Санітарне обрізання може знищити дерева

Санітарне обрізання може знищити дерева
Дерева, які у тернопільських парках та на вулицях комунальники і підрядні служби обрізали майже до стовбура, можуть загинути.

Деякі тернополяни вважають, що такі пошкодження деревам завдають навмисне. Бо ж зрізати їх повністю не дозволила б громада міста.

"Всі ми бачимо, що у місті будують де тільки можна, - написав на сайті читач із ніком Іван Хомин. - Особливо будівельників ваблять зелені місцини. Але щоб будувати, частину дерев треба зрізати. А це непросто, бо і контроль є, і люди будуть проти. Можливо, тому, як мені здається, обрізають дерева так, щоб вони самі за рік-два всохли. Можливо, ці люди, м'яко кажучи, некомпетентні”.

Санітарне обрізання у місті проводять щороку. Його ініціатор – міська влада. Правильно проведене обрізання дерев їх омолоджує, позбавляє від сухих та зігнилих гілок. Також рятує лінії електропередач та інші повітряні мережі від пошкоджень. Проте частину дерев люди, які за ними доглядають, просто знищують, переконані фахівці.

Відео дня
> - До нас чи не щодня звертаються тернополяни щодо необгрунтованого і безсистемного пониження крони міських дерев, - каже перший заступник начальника Держекоінспекції – перший заступник головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища області Юрій Рослий. - Люди нарікають на зрізання гілок дерев на висоті чотири-п’ять метрів від землі. Стовбури з гілками, що залишилися, стирчать і виглядають дуже неестетично. Частина дерев згодом поновлює крону, а решта після такого всихає. Я вважаю це проблемою.

Фахівець додає, що таке обрізання суперечить правилам. Проте законних важелів вливу на це немає.

- Пониження крони і догляд за деревами, які прописані в порядку утримання зелених насаджень у населених пунктах, дозволені, - каже пан Рослий. – Однак там чітко прописано, що омолоджувальне обрізання крони є декількох видів: малого, середнього та інтенсивного ступенів. Найінтенсивніше - це обрізання до скелетних гілок. Тобто до "рук дерева", а не до того стовбура, який залишають насправді. Проте притягнути до адмінвідповідальності за таку роботу ми не можемо, бо немає прямої статті...

Тож завзяття влади та виконавців робіт може призвести до того, що через вирубування дерев під забудову у місті загинуть ті, які могли б рости далі і тішити тернополян.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Anonymous

    По Бережанській вже все повирубували. Нема начальнику жека Лемезі чим топити.........Дрова треба. А щоб ремонт у підїздах зробити-його нема
  • Anonymous

    в мому дворі з різницею в місяць часу зрізали 2 берези.під корінь!!!ні дротів не було і не сухі.стовбури забрали,а купа гіляк певно має природнім шляхом розкластись,або діти спалять.питанння--НАФІГА!!!всі дерева посадженні мешканцями в 64 році,вже половини нема,а нового дерева жодного непосажено.чому ріжуть не спитавши думки людей,які живуть і садили ці дерева
  • Anonymous

    Аяяяй, напевно по переметру озера багато поверхівку зібралися будувати? Я не знаю про які дерева мова йде, але ті що на фото успішно виживуть і нічого їм не буде 100%. Щоб таке дерево "померло" його треба під корінь зрізати і то з пенька за рік-другий молоді пагони підуть. Так що не пишіть дурниць, "фахівці".
  • Anonymous

    Санітарне обрізання дерева не знищує - доведено на вулиці Орлика!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up