Гірку “ракету” зріжуть, але “морячка” збережуть

Гірку “ракету” зріжуть, але “морячка” збережуть
Гірку “ракету”, яка простояла у парку Шевченка 58 років цією весною демонтують. Також поріжуть на метал сусідню широку гірку та дитячі гойдалки. Натомість у цьому місці обіцяють збудувати дитячий майданчик.

 

 - Цим гіркам уже майже 60 років, - каже керівник КП “Об’єднання парків” Василь Романюк. - Вони у аварійному стані і ремонтувати їх уже немає сенсу. Там мабуть уже більший шар фарби аніж заліза. Тому до 1 червня за спонсорські кошти почнемо спорудження нового сучасного дитячого майданчика з гарним покриттям. На зразок того, який облаштували поруч.
Нагадаємо гірка ракета та сусідня з нею широка гірка уже зараз в аварійному стані з вини комунальників. Під час того, як обрізали дерева, на обидві конструкції впали важкі стовбури, які помнули, а місцями навіть розірвали метал.


- Дерева обрізають аби омолодити крону, - пояснює пан Романюк. - Дерева зараз уже в аварійному стані. Під час сильного вітру можуть впасти. Зрізати їх не можемо — для цього має бути експертиза та розгляд комісії. Але омолодивши крону ми вирішуємо проблему — низькі дерева уже не такі небезпечні. А за весну вони обростуть дрібними гілками і виглядатимуть красиво.

Відео дня
style="margin-bottom: 0in">
Втім, як запевнив керівник “Об’єднання парків” не всі конструкції із парку знесуть. Легендарного морячка обіцяють залишити.
- Морячок став для Тернополян символом, і багато людей асоціюють його зі своєю юністю, - каже Василь Романюк. - Тому спробуємо його зберегти.
Втім не лише морячок а й інші паркові споруди викликають ностальгічні спогади у багатьох тернополян. Скажімо, Надія Новак пам’ятає, коли ця гірка ще була дерев’яною.
- Скільки себе пам’ятаю, ця гірка була у парку, - пригадує тернополянка. - Дітвора дуже любила там кататися. Але було страшнувато — адже спочатку, з’їжджати треба було дощатим настилом. Але ми з’їжджали, незважаючи на скалки, які дерли штанці та колготи і забивалися у шкіру.
До слова, поки парк Шевченка більше схожий на лісоповал. Усюди валяються зрізані колоди, а сніг притрушений гілками і стружкою.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (35)
  • Anonymous

    Просто изготовление такой же горки не позволит списать на нее 150000 грн. Могут не понять. А построить что то непонятно новое ,ВОТ ЭТО КРУТО , тут можно бабла срубить не мерено, МОЛ ПОСТРОИЛИ ЦЕЛЫЙ КОМПЛЕКС ВСЕ ЛУЧШЕЕ ДЕТЯМ АЖ НА 1 000 000.
  • Anonymous

    а зачем создавать движняк, ругаться, всех и вся обмазывать какашками. Вопрос кто и за какие деньги будет это далать и кто из этого сколько украдет , ВОТ В ЧЕМ ВОПРОС
  • Anonymous

    Так сделать новую, точно такую да и все решение вопроса
  • Anonymous

    Криворукі. Взяли на ті гірки дерев накидали і потім кажуть "в аварійному стані, тре різати".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up