоді родина звернулась у прокуратуру. Відповідь звідти також здивувала - винуватцем у ній зробили саме Богдана Якиміва. Родина звернулась у міськрайонний суд. Там розглянули справу у вересні і скасували постанову про відмову у порушенні кримінальної справи. Також зобов’язали правоохоронців провести додаткову перевірку.

- Але і далі нічого, - додає жінка. – Ніхто нічого не робить. Дивно, як магазин може наймати таких агресивних охоронців, чи перевіряє їх? Адже хто тоді гарантуватиме, що він не вдарить ще когось, хто не сподобається.

Охоронець каже, що він сам - захищався
Охоронець Тарас Новак, якого рідні Якиміва вважають кривдником, каже, що все відбувалось інакше. І у нього є два свідки.

- Той чоловік був п’яним, - каже Тарас Новак. – Він взяв кульок, поставив у нього пиво, і махав тим кульком. Пиво випало. Коли я підійшов і сказав про оплату, той почав проявляти агресію, і не тільки до мене. За кілька місяців я побачив, що він ходить поблизу магазину, я й підійшов.

Пан Тарас каже, що впізнав чоловіка і підійшов запитати про оплату. Тоді знову почув, як і у магазині, сильний перегар. А ще, зі слів охоронця, той замахнувся на нього пляшкою з-під пива.

- Я відразу зловив його за руку і положив на траву, - каже Тарас. – І на цьому все – я пішов. А чоловік встав і побіг. Він був п’яним, тому і впав. У той момент я зрозумів, що у мене нема мобільного. Повернувся на місце, але там його не було. Зрозумів, що він у того чоловіка.

Далі хлопець наздогнав пенсіонера біля таксистів. Забрав свій телефон. А вже наступного дня він мав зустріч і з правоохоронцями, і з дружиною пана Богдана.

- Його жінка влаштувала у магазині скандал, - каже Тарас. – А ввечері до мене навідалась міліція. Я попросив маму, аби вона ще з кимось, поїхала у ту родину та розпитала, що дй о чого. А їй там відразу заявили – їм потрібно завершити ремонт і відсвяткувати Великодні свята. На все це треба – 15 тис грн. А в мене де такі гроші є?

Відтак звинувачення в побитті Тарас вважає спробую “бити» з нього грошей.
- Кажуть, каратист, - це смішно, - додає він. – Я знаю деякі прийоми самооборони, якими скористався проти нападника. Але не карате.

Блоки
Справу почали розслідувати у листопаді
У наданій пані Марією постанові від міськвідділу міліції, виданій ще у червні 2012 р., йшлось про відмову у порушенні кримінальної справи за ст. 128 КК України (необережне середньої тяжкості тілесне ушкодження) ст. 296 КК України (хуліганство) ст.122 КК України (середньої важкості тілесні ушкодження) у зв’язку із відсутністю в його діях ознак складів вказаних злочинів”. А також порадили звернутись в міськрайонний суд у порядку приватних звинувачень.

Як і чи змінилась ситуація після постанови міськрайонного суду за 6 вересня про скасування постанови про відмову, ми поцікавились у Центрі громадських зв’язків обласної міліції. Там повідомили, що 4 листопада слідчі міського відділу міліції відкрили кримінальну справу за ст.128 ККУ “Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження”. Справу наразі розслідують.

Охоронець вже не працює
Тарас Новак уже два тижні (станом на 11.12.2012) як не працює, повідомили у магазині. Однак причин його звільнення не вказали.

- Я чула про випадок з клієнтом, але подробиць не знаю, - повідомила телефоном керівник магазину Оксана Перестюк. – Адже це було пізно ввечері. Працівників я не набираю. Цим займається відділ кадрів.
У відділі кадрів слухавку підняла працівниця Тетяна (прізвища не вказала – прим. ред). Однак і вона відповіла, що стосунку до цього не має.

- Я не можу надавати інформацію про роботу, причини звільнення, - сказала вона. – Кадрів собі підбирає начальник охорони. Звісно, що вони проходять відбір.

Однак начальник охорони на дзвінки так і не відповів. Охоронець же каже, що звільнився через низьку зарплату.

Відео дня
>
Василь Когут, адвокат (55 р.):
У всій цій ситуації є два моменти, які будуть впливати на прийняття рішення прокуратурою – є склад злочину, чи нема. Це, по-перше, – тілесні пошкодження, які вимагають порушення кримінальної справи. Вони, як мінімум, мають бути середньої тяжкості. Визначення ступеня залежить від судово-медичних експертів. Вони мають вказати, коли і з чим звернувся, на що скаржився, наскільки теперішній стан здоров’я пов’язаний із можливою тією травмою. І друге – наявність достатніх доказів – не слів двох сторін, а доказів, свідчень свідків, які б підтвердили, був конфлікт чи ні, і як він виник. Не буде одного з тих моментів, справу не порушать.

Світлана ГРИВАС,

0-96-709-74-60
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Anonymous

    Напився будь людиною особливо в громадських місцях в Тернополі скотства хватає а людям які слідкують за дотриманням правопорядку і людських норм поведінки можна співчувати. І нема чого з порушниками або підозрілими особами панькатися... а про "караван" стрільця тут зовсім не доречно наче люди чули дзвін і шось зліпили.
  • Anonymous

    Згодом і до такого дійде... http://www.youtube.com/watch?v=sqgApjFrXD8
  • Anonymous

    дайте адресу, за ним мазурок прийде
  • Anonymous

    "Барвінок" найгірша мережа супермаркетів, хамовиті не тільки охоронці, але і продавці, просрочені продукти, особливо сири, про фрукти-овочі взагалі мовчу, хожу туди тільки тому що поблизу нема магазинів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up