Партнер рубрики Події

Тернопіль: аеропорт - "законсервувати", палац – продати!

Тернопіль: аеропорт - "законсервувати", палац – продати!
- Залишити там трьох охоронців із тривожною кнопкою і нехай стережуть, - каже про Тернопільський аеропорт перший заступник голови облради Сергій Тарашевський.

 

Пораду "законсервувати" цей об’єкт до кращих часів і паралельно розпочати процедуру виготовлення акта на землю, яку займає летовище разом із ще одним – державним підприємством, дала робоча група обласної ради. Свій звіт про господарську діяльність комунальних підприємств депутати, які у неї ввійшли, оприлюднили 8 квітня 2013 р.

Відео дня
> - Утримання повного штату Тернопільського обласного комунального підприємства "Фірма "Тернопільавіаавтотранс" через відсутність авіаційної діяльності призводить до щоквартальних збитків в обсязі близько 0,5 мільйона гривень, - зачитує висновок комісії пан Тарашевський. - Враховуючи заборгованість підприємства за попередні періоди та нереальність її погашення, робоча група рекомендує вирішити питання консервації активів підприємства.

Загальний борг підприємства з урахуванням невиплачених за 2,5 року зарплат, заборгованості перед Пенсійним фондом та іншими структурами, вже сягнув 4 млн грн. Про це повідомив депутат із фракції "Наша Україна" Володимир Чубатий. Причому лише за один рік борг аеропорту, який є власністю облради, може зрости ще на 2 млн грн.

- Наразі там працює 35 людей, адже саме стільки штату мінімально необхідно для отримання сертифіката подібним обєктом, - додає пан Тарашевський. – Коли буде акт на землю (загалом 164 га – прим. ред.), тоді, сподіваюся, летовище стане привабливим для інвестора.

Він пожартував, що читав інструкцію, у яких умовах може сідати вертоліт президента. Мовляв, обслуговування 35 особами він не потребує, бо здатен приземлятися будь-де.

- Я розумію, що ця пропозиція може викликати спротив, але іншого виходу ми не бачимо, - додає Сергій Тарашевський. – Адже підприємство не працює…

До речі, робоча комісія вже запропонувала продати кілька об?єктів, які розташовані на території краю. Зокрема, планують у такий спосіб вирішити питання із реконструкцією і утриманням палацу Бадені, що у Коропці. Єдина проблема – він перебуває у підпорядкуванні Міністерства освіти, а воно – ані грошей на утримання унікальної пам?ятки не має, ані дозволу на передачу іншому власнику не дає. Відтак палац руйнується на очах.

Схожа доля, вочевидь, – в оборонного замку, що у Струсові. Його теж, на думку членів комісії, варто передати на приватизацію. Інакше ми пам?ятку незабаром втратимо. При цьому учасники робочої групи натякали на світовий досвід у справі порятунку історичних будівель. Мовляв, належно дбати про об’єкт може лише власник чи орендар, з яким підписана належна угода.  

- Це – лише пропозиції, - наголошує пан Тарашевський. – І я дуже сумніваюся, що хтось до нас прийде і це все купить… Щоб ми щось таке продали – це нереально…

До речі

Відродження аеропорту стало "ідеєю фікс" для обласної ради, якою керував бютівець Михайло Миколенко. Згодом цю "естафету" перебрав на себе свободівець Олексій Кайда. Він навіть посприяв звільненню попереднього директора підприємства, бо вважав його бездіяльним. Втім, навіть вливання мільйонів із обласної казни – на ремонти, отримання ліцензії тощо, не врятувало ситуацію з летовищем. Воно як приймало лише чартерні рейси та високих гостей з Києва, так і приймає досі. Плани зі створення логістичного центру на базі аеропорту наразі залишаються на рівні ідей.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    а латати повітряні ями хто буде?
  • Anonymous

    111
  • Anonymous

    Дуже погано було при москалях, що за 22 рубля можна було літати до Москви!!!!!! Слава вільній Україні і їхнім патріотам!!!!!
  • Anonymous

    Докерувалися та доторгувалися наші Хани та Батиї що вже здачі не мають чим давати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up