14-річна Настя з Тернополя вижила після падіння з п'ятого поверху

14-річна Настя з Тернополя вижила після падіння з п'ятого поверху
У те, що 14-річна Анастасія могла свідомо кинутися з висоти, ні рідні, ні друзі, ні вчителі не вірять. У дівчини не було на це причин, стверджують вони. З нею просто стався нещасний випадок. Зараз потрібно допомогти їй вилікуватися


 

- Настю ніхто не поштовхнув, і сама вона не кинулася, - каже зі сльозами на очах мама 14-річної дівчинки, яка травмувалася, випавши з п’ятого поверху, Галина С. - Це був нещасний випадок, вона послизнулася.
Трагедія з дев’ятикласницею сталася близько 23.00 14 лютого, коли більшість молоді святкували день Валентина. Дівчинку забрали до лікарні з численнними травмами - відкритим переломом стегна, закритою травмою грудей, повідомили у центрі пропаганди Управління МНС України у Тернопільській області.
За цим фактом зараз проводять перевірку правоохоронці, додають у відділі зв’язків із громадськістю обласної міліції. Втім, за попередніми даними, ознак кримінального злочину тут немає.
Хотіла побути наодинці
Мама Насті щаслива, що її донька жива. У спробу скоїти самогубство не вірить.
- Настю не сніг врятував, а бог, - каже Галина С. – Вона мала вижити.
Жінка додає, що її донька, просто хотіла побути наодинці, а в одній кімнаті гуртожитку, де вона живе родина, цього не зробиш. От вона і забралася на дах будинку. Можливо, присіла на краєчку, а там було слизько.
14–річна Анастасія лікується у обласній дитячій лікарні. 15 лютого їй прооперували зламане стегно. 16 лютого вранці вона ще лежала в реанімації, повідомив головний лікар обласної дитячої лікарі Григорій Корицький. Проте за словами матері, уже пообіді того дня її мали переводити в ортопедію.
- Ми вже спілкувалися з донькою, з нею все добре, - каже жінка. – Я саме поспішаю до неї до лікарні.
Збирають кошти на лікування
У школі № 10, де Настя навчається у 9-му класі, всі були шоковані звісткою про трагедію, розповідає соціальний педагог Марія Городецька. У те, що дівчинка хотіла звести рахунки з життям, тут не вірять.
- Це дуже весела та життєрадісна дитина, - каже пані Городецька. – Із Настею ніколи проблем не було, вона неконфліктна, добре вчиться, з однокласниками та вчителями у неї хороші стосунки. Є діти справді ранимі, замкнуті, а вона дуже відкрита.
Соціальний педагог додає, що бувають діти, які скоїли якісь правопорушення чи відзначилися негативною поведінкою, тому соціальні педагоги проводять з ними спеціальну роботу, приходять додому. У випадку з Настею такого ніколи не траплялося.
Марія Городецька додає, що однокласники Насті збирають кошти аби допомогти їй з лікуванням. Зібрати у друзів та знайомих гроші на лікування Насті планує і її подруга Марія, яка живе у сусідньому будинку на „Східному” масиві. Дівчатка товаришують вже два роки.
- Хочемо з друзями піти провідати її до лікарні, але ще не знаємо ще чи впустять до неї, каже подруга. – Я думаю, це з нею стався нещасний випадок, адже вона привітна і весела дівчина.
Утім, Марія чула, що Анастасія нібито посварилася з хлопцем, з яким зустрічається близько п’яти місяців. Адже нещастя з нею сталося після того, як вона повернулася додому з побачення.

 

Відео дня
>Довідка

43-00-50 – за телефоном „20 хвилин” можуть звертатися ті, хто хоче допомогти фінансово на лікування травмованої Анастасії. У редакції підкажуть як зв’язатися з родичами дівчинки
43-31-00 – телефон довіри при екстрених психологічних проблемах. Працює служба з 10.00 до 20.00

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (64)
  • Anonymous

    Да і я б ніколи в житті не різала собі вени..для чого це писати??? пліткарі.... нерозумію.. чи вам шось дало то шо ви брешете, чи що??? і це не була 23 год це було швидше... ви такі смішні всі.. різала вени стрибнула..да мене ше по телевізору показували як я падала я даю гарантію що ви б і в це повірили.. таке враження ніби я подзвонила до когось і сказала: ходіть мене знімите я буду стрибати..ахаахха... і да за маму я з мамою ділюся зі всім і вона про мене знає дуже багато чого.. і вона мені дозволяє гуляти до 9 години а зимою взагалі до 7.. просто в мене такий характер, що якшо я сама не захочу ніхто мене змусити щось зробити не зможе, і моя мама дуже хороша і добра людина і я її дуже люблю і ціную... і з хлопцем я зустрічалася 2 місяця... і то шо Марія пише шо ми вже два роки дружимо це все брихня.. дружимо вже рік... і я з ним тоді не сварилась... і це вам тю-тю бо таке пишете...
  • Anonymous

    Мдааа люди оце ви тут легенду цілу про мене написали... Ніяка я не П"яна була.... і про записку тіпа... тооо це був віршик про кохання і я його писала з своєю подругою.. ше минулого літа.. і цей листочок був у моїй сумці... да я пишу вірші і пісні.. і дуже багато людей це знають.. . ви справді просто не можете повірити в те що було насправді... а пишете і думаєте в те що хочете вірити самі... І я дуже рада що я жива і що зі мною все гаразд..Це справді Боже чудо..))) і я дуже йому вдячна, томущо в мене дуже великі і класні плани на життя...))))
  • Anonymous

    якщо батьки повністю усвідомлюють,що сталось,то вони читатимуть ці коментарі не як "обмиваня костей",а як погляд інших людей на їх проблему!оскільки батьківська любов заставляє думати про своє чадо лиш найкраще,тому, саме думка незнайомих людей з боку підкаже,якийсь новий поглад треба мати на склавшусь ситуацію!!!і то було добре як би то вони взяли до уваги,і зробили висновок ОСОБИСТИй,на користь усієї сімї!!!!!!!!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    мої коменти про записку видалили...........
  • Anonymous

    Навіщо "обсмоктувати" цей випадок, так бридко лізти в чуже життя....крім того все обростає подробицями...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up