«Друзі» фестивалитимуть заради онкохворих діток з Тернопільщини

«Друзі» фестивалитимуть заради онкохворих діток з Тернопільщини
Наталка Бучинська, Віталій Козловський, Мар’яна Нестайко і Любомир Чермак та багато інших артистів співатимуть у драмтеатрі на фестивалі «Зустрічі друзів», який вже вдвадцяте проходитиме у Тернополі. Кошти, зібрані під час концерту, підуть на лікування та потреби онкохворих малюків.

 

20-річний ювілей фестивалю «Зустрічі друзів», який традиційно проходить у Тернополі, цього річ  святкуватимуть три дні. 8 квітня буде творча тусовка, де зберуться всі – від виконавців-початківців – до народних артистів України. Вони зустрінуться, аби поспілкуватись та  поділитись творчими здобутками. 9 квітня у драмтеатрі відбудеться гала-концерт для тернополян, а 10 – такий собі святковий «вогник» - VIP-програма для гостей, партнерів та друзів фестивалю, які зберуться в одному з найпопулярніших ресторанів міста.

Відео дня
l>
  • Всі кошти, зібрані під час фестивалю, ми передамо онкохворим діткам Тернопільщини, – розповів організатор імпрези Сергій Бачинський. – Така благодійність є вже традиційною для нашого фестивалю. Кошти ми передаємо лікарням та сім’ям, в котрих виховуються дітки, хворі на рак. Минулого року нам вдалось зібрати 44 тис. грн. Цьогорічні кошти – все, до копійки, що зберемо - також підуть хворим малюкам нашого краю.
  • Квитки на гала-концерт, який пройде у драмтеатрі 9 квітня, вартують 70-80 грн. І хоча список артистів, що виступатимуть у Тернополі, досить серйозний, організатори умисно не підвищували ціни. Адже хочуть, щоб придбати квиток на концерт змогли всі охочі.

    • Наш фестиваль несе благодійну місію, – переконаний Сергій Бачинський. – Окрім того, ми не женемось за хвилею популярності, свідомо не запрошуємо надто рейтингових російськомовних зірок, концертів яких у Тернополі достатньо. Натомість пропагуємо українську культуру і пісню. І традиційно запрошуємо тих артистів, яких любить тернопільський глядач.  

    Традиційним головним режисером і ведучим свята буде народний артист України Володимир Шинкарук. Він також має проблеми зі здоров’ям, пов’язані з онкологією, однак питання, чи брати участь у цьогорічному фестивалі, навіть не поставало.

    На 20-річчя фестивалю до Тернополя приїдуть народні артисти України Геннадій Татарченко, Лілія Сандулеса, Наталка Бучинська, заслужені – Астрая та Віталій Козловський. Співатимуть для земляків сьогоднішні кияни Любомир Чермак та Мар’яна Нестайко. Завітають до Тернополя ВІА «Древляни», етно-фолькгурт «Слов’яни» та гості з Хорватії – гурт «Ivica».

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі (2)
    • Anonymous

      Шкода, що закордоном усі фестивалі безкоштовні, а у нас завжди гроші "здирають". Взяти, наприклад, Свято шоколаду у Львові: за вхід плати, за шоколадку плати. Теж мені фестиваль. Але це гарна ідея з концертом, якщо гроші справді підуть на благодійність, а не у чиїсь руки.
    • Anonymous

      Вдвадцяте??? Я вперше про такий фестиваль чую... для кого він проводиться? для облради і мерії, які туди підуть по запрошеннях, а не за гроші?))
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up