Тютюн та алкоголь зникнуть з білбордів

Тютюн та алкоголь зникнуть з білбордів
Жодної реклами сигарет чи алкогольних напоїв на білбордах, сітілайтах, лайтбоксах, перетяжках і транспорті не залишиться після 1 січня наступного року. Такі закони прийняла Верховна Рада з метою покращити стан здоров'я українців та побороти згадані шкідливі явища у суспільстві

Також з першого дня першого місяця наступного року не можна буде рекламувати тютюну та спиртного на перших і останніх сторінках газет чи журналів. А в ефірі радіо й телебачення для цих видів товарів виділять спеціальний час.

Влада вирішила не забороняти рекламу цих товарів одразу, бо багато компаній уклали довгострокові контракти і їх розірвання могло би принести бізнесу значних збитків, — розповідає начальник КП “Адміністративно-технічна інспекція” Віктор Шумада. — Таким чином бізнесу пішли назустріч.

Наразі ж, за словами комунальника, частка тютюну та алкоголю у загальних обсягах зовнішньої реклами Тернополя становить приблизно 30%. Але обмеження, що їх застосують з нового року, не повинні спричинити простоювання щитів та сітілайтів незаповненими, говорить він.

Відео дня
l>
  • Зараз у місті попит перевищує пропозицію, — пояснює пан Шумада. — І це пов’язане в основному із масштабними рекламними кампаніями декількох замовників.

  • Основними замовниками зовнішньої реклами у нашому місті є МТС, “Подоляни”, “Епіцентр_К” та “АРС Кераміка”, каже посадовець.

    Не вважають, що через заборону зовнішньої реклами вказаних товарів виникне “рекламний голод” і власники білбордів, сітілайтів та інших засобів.

    • Думаю, що пропозиція не перевищить попит, адже вже тепер є багато “нейтральних” товарів та послуг, які шукають місця на ринку, — каже директор ТОВ “Маркетингові технології ПБС” Михайло Тимошик.

    До речі, обмеження у рекламі не стосуватимуться шампанського українського виробництва, колекційних вин та вин, котрі представляють культурну цінність. Останні — це вина, що їх виготовили у давніх виноробних районах і їх оцінюють не тільки за якістю, а походженням.

     

    Коментар

    Владислав Газолишин, психоаналітик:

    • Одразу ж зазначу, що у Європі реклама тютюну та алкоголю взагалі винесена за межі міст. Безумовно, що вона впливає на людей із легковразливою психікою: молодь, дітей, підлітків. Вони чутливі до всього яскравого і швидше, ніж дорослі, потрапляють у залежність від поганих звичок. Реклама спиртного і тютюну не потрібна. Звісно, що її обмеження не спричинять зникнення споживачів згаданих продуктів, але тих, хто тільки розпочинає споживати алкоголь чи палити, поменшає.

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі (2)
    • Anonymous

      Дочекались!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Anonymous reply Anonymous

      Рано тішишся.Вже не один раз піарились,видумували всяку фігню,на кшалт коли було фото пляшки і надпис -"Пийте люди добрі горівку GNOIVKA і буде вам щастя" -це рахувалось алкогольною рекламою,а коли на весь бігборд просто надпис "GNOIVKA-будь кращим" то це вже не алкогольна реклама.
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 10:10 Знов курсує маршрутка №33 до дач біля Тернополя 09:30 Сьогодні, 15 квітня: перша письмова згадка про Тернопіль і день взяття міста радянськими військами
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up