Тернополяни – "за" підняття тарифів на проїзд

Тернополяни – "за" підняття тарифів на проїзд
Ціна за квиток у маршрутці незабаром може зрости до 2,50 гривні. Залишилося ухвалити рішення виконкому міської ради. Щоправда, "за" таку новацію під час слухань переважно голосували самі водії та перевізники

Більшість тернополян проголосували за підняття тарифів на проїзд.
Це сталося під час громадського обговорення проекту рішення "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у Тернополі" 28 лютого. Відтак думку людей візьмуть до уваги перед затвердженням рішення про тарифи на проїзд.

"Навіщо розповідати тут свої фантазії…"

Голосування за підняття ціни квитка у маршрутках провели, хоча більшість присутніх у залі становили перевізники або водії. Засідання розпочали о 11.00 буднього дня. Цей час не дуже зручний для тих, хто працює. Крім того, багато людей не дочекалися завершення засідання.

- Я хочу запитати в тих, хто приймає такі рішення, чи вони їздять у маршрутках, - говорить представник всеукраїнського об’єднання ветеранів у Тернополі Богдан Городинський. - То навіщо розповідати тут свої фантазії, взяті з Космосу. Зарплати у нас не зросли, пенсії також. Скажіть, скільки ми повинні платити, щоб посадовці їздили не лише на одному джипі, а на всіх чотирьох?



 Деякі городяни, серед яких були і студенти, і пенсіонери, і молоді мами, також підтримували рішення про підвищення вартості проїзду. Однак вони паралельно вимагали покращення умов перевезення. Представник громадської організації “Тернопілля - наш дім” Богдан Ваврик сказав, що з сьогоднішнім сервісом ціну на квиток, навпаки, потрібно опускати.

- Протокол громадських обговорень не має жодної чинності. Потрібно проводити громадські слухання, - каже пан Ваврик. - Виходить, що залізають у кишені тернополян без їхньої згоди. Якщо приймуть рішення про підвищення тарифів, ми маємо право не виконувати його. Без врахування думки тернополян таке рішення буде незаконним.



Виконком міськради запропонував підняти вартість проїзду у маршрутних таксі до 2 грн 50 коп., а у "соціальних" автобусах - до 1 грн 50 коп. Голосування під час обговорення ще не означає, що дане рішення затвердять. Але начальник управління транспорту міськради Ігор Мединський наголосив, що перевізники погрожують з’їхати з маршрутів, якщо не піднімуть ціну квитка.

- Перевізники обґрунтовано вимагають підняти ціну на проїзд до межі від 2,70 до трьох гривень, - каже пан Мединський. - Маршрут №36 уже зійшов з рейсу. Ми замінили його резервним транспортом. Якщо тернополяни хочуть знищити громадський транспорт, нехай протестують далі проти підняття тарифів. Перевізникам і водіям сьогодні важко навіть вийти на "нуль" у своєму заробітку.

Відео дня
>

До того ж, як він каже, держава нічого не компенсує тим перевізникам, які виконують соціальні, тобто пільгові рейси. А їздять такі автобуси здебільшого там, де немає тролейбусів.

"Підняти ціну – найлегше…"


Тернополяни, почувши такі аргументи, запропонували вимагати в Києві збільшення фінансування міського громадського транспорту.

- Якщо хотіти - можна чогось добитися, - вважає тернополянка пані Наталія. - Але посадовці нічого для цього не роблять. Підняти ціну - найлегше. А обслуговування - ніяке. Поїдьте в ту ж Польщу. Там маршрутки з низьким днищем, водії гарно вдягнуті та ввічливі, а обмежень щодо пільговиків немає.



Про погану безпеку для пасажирів у наших маршрутках розповіла молода мама. Вона заявила, що готова платити більше, якщо буде знати, за що вона дає гроші.

- Водіїв треба розуміти, адже на наших дорогах їм дуже важко, - каже жінка. - Немає нормального під’їзду до зупинок. Особливо взимку, коли слизько, заходити в маршрутку і виходити з неї - небезпечно. А люди так поспішають зайти в транспорт, що часто я з маленькою дитиною не можу з неї вийти. Кожному потрібно починати з себе!



Згадували люди і про те, що водій не має права проводити розрахунок під час руху транспорту. Відтак студент Віталій Забава запропонував ввести розрахункові картки. Також лунали пропозиції чітко розмежувати поняття звичайного режиму роботи автобусів і режиму руху маршрутного таксі.

 - Маршрутне таксі має їхати швидко, зупинятися тільки на вимогу пасажирів. Натомість звичайний автобус повинен зупинятися на кожній зупинці, - каже Богдан Ваврик. - У такому випадку можна сплатити за проїзд і більше.
Усі пропозиції городян організатори слухань обіцяли розглянути та врахувати ще перед прийняттям рішення про встановлення нових тарифів на перевезення пасажирів Тернополем.
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (93)
  • Anonymous

    Оперативна інформація на 1 лютого 20’13 року щодо тарифів на перевезення по обласних центрах (за матеріалами територіальних відділень Антимонопольного комітету України) № з/п Область Тариф в автобусах, що працюють в режимі маршрутного таксі, грн Примітка 1. АР Крим 2,75 2. Вінницька 1,75 – 2,50 3. Волинська 1,50 – 2,00 4. Дніпропетровська 2,50 – 3,00 5. Донецька 2,00 -2,50 6. Житомирська 2,50 7. Закарпатська 2,00 8. Запорізька 2,00-2,75 9. Івано-Франківська 2,00 10. Київ 2,00-2,50 11. Кіровоградська 2,00 12. Луганська 2,50 13. Львівська 2,00 14. Миколаївська 2,00 2,15* від 1,15 до 1,50** * – проїзд в маршруті, який протягується повністю з одного кінця міста до іншого;** – автобусні маршрути типу «ПАЗ», в залежності від класу самого маршрутного класу. 15. Одеська 2,50 16. Полтавська 1,75 17. Рівненська 2,00 18. Сумська 2,00 19. Тернопільська 2,00 20. Харківська 1,75 і 2,50 21. Херсонська 2,00 22. Хмельницька 2,50 23. Черкаська відсутні автобуси, що працюють в режимі маршрутного таксі 24. Чернівецька 2,50 25. Чернігівська 2,50 26. Севастополь 1,50 – 3,50
  • Anonymous

    По-перше: якщо маршрути були б невигідні, то не було б стільки перевізників. На мою думку теза про те, що перевізники відмовляться від рейсів хибна. Не будуть ці то будуть інші. Бажаючі думаю є. По-друге: в Тернополі вже такі ж ціни на проїзд як у Києві! А зарплати? А рівень життя?
  • Anonymous

    Всі на тролейбуси! Покажем х... маршруткам!
  • Anonymous

    Споживач МАЄ ПРАВО знати за що і кому платить гроші........ Список власників марштруток..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up