У Тернополі на проспекті Злуки - серйозна аварія (ОНОВЛЕНЕ)

У Тернополі на проспекті Злуки - серйозна аварія (ОНОВЛЕНЕ)
Потерпілих у ДТП рятували чотири бригади швидкої допомоги.

Якась серйозна аварія – чи то вибух, чи то ДТП, сталася сьогодні ввечері у Тернополі на проспекті Злуки. Про це телефоном повідомила редакцію газети "20 хвилин" тернополянка Аня. 

– На проспекті Злуки між "Текстильником" та  "Універсамом" почувся якийсь ніби вибух. – розповіла наша читачка. – Що саме сталося, я не знаю. Зараз там зібралося багато людей.

Відео дня
> На місце надзвичайної події виїхав кореспондент "20 хвилин". Як вдалося йому з'ясувати, там сталося лобове зіткнення двох легкових автомобілів. Ймовірно, удар був настільки сильним, що тернополяни, які живуть неподалік, розцінили це як вибух.

– Аварія трапилася близько 22.00 між зупинками громадського транспорту "Текстильник" та "Універсам", - передає з місця події кореспондент "20 хвилин". – Зіткнулися автомобілі Ford та Mazda. Передні частини обох автівок знищені. Утім, у них спрацювали подушки безпеки. За словами ДАІшників, які зараз працюють на місці аварії, трьох потерпілих медики швидкої відправили у лікарню. В якому вони стані - наразі невідомо. 

Один із постраждалих лежав на узбіччі дороги, метрів за п'ять від розбитого автомобіля, розповідають очевидці. 

 - Десь близько 22-ї години мені черговий повідомив про аварію. Коли саме вона трапилась - точно сказати не можу. У очевидців запитував, то теж не знають, - розповів журналісту заступник командира роти обласного ДАІ Василь Сміль. – Причину виникнення ДТП наразі важко сказати, адже ні ям на цій ділянці дороги немає. Та й освітлення ніби нормальне. Словом, слідчий саме з’ясовує ситуацію.

Очевидців самого зіткнення відшукати кореспонденту не вдалося. Утім, знайшлися ті, хто чули неабиякий гуркіт із місця пригоди, після чого туди направились самі. 

- Я був удома, дивився фільм, раптом почув сильний удар. То був такий шум, що аж звук у телевізорі заглушив, - пригадує Андрій Котовський . – Одразу подумав, що це, мабуть, аварія трапилась неподалік. Вийшов із дому, то переконався, що таки не помилився. Біля одного із автомобілів побачив на асфальті лежачого чоловіка. На вигляд йому років десь сорок п’ять. Пізніше приїхала "скора". Медики наклали йому на шию якусь пов’язку. А міліція вже у останню чергу прибула.

Співбесідник уточнює, що гуркіт почув близько 22.00.  Також він додав, що на карету швидкої довелося чекати близько 15-20 хвилин.

Інший очевидець, котрий виявився сином пана Андрія, розповів, що медиків прибуло аж чотири бригади. Інтервал між їхнім приїздом сягав п’ятнадцяти хвилин.



- Я теж почув цей удар. Прибіг одразу на шум. Побачив, що просто на узбіччі лежить ще одна людина. То виявився якийсь молодий пацан, - каже Ігор Котовський. - Йому давали нашатир, обмивали водою. Мав сильно побиті ноги. Але, правда, його таки відкачали. Він, до речі, сказав: "Моя машина, але я за кермом не був". Щодо третього постраждалого, то я його не помітив. Розповідали, що того медики ніби забрали найпершим.

Слід зауважити, що на місці ДТП не були помітні сліди від гальмування легківок. Також наколо автомобілів виднілися розкидані уламки деталей та побите скло. А на узбіччі зібралося чимало перехожих, аби поглянути на аварію. 

Коли журналіст близько 23.40 уже залишав місце пригоди, там все ще працювали правоохоронці та експерти.

Уже сьогодні, 8 травня, у міській станції швидкої медичної допомоги заступник головного лікаря пані Ганна (прізвище жінка не вказала) на запитання кореспондента "20 хвилин" про стан потерпілих, відповіла, мовляв, такої інформації по телефону надати не може.

- Зі здоров’ям у них, звісно, не дуже. Проте вони не загинули, - все, що прокоментувала медик.

У прес-службі обласного управління ДАІ повідомили, що на даний час правоохоронці з'ясовують усі обставини аварії.

Василь СОЛТИС, Андрій ОРЛЯК - 0-96-552-51-13 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (46)
  • Anonymous

    Абсолютно згоден з попереднім коментарем. Особисто знаю в водія.

    Anonymous reply Anonymous

    доречі я проїжав тим місцем наступного ранку.було видно пляму масла на смузі руху мазди(якшо вона дійсно їхалазі сторони текстильника. отже на зустрічну виїхав форд.
  • Anonymous

    Ну я просто в шоці від автора МСМК. Водія Мазди знаю дуже добре. Людина надзвичайно добра. Всі гроші збирає для своїх дітей. На машину відкладав кожну копійку. І ніколи!!! не сідає пяний за руль!!! Та й завжди їздить дуже акуратно.. а ви тут нічого не знаючи і не володіючи ніякою інформацією будете розказувати як то він 120 ганяє!!! може ви мені тоді поясните чому свідки стверджують що швидкість в обох машинах була невисока. та ладно? ти витягував пасажирів мазди!?? а це нічого що там був лише один пасажир??Не дай Бог звичайно комусь таке пережити , але ви й думайте що пишите!!!!
  • Anonymous

    На цій ділянці яма на ямі. Глибокі, чи не дуже, але ями. Я коли там їду , то наче вальс танцюю, правда повільний, на швидкості 10км/год. Водії веляють між ямами і почергово виїжджають на зустрічну один одному.І це при денному освітлені, а в ночі там Шумахер би гепнувся., темнота ж. Не берусь судити хто винен в цій конкретній аварії, для цього є компетентні служби, але те, що через такий стан дороги ходова в машин розбивається, створюється ризик аварій (уже не тільки ризик, а і реальні дтп) це факт. А чи понесе, нарешті, хтось відповідальність за стан доріг, що стає причиною дтп, завдає матеріальної шкоди власникам транспортних засобів? Дайте вгадаю: Ні. PS: заставили б дорожників намалювати там двійну суцільну смугу, ото б народ посміявся над тими зигзагами.

    Anonymous reply Anonymous

    Чувак гнав 130 в місті,тут неважливо є ями чи нема..

    Anonymous reply Anonymous

    не міг він фізично там гнати 130 70-80 так, попробуйте розігнатися там до 130.. якщо форд їхав хай 40 то 130+40=170 на такій шридкості 2 дляшанки і всі хто їхав в тих бляшанках ТРУПИ, так що не говоріть дурниць!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Цілком з Вами погоджуюся. На цій ділянці дороги кожних 100 м пішохідний перехід, та й всі знають про ями. Жоден водій не дозволить собі там розганятися, Та й чого ми гадаємо, є трасологічна експертиза, слідство,- розберуться. Але те, що незадовільний стан дороги є одним із вагомих факторів ДТП залишаєся беззаперечним фактом!
  • Anonymous

    Яке там немає ям, там не дорога а сплошні барикади! І освітлена ця вулиця вчора взагалі не була.

    Anonymous reply Anonymous

    Я був там після аварії. Освітлення було, як завжди. Не ліпше, і не гірше, наскільки я пам'ятаю. Але хіба відсутність освітлення є підставою для ДТП? В автомобіля є фари, в багатьох засранців - ще й ксенони, котрі світять як вдень, заважаючи всім оточуючим. Автомобіль має рухатися правильно і без світла.

    Anonymous reply Anonymous

    Ф:" рухатися правильно і без світла". А ви в кімнаті світло виключіть і порухайтеся правильно в темноті. У цій ситуації в кімнаті може щось корисне і получиться, а на дорозі , як свідчить досвід, навряд.

    Anonymous reply Anonymous

    іро,бачу ти компетентна тільки в кімнатній темноті.. а в даному коментарі мабуть малось на увазі " рухатися правильно і без ВУЛИЧНОГО світла". ТОБТО ОСВІТЛЕННЯ ВІД АВТОМОБІЛЬНИХ ФАР ПОВИННО БУТИ ДОСТАТНЬО. ВИ Ж В ТЕМНІЙ КІМНАТІ З УВІМКНУТИМ ЛІХТАРИКОМ БУЖЕТЕ ДОСТАТНЬО БАЧИТИ ШОБ НЕ ШПОРТАТИСЯ

    Anonymous reply Anonymous

    Так точно. І в кімнатній і у вуличній і в проблах інтелектуальної темноти та відсутності почуття гумору трішки розбираюся. Кандидат психологічних наук. Так що , пане "Ім'я не вказано" якщо, то звертайтеся, допоможу не соромитися власного імені.

    Anonymous reply Anonymous

    образилася
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up