Партнер рубрики Події

На “Алясці” з'явився професійний позичальник

На “Алясці” з'явився професійний позичальник
У Тернополі “працює” хлопець, який внадився позичати гроші у жінок. Молодий чоловік заходить в офіси різних установ, де працюють жінки, починає робити компліменти та випрошує позичити 40 гривень. Із таким повідомленням звернулася у редакцію тернополянка Світлана (прізвище редакції відоме, але з міркувань безпеки дівчина просила його не вказувати).

 - До нас зайшов чоловік на вигляд років тридцяти, - каже тернополянка. - Зайшов якось так швидко й з розгону, що я аж злякалася. Спочатку казав, що йому щось потрібно у нашому офісі. Потім почав хвалити мене — мовляв я така гарна і яскрава. Я злякалася і трохи запанікувала. Сказала, що не маю часу, бо багато роботи і він пішов геть. Але сказав що повернеться пізніше.
Хлопець згодом і справді повернувся. Знову у веселому настрої. Але дівчина тоді була уже в гіршій ситуації.

Район, де орудував чоловік

Переглянути більшу мапу - Я залишилася в офісі увечері сама, - розповідає дівчина. - Комп’ютерний магазин поруч, у якому працювали хлопці теж зачинився. Тож нікого, хто б міг допомогти, не було. Подумала собі, що це геть недобре. Та хлопець знову почав робити компліменти й навіть цукерку запхав у руку. Тоді попросив, щоб я йому перерахувала на калькуляторі якісь цифри.

 

Відео дня
>
Дівчина злякалася, однак допомогу не кликала, бо ж хлопець не погрожував їй і не поводився агресивно.
- Коли він порахував, скрушно похитав головою, - розповідає Світлана. - Сказав, що має перерахувати гроші братові у лікарню, але не вистачає 38 гривень на комісію. Я хотіла його швидше позбутися, тому взяла в руки двадцятку і вийшла за двері. Виманила його таким чином з офісу та дала в руки купюру. Після чого швидко зачинила за ним двері.
Дівчина не надала б цьому уваги, якби подруги із сусідніх офісів не розповіли їй, що того дня з ними було таке саме. Чоловік заходив в офіси, де були переважно жінки. Наприклад, у салон краси чи магазини з продавчинями.
- Він по усій “Алясці” позичав по 40 гривень братові на комісію, - каже дівчина. - Ну і, звичайно, нікому не віддав. Сума невелика. Та й в міліцію не зверталися — гроші ж бо йому добровільно віддали. Але такі візити у вечірній час неприємні. Тож ми тепер усі на роботу за газовими балончиками ходимо. І якщо ще побачимо того хлопаку — лиха він не омине.
Насправді тепер до тернополян часто чіпляються люди з проханням позичити гроші. Причому не кожному насправді потрібна допомога.
Психолог Антоніна Богачук радить уникати спілкування з такими людьми та начитися казати ні.
- Якщо хочете справді допомогти людині, це добре, - каже психолог. - Але в такому випадку просто дати гроші мало. Якщо людина просить грошей на їжу — купіть їй їжу. Якщо на квиток — купіть квиток. Якщо ж бачите, що це точно шахрай — вмійте сказати ні. Суворо, але спокійно попросіть щоб він пішов. Якщо не піде — поясніть, що викличе охорону. Якщо такий “гість” стає агресивним, кличте людей, які працюють неподалік.
До слова, як розповідає Світлана, хлопець був одягнутий у спортивний костюм із золотими смужками. Був без куртки — з чого можна зробити висновок, що він приїхав автомобілем, або ж вийшов з будинку неподалік.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    1

    Anonymous reply Anonymous

    Побираються біля церкви на 1 гривню 2.А тут грабунок .дехто може влитіти і на денну виручку.Із власної волі ніхто не відась просто так 40 гривень.цеж 50 %заробітку за день
  • Anonymous

    1
  • Anonymous

    Рижий.Він ше побирався перед новим роком. Каже що у вас щось на вії.щоб ви подивились йому у очі.я думаю що ментам до лалпочки що хтось за допомогою гіпнозу грабує людей.Хоч рижих високих худорлявих хлопців у спортивному костюмі не так і багато.легенда та сама брат у лікарні цукерки калькулятор.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up