Партнер рубрики Події

Міністерство хоче покарати головних лікарів та медиків, які лікували Марію Деркач

Міністерство хоче покарати головних лікарів та медиків, які лікували Марію Деркач
Результати перевірки з приводу смерті Марії Деркач надіслало Міністерство охорони здоров'я України рідним дівчини. Лист вони отримали 13 лютого за підписом першого заступника міністра Олександра Качура. Цей документ надав редакції брат Марії Андрій Деркач.


Комісія встановила причини смерті Марії Деркач. А це: "гостра легенева недостатність, яка розвинулась на фоні недіагностованого синдрому Гудпасчера (за гістологічними даними) та наявністю респіраторної інфекції, вірогідно вірусно-бактеріальної етіології (за клінічними даними)".

У листі також йдеться про те, що комісія зафіксувала "ряд суттєвих недоліків в організації лікувально-діагностичного процесу Марії Деркач, які прямо чи опосередковано могли вплинути на перебіг захворювання. Це, зокрема, стосується умов та показання для транспортування важкохворої з Тернопільської комунальної міської лікарні №2 до міської комунальної лікарні швидкої допомоги для проведення діагностичного обстеження (без супроводу лікаря та не у приcтосованому автомобілі), недотримання лікарями міської лікарні №2 клінічних протоколів надання медичної допомоги".

Відео дня
>Окрім того, комісія виявила, що приватний кабінет комп'ютерної томографії, куди направили на діагностування Марію Деркач функціонував без необхідних дозволів МОЗ України. Відтак, ліцензійна комісія міністерства прийняла рішення, затверджене наказом МОЗ від 31 січня 2013 року №74 про анулювання ліцензії, виданої міністерством фізичній особі підприємцю В. Беському на провадження господарської діяльності з медичної практики зі спеціальності "Рентгенологія".

Міністерство зобов'язало міського голову, голову облдержадміністрації, ректора медуніверситету ім. Горбачевського вжити відповідних заходів реагування до головних лікарів, доцентів та професорів медуніверситету, які безпосереднь приймали участь в наданні медичної допомоги Марії Деркач.

Нагадаємо, 26-річна Марія Деркач, яка хворіла на вірусну пневмонію, померла 11 січня у міській лікарні швидкої допомоги. Після проходження процедури комп’ютерної томографії дівчина почала задихатись, а в той час у кисневому балоні закінчився кисень. Безпорадний брат, на руках якого залишили хвору, нічого не зміг вдіяти. Поки принесли балон із киснем, було вже пізно… Не допомогли і заходи реанімації... Рідні Марії вважають, що її можна було врятувати і померла вона через помилку та недбалість лікарів. Розслідування з приводу смерті Марії Деркач проводить обласна міліція. Там вже відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 140 КК України – "Неналежне виконання професійних обов’язків медпрацівниками". Усі перевірки під контролем прокуратури області.

"20 хвилин" буде з'ясовує, кого з медиків і як покарають за смерть тернополянки, які результати розслідування міліції та прокуратури. А також чому кабінет комп'ютерної томографії працював без дозволів. Детальніше читайте згодом.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (86)
  • Anonymous

    я її пробував, гімно з гімна

    Anonymous reply Anonymous

    Завідуючу першої поліклініки Вус трахають усі кому не лінь. Справжня курва.

    Anonymous reply Anonymous

    до чого тут завідуюча , марія деркач курва
  • Anonymous

    а я знаю , що вона ,гуляла з трьома чоловіками, причьму всі жонаті! от і заслужила! догулялася, хотіла собі щастя? от і получила!

    Anonymous reply Anonymous

    Гуляла напевно з блядуном та хабарником головним лікарем першої лікарні Тернополя Чайківським Славком. Чайківський блядує та усіх курвів призначає на керівні посади в лікарні та поліклініці. Скажімо поставив однокурсницю Вус завідуючою першої поліклініки яку гарненько пойобує після ресторану в автомобілі та перед доставкою в Петриків до помешкання. А про хворих та наявність ліків і продуктів в лікарні не турбується зовсім. Тюрма за ним дуже плаче.
  • Anonymous

    ВОНА СУКА

    Anonymous reply Anonymous

    Рідкісна.... Охомутала 2 одружених чоловіків з дітьми.........

    Anonymous reply Anonymous

    я теж згідна, сука вона і є сука, гуляла з одруженими , от і розплатилася!
  • Anonymous

    Гнати на лікарів може кожен. Марію відкачували в реанімації кращі лікарі - анастезіологи, я був через стінку. Ніхто не сказав "треба щоб вонапомерлі щоб прикрити шефів". Всі працювали на результат. Нажаль цього не сталося. Я не можу зрозуміти при чому тут головний лікар 1 лікарні (прівище його Чайківський). Корли обласний МОЗ ставить тобі в лікарню апарат, ти не будеш бушувати за те, що в нього нема якихось паперів. Ти дякуєш що поставили. БЬрат тупо хоче збити бабло. Але треба знати з кого збивати. Лікарі 1 лікарні, і я це особисто бачив, боролися за життя дівчини, а зараз їх роблять винними у всьому... це не чесно...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up