Врятують психологічний бар’єр і позитивні емоції

Сімейні та приятельські стосунки – це речі стабільніші, ніж ситуація в державі, яка може часто змінюватися

Аби захиститися від впливу кризи, треба більше перебувати в колі сім’ї та друзів або відгородитися від проблем своєрідним психологічним бар’єром.
  — Економічна скрута вже позначилася на настрої людей. Вони почуваються беззахисними, бо нічого не можуть вдіяти з проблемами, які виникли у цілої держави, — каже психоаналітик Владислав Газолишин. — Людям видається, наче їх образили, ними знехтували.
  Єдиний захист — пошук підтримки у сім’ї, друзів чи близьких. Бо це — люди, які справді підтримають у разі якихось негараздів. Саме це забезпечує нам відчуття стабільності, якого не вистачає в скруті. На думку психолога, із близьким оточенням можна поговорити про речі, які не стосуються проблем, пожартувати, відволікаючись таким чином від негативу.
  — Сімейні та приятельські стосунки — це речі стабільніші, ніж ситуація в державі, яка часто може змінюватися, — каже чоловік. — І саме це сприяє появі відчуття спокою.
  Багато хто переконався, що шукати захисту в держави не варто, вважає пан Газолишин. До того ж, криза, швидше за все, буде прогресувати. Тому кожному варто виробити психологічний бар’єр, який захистить від негараздів. — Треба навчитися абстрагуватися від проблем і менше переживати, — радить він. — Людина має бути впевненою в собі, культивувати віру в себе і те, що вона здатна подолати всі труднощі. Слід говорити собі: “Усе буде добре, я зможу впоратися з будь-якими негараздами, бо я — сильна людина”.
  Слід отримувати якомога більше позитивних емоцій і надіятися тільки на себе, зауважив пан Газолишин. Не варто перейматися через проблеми, а сприймати їх спокійно. Легше пережити кризу тим, хто вірить у Бога, адже молитва сприяє внутрішньому заспокоєнню.
— Треба вірити: Бог захистить від негараздів, — підсумував пан Газолишин.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Матвiя 6:25 Через те вам кажу: Не журіться про життя своє що будете їсти та що будете пити, ні про тіло своє, у що зодягнетеся. Чи ж не більше від їжі життя, а від одягу тіло? 26 Погляньте на птахів небесних, що не сіють, не жнуть, не збирають у клуні, та проте ваш Небесний Отець їх годує. Чи ж ви не багато вартніші за них? 27 Хто ж із вас, коли журиться, зможе додати до зросту свого бодай ліктя одного? 28 І про одяг чого ви клопочетесь? Погляньте на польові лілеї, як зростають вони, не працюють, ані не прядуть. 29 А Я вам кажу, що й сам Соломон у всій славі своїй не вдягався отак, як одна з них. 30 І коли польову ту траву, що сьогодні ось є, а взавтра до печі вкидається, Бог отак зодягає, скільки ж краще зодягне Він вас, маловірні! 31 Отож, не журіться, кажучи: Що ми будемо їсти, чи: Що будемо пити, або: У що ми зодягнемось? 32 Бож усього того погани шукають; але знає Отець ваш Небесний, що всього того вам потрібно. 33 Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться. 34 Отож, не журіться про завтрашній день, бо завтра за себе само поклопочеться. Кожний день має досить своєї турботи! :)

    Anonymous reply Anonymous

    " Кому що, а курці просо" (c)

    Anonymous reply Anonymous

    100% правда,я те ж саме хотіла написати.Нам треба об"єднатись,всім форумчанам в першу чергу в боротьбі проти Лео.Або просто тупо ігнорувати його коменти,або спробувати "устранить физически",бо бачу йому доказів Андрія (стаття про Миколая за 29.10) мало,він хоче щоб всі йому доказували що про нього думають,чи як?

    Anonymous reply Anonymous

    Віруючі, ТУПО або спробувати "устранить физически" це якраз для таких "християн". Я завжди готовий ЛЕВОМ померти в відстоюванні ІСТИНИ але не жити псом.

    Anonymous reply Anonymous

    Лео,я про те,що ти "левом готовий померти,а не жити псом" вже читаю восьмий раз.Придумай щось інше.Одне й те саме,заїжджене,завчене,зазубрене! А взагалі звідки ти собі взяв,що ти Лев(ну,якщо левом помреш-то ти,значить,лев)?Ще говорящих левів не бачила.Тим більше Свідків.

    Anonymous reply Anonymous

    mar, не читайе краще мої коментарі. "ТУПО ігноруйте". Я спеціально не шифруюсь. Я ж можу не вказувати нік, зміст коментаря не зміниться. А так мої коментарі видно зразу.

    Anonymous reply Anonymous

    Краще ви їх не пишіть.І без аватара почерк видно.
  • Anonymous

    Крім того, легше пережити кризу тим, хто вірить у Бога, адже молитва сприяє внутрішньому заспокоєнню. :) Матвiя 6:19 Не складайте скарбів собі на землі, де нищить їх міль та іржа, і де злодії підкопуються й викрадають. 20 Складайте ж собі скарби на небі, де ні міль, ні іржа їх не нищить, і де злодії до них не підкопуються та не крадуть. 21 Бо де скарб твій, там буде й серце твоє! :)
  • Anonymous

    аговвввввв!!!! Виправте помилки, бо смішно виходить :( "Економічна скрута, безперечно, вже позначилася на настої людей". "Орім того, сімейні та приятельські стосунки"........
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up